Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag bjöd alla i byn på kräftskiva och ingen kom

  Fre 16 apr 11:56 Läst 0 gånger Totalt 93 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (.) - Visa alla inlägg
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 11:56 #8 -1 +1
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 11:45:15 följande:

  Svenskar är svåra.

  Stela, sura & dömande.

  Du måste mer eller mindre växt upp med gänget för att få kontakt med svenne.

  Invandrare är mycket lättare & avslappnade i sättet. Vet inte om du varit utomlands eller på en vanlig fest & själv sett skillnaden på svenskar & invandrare? Försök få kontakt med dessa istället. Mycket lättare & mer givande.


  Håller med om att svenskar är så stela, sura och dömande. Ett skitfolk. 
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 11:56 #9 -1 +1
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 11:45:15 följande:

  Svenskar är svåra.

  Stela, sura & dömande.

  Du måste mer eller mindre växt upp med gänget för att få kontakt med svenne.

  Invandrare är mycket lättare & avslappnade i sättet. Vet inte om du varit utomlands eller på en vanlig fest & själv sett skillnaden på svenskar & invandrare? Försök få kontakt med dessa istället. Mycket lättare & mer givande.


  Håller med om att svenskar är så stela, sura och dömande. Ett skitfolk. 
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 11:58 #10

  Håller med om att det är märkligt att ordna en kräftskiva i en pandemi och att dina s k "vänner" inte själva dök upp på festen. Dina "vänner" driver med dig, dom är uppenbart falska.

 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 13:09 #19
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 12:47:28 följande:
  Ja det går inte att skoja & man måste vara på sin vakt att säga rätt saker & följa sociala koderna med svenskar. Man kan inte skratta & dansa en måndag för då är man galen? På helgerna går bra att spåra ut totalt hos svenne? Min mamma är svensk & min pappa utländsk. Skillnaden är enorm när man träffar släkt & vänner. Jag tycker om svenskar men jag hatar deras mentalitet. Vi fick en ny granne i somras en utländsk familj. Bjöd alla grannar på grillat med sång & dans i deras trädgård. Det var vår familj & en svensk ensamstående mamma med sina barn som deltog. Vi hade väldigt roligt & likadant där ingen behövde oroa sig för att säga fel skämt eller vad de sa. Onda ögat fick man av grannarna som promenerande förbi. Barn va ju uppe sent & vi väsnades nog för mycket för deras smak. Man får inte vara glad & må bra för svenne?
  Intressant att läsa dina inlägg.Jag ogillar också svenskars mentalitet. Bland svenskar blir man sedd som konstig för att man inte är som dom, dvs tillbakadragen, tyst och stel. Jag har aldrig passat in bland svenskar pgd deras mentalitet och rasism. Jag är född i Sverige.
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 13:11 #20
  Anonym (H) skrev 2021-04-16 12:53:21 följande:
  Alla tjatar på TS om pandemin men faktum är att vid den aktuella tidpunkten hade smittspridningen gått ner kraftigt och restriktionerna var inte i närheten av de idag. Att samlas 50 pers om man höll avstånd ansågs vara helt ok.
  Vad spelar det för roll? Det är fortfarande en pandemi!
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 14:46 #28 -1
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 13:56:49 följande:
  Jag tror tyvärr att jag fått en rasism mot svenskar just för att de är så i sin mentalitet.

  Tråkigt!
  Jag med! Svenskar är verkligen bottenskrap till folk. Snacka om att känna sig udda när man är bland svenskar just för att man inte är som dom är. 
 • Anonym (.)
  Återställ
  Fre 16 apr 14:48 #29 -1

  Dessutom: Vilka normalfuntade människor går hem till främlingar och äter middag? Jösses...Typiskt svenskt..

 • Anonym (.)
  Återställ
  Lör 17 apr 17:21 #68
  Anonym (ms) skrev 2021-04-17 08:41:33 följande:

  är det ingen mer än jag som ser att det föregår rasism i tråden? mot svenskar. fy fan om vi nämnt arab eller mörkhyad då jävlar vad alla sett varningstecken. mår illa.. 


