Inlägg från: Anonym (bra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bra)

    Ansvarslöst el ej som förälder. Svara gärna både tjejer och killar

    Jag tycker att det är en bra idé att få bekanta sig med bilkörning på en avlägsen och säker plats innan man kan börja övningssköra på riktigt. De som fått göra det har sannolikt ett stort försprång i att kunna hantera både bil och senare trafiken. 

    När jag började övningsköra hade jag inte en aning om vad pedalerna var eller hur växelspaken fungerade, det hade varit super om jag fått sitta i förarsätet och känna mig fram några ggr redan innan det var dags. Om platsen äör avlägsen så kan det inte hända så mycket, farten man kommer upp i på ettans växel är ju inte så hög direkt. 

    Jag har låtit min 14-åring ta ett par varv med vår bil på ett avlägset fält och jag har nog aldrig sett honom så uppmärksam och villig att suga in informationen :) Nu är han snart 16 och sugen på att börja öva på riktigt. Men jag kan inte se nån nackdel alls med att han fått köra sakta på ett fält några gånger och prova pedalerna, prova kopplingen, känna hur det känns att ha ögonen fram medan handen sysslar med växelspaken. 

Svar på tråden Ansvarslöst el ej som förälder. Svara gärna både tjejer och killar