• Anonym (TS)
  Fre 16 apr 14:33
  178 visningar
  138 svar

  Nya tjejen misshandlade exet

  Hej FL!

  Jag en man kring 45 som har en dotter på 6 år som jag älskar över allt annat.

  Henne har jag tillsammans med ett minst sagt labilt ex. Vi försökte hålla ihop men det var inte lätt med hennes humör och dramatiska utspel (hon har en diagnos fick jag reda på längre in i förhållandet även om jag misstänkte det ett tag innan). Hon var riktigt elak mot både mig och dottern.

  Jag tog steget och separerade från henne och hon hade väldigt svårt att acceptera detta. Värre blev det när jag träffade min nuvarande. Har aldrig tidigare upplevt sådana känslor och sådan kärlek jag gör med den nya. Hon är otroligt charmig, otroligt vacker och allt jag någonsin önskat mig förutom att hon är ganska ung. (26)

  Från att vi började dejta (dejtade 1,5 år innan vi flyttade ihop). Det som hände var att exet redan från början trakasserade min nuvarande på sociala medier och med samtal och sms. Som tur var brydde sig inte min nya.

  Det som också hände var att min nya kvinna tog till sig min dotter väldigt väldigt snabbt. Nästan lite för mycket. Hon ville spendera all vaken tid med tjejen och hitta på saker på egen hand, tjejgrejer som hon sa. Det var alltifrån parken, shoping, bio, gå med hennes vänner med barn, hon tog med henne själv till föräldrarnas landställe i Estland en hel vecka på segling osv. Hon går på gymmet på pass med min dotter vilket exet tycker är för tidigt. Hon anser att den nya köper för mycket hårband och skönhetsidealet till henne. Hon har tagit hål i öronen på henne på salong utan att fråga bara för att dottern ville det så gärna. Hon har om flickans rum tillsammans med henne en helg för massa pengar, hämtar henne från skolan och fikar efteråt. Har stenkoll på scheman, läxor, möten osv. Lilltjejen säger att hon älskar henne, kallar henne för mamma och går till henne hela tiden om hon behöver hjälp med vad som helst. Hon målar teckningar och gör smycken till henne.

  Det är som om nya ser sig själv som enda mamma till min dotter.

  När flickan skulle till sin mamma motsatte sig den nya detta efter ett tag och berättade att hon dejtade en ny och att han sagt elaka saker till min dotter. Hade inte en aning om detta!! Ville då heller inte släppa henne dit. Min nya hade kollat upp att han var dömd sedan tidigare för misshandel bland annat.

  Dottern ville heller inte gå dit. Den nya vägrade träffa oss.

  Relationen med exet blev värre och värre och vi fick gå i samarbetssamtal. Exet fortsatte trakassera min nya och sa till mig att hon kände att hon tog hennes plats som mamma vilket jag kan förstå. En dag nyligen var exet hemma hos oss för att planera semestern. Hon har börjat komma hem till oss för att träffa dottern då dottern ej går dit längre.

  Den här hagen var exet på sitt huggigaste humör, som om hon redan från början bestämt sig för att bråka ungefär.

  Jag behövde åka och handla snabbt kaffe bla men det drog ut på tiden. När jag kommer tillbaka möts jag av att exet stormar ut. Hon vägrar gå in igen och står och skriker helt hysterisk.

  Hon är helt hysterisk och säger att min nya har huggit henne i handen och vridit hennes handled ur led. Jag ser ett blödande sår på hennes hand och att hennes handled är helt svullen. Exet står utanför att skriker ett tag och min nuvarande står och diskar och vägrar tala om detta!!

  Jag är TOTALT i chock, hon är den lugnaste människa jag känner. Exets reaktioner lät heller inte vänta på sig via samtal och sms. Hon behövde sy sin hand då hon enligt henne blivit huggen med en sax samt att handleden behövt dras rätt och inte går att använda. Hon har skickat bilder på detta. Hon har gjort en polisanmälan och förväntar sig att jag ska vittna.

  Min nuvarande tiger som muren och säger bara att jag inte ska säga någonting alls, att jag ska låtsas som att det regnar och att jag istället bör söka om enskild vårdnad pga mannen i hemmet hos mamman. Snälla hjälp!! Vad bör jag göra? Jag älskar min nuvarande och vill helst inte vittna mot henne. Jag vill heller inte att min dotter är hos exet.