  Finns inget om heter rasism mor svenskar!
 • Anonym (.)
  Återställ
  Lör 17 apr 17:28 #69
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 19:08:41 följande:
  Ja & kommunicera det är svårt. På pappas sida kan man vara högljudda & små tjafsa men de säger åtminstone rakt ut till varandra om något är fel sen är det glömt & utrett. Svensk säger inte vad som är fel de misstolkar, tar illa upp om strunt saker & spekulationer i all evighet. Känns som man får gå på tå kring svensken. Man skämtar fel, man säger fel & man gör fel. Detta får man ju såklart aldrig veta av persona direkt. Genom skvaller får man veta hur mycket fel man gjorde flera veckor ibland år senare. Tycker det blivit värre sista tiden. Undviker att umgås med svenskar sista tiden jag blir deprimerad. På pappas sida & med mina utländska vänner behöver man aldrig oroa sig om man råka formulera sig fel eller att någon tar illa upp av skämt. Ingen blir kränkt heller av att man säger rätt ut vad man tycker.
  Klokrena ord! Du har så himla rätt! Ja man måste ständigt tänka på vad man säger med svenskar, trippa på tå och absolut inte sticka ut från svenskens mentalitet och beteende.  Svenskarna har blivit värre och mer rasistska på senare år.
 • Anonym (.)
  Återställ
  Lör 17 apr 17:32 #70
  Anonym (Walla) skrev 2021-04-16 19:22:11 följande:
  Just det,typiskt svenne är även att sätta diagnos & kalla andra för gränslösa så fort de inte passar in i deras bubbla. Förlåt mig nu men ingen annan i världen passar in i deras bubbla mer än dem.
  Ja exakt så är det!! Så kloka ord av dig! Du beskriver verkligheten klockrent! Kunde inte sagt det bättre själv!
 • Anonym (.)
  Återställ
  Lör 17 apr 19:27 #72
  mari123 skrev 2021-04-17 17:45:05 följande:
  WHAT? Har svensken blivit mer rasistisk? Är det därför ingen kom på TS kräftskiva? Är TS inte svensk? 
  Vad sägs om att läsa tråden?
 • Anonym (.)
  Återställ
  Ons 28 apr 12:47 #92 +1
  Anonym (N) skrev 2021-04-18 18:36:40 följande:
  Nej jag gör inte massa antaganden om dig. Jag utgår ifrån vad som är den mest sannolika orsaken och då det föreligger en diagnos som ofta orsakar sociala svårigheter ligger den förklaringen nära till hands. Jag har dock inte sagt att det nödvändigtvis är den rätta eller enda orsaken och som du kanske minns föreslog jag också att du skulle testa din teori för att se hur den faktiskt håller i verkligheten.

  Istället valde du att haka upp dig på att jag även tillade att jag tror det finns andra skäl. Och du tycker att jag har fördomar fast själv sitter du och kallar andra för funkofobiska samt lägger skulden för att din sociala tillvaro inte är så bra på alla andra. Jag tycker du ska ta ditt eget råd och tänka över dina åsikter och fördomar kring andra människor.

  Mitt resonemang är heller inte unikt för just om man har en diagnos utan bygger snarare på den gemensamma nämnaren. Om en person t ex inte trivts, blivit mobbad eller det på annat sätt inte fungerat på ett par arbetsplatser kanske det helt enkelt rör sig om dåliga arbetsplatser. Om en person däremot inte fungerat på tio-femton olika arbetsplatser bör man fråga sig om det verkligen är alla individuella arbetsplatserna som brustit eller om det är personen själv som har ett problematiskt beteende.

  Och ja - det finns garanterat människor med fördomar mot aspergers och andra diagnoser. Säkert har det funnits tillfällen då detta varit orsaken till att de inte vill bli vänner/umgås. Men samtidigt finns det också väldigt många människor med dessa diagnoser som lever tämligen vanliga liv med vänner, familj och partners. Så hur rimligt är det att det endast skulle bero på detta i ditt fall?

  Du skriver att du upplevs som trevlig, rolig och att människor ofta vänder sig till dig. Uppenbarligen är du omtyckt och det låter snarare som att det är de djupare relationerna som är problemet. Jag tror att du är på rätt väg och kanske är det inte krångligare än att du inte upplevs som så bekväm eller öppen. Eller att det är någon annan mindre grej som gör att du inte får riktigt nära vänner.

  Sen vad gäller det sista du skrev så beklagar jag verkligen. Naturligtvis ska dina besvär tas på allvar oavsett om du har en diagnos och läkarna har gjort fel - förstår att en sådan händelse kan sätta djupare spår. Tur att det gick bra, vården är inte alltid att lita på tyvärr.
  Människor med din människorsyn och åsikter gör mig illa till mods. Det finns människor som mobbas hela livet och/eller utsätts för diskriminering av rasistiska skäl. Betyder detta att det måste vara fel på dom som drabbas?! Absolut INTE! Felet ligger inte på offret utan dom dåliga människorna!
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll