Inlägg från: Anonym (TS) |Visa alla inlägg
 • Anonym (TS)

  Nya tjejen misshandlade exet

  Hej FL!

  Jag en man kring 45 som har en dotter på 6 år som jag älskar över allt annat.

  Henne har jag tillsammans med ett minst sagt labilt ex. Vi försökte hålla ihop men det var inte lätt med hennes humör och dramatiska utspel (hon har en diagnos fick jag reda på längre in i förhållandet även om jag misstänkte det ett tag innan). Hon var riktigt elak mot både mig och dottern.

  Jag tog steget och separerade från henne och hon hade väldigt svårt att acceptera detta. Värre blev det när jag träffade min nuvarande. Har aldrig tidigare upplevt sådana känslor och sådan kärlek jag gör med den nya. Hon är otroligt charmig, otroligt vacker och allt jag någonsin önskat mig förutom att hon är ganska ung. (26)

  Från att vi började dejta (dejtade 1,5 år innan vi flyttade ihop). Det som hände var att exet redan från början trakasserade min nuvarande på sociala medier och med samtal och sms. Som tur var brydde sig inte min nya.

  Det som också hände var att min nya kvinna tog till sig min dotter väldigt väldigt snabbt. Nästan lite för mycket. Hon ville spendera all vaken tid med tjejen och hitta på saker på egen hand, tjejgrejer som hon sa. Det var alltifrån parken, shoping, bio, gå med hennes vänner med barn, hon tog med henne själv till föräldrarnas landställe i Estland en hel vecka på segling osv. Hon går på gymmet på pass med min dotter vilket exet tycker är för tidigt. Hon anser att den nya köper för mycket hårband och skönhetsidealet till henne. Hon har tagit hål i öronen på henne på salong utan att fråga bara för att dottern ville det så gärna. Hon har om flickans rum tillsammans med henne en helg för massa pengar, hämtar henne från skolan och fikar efteråt. Har stenkoll på scheman, läxor, möten osv. Lilltjejen säger att hon älskar henne, kallar henne för mamma och går till henne hela tiden om hon behöver hjälp med vad som helst. Hon målar teckningar och gör smycken till henne.

  Det är som om nya ser sig själv som enda mamma till min dotter.

  När flickan skulle till sin mamma motsatte sig den nya detta efter ett tag och berättade att hon dejtade en ny och att han sagt elaka saker till min dotter. Hade inte en aning om detta!! Ville då heller inte släppa henne dit. Min nya hade kollat upp att han var dömd sedan tidigare för misshandel bland annat.

  Dottern ville heller inte gå dit. Den nya vägrade träffa oss.

  Relationen med exet blev värre och värre och vi fick gå i samarbetssamtal. Exet fortsatte trakassera min nya och sa till mig att hon kände att hon tog hennes plats som mamma vilket jag kan förstå. En dag nyligen var exet hemma hos oss för att planera semestern. Hon har börjat komma hem till oss för att träffa dottern då dottern ej går dit längre.

  Den här hagen var exet på sitt huggigaste humör, som om hon redan från början bestämt sig för att bråka ungefär.

  Jag behövde åka och handla snabbt kaffe bla men det drog ut på tiden. När jag kommer tillbaka möts jag av att exet stormar ut. Hon vägrar gå in igen och står och skriker helt hysterisk.

  Hon är helt hysterisk och säger att min nya har huggit henne i handen och vridit hennes handled ur led. Jag ser ett blödande sår på hennes hand och att hennes handled är helt svullen. Exet står utanför att skriker ett tag och min nuvarande står och diskar och vägrar tala om detta!!

  Jag är TOTALT i chock, hon är den lugnaste människa jag känner. Exets reaktioner lät heller inte vänta på sig via samtal och sms. Hon behövde sy sin hand då hon enligt henne blivit huggen med en sax samt att handleden behövt dras rätt och inte går att använda. Hon har skickat bilder på detta. Hon har gjort en polisanmälan och förväntar sig att jag ska vittna.

  Min nuvarande tiger som muren och säger bara att jag inte ska säga någonting alls, att jag ska låtsas som att det regnar och att jag istället bör söka om enskild vårdnad pga mannen i hemmet hos mamman. Snälla hjälp!! Vad bör jag göra? Jag älskar min nuvarande och vill helst inte vittna mot henne. Jag vill heller inte att min dotter är hos exet.

 • Svar på tråden Nya tjejen misshandlade exet
 • Anonym (TS)

  Kan tillägga att det var tur att lillan vad hos farmor och farfar den helgen.

 • Anonym (TS)
  Anonym (Andreas) skrev 2021-04-16 14:51:02 följande:

  Är du så naiv att du verkligen inte förstår vad din nya tjej håller på med?

  Du verkar ha hittat ännu en med diagnos. Hon är verkligen inte frisk. Hon är farlig!


  Hon har varit den normalaste, lugnaste och mest logiska människa jag känner. Är som sagt fortfarande i chock. Vet ej vad jag ska göra i denna situation.
 • Anonym (TS)
  Anonym (Kvinna) skrev 2021-04-16 15:06:03 följande:

  Du kan ju bara vittna om vad du sett/hört. Att exet var skadat efter att de två spenderat tid tillsammans. En tillräckligt störd person skulle ju kunna ha skadat sig själv.

  Men nu verkar din nya minst sagd skyldig och dessutom känslokall runt det hela. Det är inte friskt beteende att inte prata om vad som hänt och inte visa känslor över det. Tänk om din nya skulle bli arg på din dotter.


  Nya tjejen har inte förnekat någonting vilket gör att jag drar slutsatsen om att hon gjort detta. Hon vägrar prata om detta.

  Saken är att jag verkligen skulle dö för henne och tror faktiskt inte att jag kommer att säga någonting på förhöret. Kan jag få någon påföljd av detta? Hennes ömma punkt är verkligen min dotter och hon vill henne bara gott. Exet vill inte heller säga vad som gjorde att hon blev misshandlad och detta förvånar mig då hon är mycket transparent som person och inte kan hålla inne med någonting.
 • Anonym (TS)
  Anonym (lpp) skrev 2021-04-16 15:14:11 följande:

  itne ok någonstans, din nya har ju redan tidigt visar att hon försökt ersätta mamman. Mamman må vara knäpp på sitt sätt men din nya kan inte bete sig så. 

  Gör slut! 


  Kommer inte göra slut.. men osäker hur jag ska göra med förhöret, om det blir rättegång, med vårdnad. Som det är nu litar jag inte på att dottern mår bra ihop med mamman eller den nya mannen.
 • Anonym (TS)
  Anonym (lpp) skrev 2021-04-16 15:17:38 följande:

  varför vill du skydda henne? Vill du att ditt barn ska leva med en så instabil person? 


  Jag oroar mig mer för mamman som är labil och inte minst den dömda mannen..
 • Anonym (TS)
  Anonym (?) skrev 2021-04-16 15:21:16 följande:

  Vittna om vad? Du var ju och handlade.


  Jag känner också så... hon vill att jag i förhör ska säga att jag sett hennes skador och att hon var hos oss. Jag har förhör på måndag. Jag är ju medveten om att jag måste gå dit.
 • Anonym (TS)
  Anonym (?) skrev 2021-04-16 15:30:17 följande:

  Ja det var ju en himla "tur", men varför kommer hon för att träffa sitt barn när barnet inte är hemma?

  Det var nog lika bra att det hände för ni blir ju även soc inblandade så att de får ögon för situationen som verkar helt uppåt väggarna.


  Jo tack vi har redan blivit uppringda, vi har ju redan kontakt sedan tidigare pga detta, det var genom dem vi fick samtal.

  Just den dagen kom hon enbart för att vi skulle göra upp semestern i sommarn.
 • Anonym (TS)
  Anonym (Andreas) skrev 2021-04-16 15:30:53 följande:

  Fast nej det är ju det hon inte varit alls. En normal människa tar inte över platsen som förälder och tvingar sig på ett barn som hon gjort.


  Det är att min dotter har varit väldigt glad i henne från första början och min partner tog sig till henne snabbt. När hon fick höra om mammans nya relation drog hon öronen åt sig och hon har uttryckt på flera soc-möten att mamman är olämplig på flera sätt. Ja, det känns lite som att hon tror att hon är mamma åt tjejen. Hon säger själv att det vore onormalt om hon inte tog hand om henne och även att mamman brister mycket i det så att dottern behöver denna omsorg från henne istället.
 • Anonym (TS)
  Anonym (just sayin') skrev 2021-04-16 15:36:42 följande:

  Håller med till 100% Man får hoppas någon i närheten reagerar för barnets föräldrar gör ju uppenbarligen inte det och är en del själva av problemet.


  Vi har som sagt redan kontakt med socialtjänsten
Svar på tråden Nya tjejen misshandlade exet