Svar på tråden Nya tjejen misshandlade exet
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Sön 18 apr 16:39
  -2
  Anonym (Ditt ex verkar ju) skrev 2021-04-18 14:47:14 följande:

  Ignorera dessa bitterfittor. Finns många kvinnor som rödvins-surfar för att känna sig viktiga. Den biologiska mamman är inte viktig, om hon är oförmögen att ta hand om sitt barn. Skärp er.

  Mvh

  Fosteradopterad pojk


  Spot on!!
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Sön 18 apr 16:46
  molly50 skrev 2021-04-18 13:35:00 följande:

  Det är inte vidrigt att,som förälder,ta hål i öronen på sitt barn om barnet själv vill det och är i en ålder att själv kunna avgöra det.

  Men att,som bonusförälder,göra det utan att först fråga någon av bioföräldrarna är däremot inte ok.

  Jag tycker att din nya verkar gränslös och det är obegripligt att du kan tillåta det.

  Hade min man och jag varit separerade och han träffat en ny som försökte ta över min roll som mamma så hade jag också blivit förbannad.

  Jag undrar också om det din nya har sagt om ditt ex nya verkligen är sant?

  Eller kan det vara något din nya har hittat på,och som du har svalt med hull och hår,för att hon vill ha dig och dottern för sig själv?


  Jag har sett allting, tingrättsdomar, sms, hört samtal, jag känner mitt ex alltför väl. Jag har sett med egna ögon hur hon beter sig år efter år.

  Gällande detta kan jag naturligtvis inte helt säkert veta men i och med att jag känner båda mycket väl gör att jag omedvetet får en magkänsla av vem jag litar på. Exet har inte heller förnekat att det var hon som började.

  Exet tar ju inte sin roll som mamma på allvar och brister allvarligt i sitt föräldraskap.

  Med mångas resonemang här i tråden är det ju som om exempelvis fallet med esmeralda - att biomamman alltid är bäst eller hur?

  Jag är djupt tacksam att jag hittat en kvinna som jag både älskar utav hela mitt hjärta och som är den perfekta mamman. I och med att hon praktiskt taget är som en mamma för min dotter och den som min dotter ser som sin mamma är det inte så hemskt att hon tar föräldrabeslut så som att låta henne ta hål i öronen eller göra om sitt rum osv. Förstår inte varför denna tråd spårade ur till att slänga en massa skit på min nya tjej som inte gör annat än att ta hand om oss och ta mitt alkoholiserade aggressiva ex dito hennes sambo i försvar. Skulle vara intressant att se hur du själv agerat i denna situation.
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Sön 18 apr 16:50
  -2
  Anonym (Omg) skrev 2021-04-18 01:13:04 följande:

  Nej tvärtom min mamma bryr sig om sina barn och speciellt mig då jag är yngsta barnet!?  Även om jag är vuxen nu!

  Sen som jag skrev så TROR jag att han menade att för barnen kommer mamman alltid vara nr 1..inte exet.!! .men jag kan ha fel - små barn gillar även ett tag sina mostrar eller styvförälder bättre om man tillåter barnet göra saker som inte ens mamman är med på..- leva på glass, äta godis varenda dag eller i psycho fall låta barnet ta hål i öronen - utan att mamman har gett tillgivelse till detta beteende.

  Man gillar dom, men inte lika mycket som sina biologiska föräldrar- självklart finns det undantag!!


  Och detta är inget annat än ett jävla undantag!! Du är MYCKET fräck som tar sig friheten att tala för min dotter som DU INTE känner!

  Hade du haft en alkoholiserad mamma som bott med en aggressiv partner hade du nog mer än gärna tagit till dig kvinnan som tog till sig dig som sin dotter.

  Fy fan vad inskränkt att inte kunna ha ett jävla litet uns av förmåga till empati för andra människor för att du minsann haft det bra.

  Jag skulle aldrig i världen fråga exet gällande någonting, det hade räckt om hon frågade mig om hål i öronen.

  VAR exakt får du ifrån att hon lever på glass?? Min tjej kan laga den absolut bästa maten och gör det! Maten står på bordet varje kväll! Till skillnad från hos hennes sk mamma där hon inte får mat alls. Lär dig viss lite respekt och förståelse för andra människor.
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Sön 18 apr 16:51
  -3
  Anonym (Omg) skrev 2021-04-18 02:20:53 följande:

  Varför frågar du ens folk på FL - när du redan har bestämt dig att välja en annan flicka före din biologiska dotter?!

  Du skrev ju redan i trådstarten att din dotter var det viktigaste i ditt liv?!

  Det kan du ju inte riktigt mena om du tillåter en ung flicka göra vad hon vill med ditt ex dotter...även om hon nu skulle träffa en före detta kriminell.

  men men du ville bara höra hur underbar din nya flickvän var, resten som svarat att hon är psycho viftar du bort med att, men hon är ju så snygg och underbar 


  Du mår dåligt i dig själv.
 • Anonym (TS) Trådstartaren
  Sön 18 apr 16:59
  -2
  Anonym (Omg) skrev 2021-04-18 02:20:53 följande:

  Varför frågar du ens folk på FL - när du redan har bestämt dig att välja en annan flicka före din biologiska dotter?!

  Du skrev ju redan i trådstarten att din dotter var det viktigaste i ditt liv?!

  Det kan du ju inte riktigt mena om du tillåter en ung flicka göra vad hon vill med ditt ex dotter...även om hon nu skulle träffa en före detta kriminell.

  men men du ville bara höra hur underbar din nya flickvän var, resten som svarat att hon är psycho viftar du bort med att, men hon är ju så snygg och underbar 


  Jag har redan bestämt mig för att leva med kvinnan jag älskar ja. Det är plus att hon ser bra ut och att jag är attraherad av henne. Du verkar ha problem med att andra kvinnor kan vara bra mammor och samtidigt se bra ut. Du verkar avundsjuk på någonting och allmänt bitter och oförstående person.

  Jag skrev inte den här tråden för att be om råd av såna som du. För att få påhopp på min tjej. Jag frågade enbart om råd i denna specifika situation. Man kan inte uttala sig om någon man inte känner vilket du gör här genom att ställa diagnoser på folk, anta att hon äter saker hon inte gör osv.

  Du missar också att dottern är min till 50% och att exet totalt missköter henne.

  Och om du skulle ha överseende med att ditt barn bodde med en alkoholist där hon inte får mat samt med en kriminell så får det stå för dig men jag accepterar inte det. Hoppas du inte skriver mer här.
 • Sön 18 apr 20:03
  +1
  Anonym (TS) skrev 2021-04-18 16:46:38 följande:
  Jag har sett allting, tingrättsdomar, sms, hört samtal, jag känner mitt ex alltför väl. Jag har sett med egna ögon hur hon beter sig år efter år.

  Gällande detta kan jag naturligtvis inte helt säkert veta men i och med att jag känner båda mycket väl gör att jag omedvetet får en magkänsla av vem jag litar på. Exet har inte heller förnekat att det var hon som började.

  Exet tar ju inte sin roll som mamma på allvar och brister allvarligt i sitt föräldraskap.

  Med mångas resonemang här i tråden är det ju som om exempelvis fallet med esmeralda - att biomamman alltid är bäst eller hur?

  Jag är djupt tacksam att jag hittat en kvinna som jag både älskar utav hela mitt hjärta och som är den perfekta mamman. I och med att hon praktiskt taget är som en mamma för min dotter och den som min dotter ser som sin mamma är det inte så hemskt att hon tar föräldrabeslut så som att låta henne ta hål i öronen eller göra om sitt rum osv. Förstår inte varför denna tråd spårade ur till att slänga en massa skit på min nya tjej som inte gör annat än att ta hand om oss och ta mitt alkoholiserade aggressiva ex dito hennes sambo i försvar. Skulle vara intressant att se hur du själv agerat i denna situation.
  Ok. Det har jag missat,om du har skrivit det.

  Jag tar inte ditt ex i försvar. Om det du skriver stämmer så verkar hon ju inte må bra.
  Men som mamma så kan jag förstå känslan av att någon annan försöker överta rollen som mamma åt mina barn.
  Jag vet inte om du och ditt ex har gemensam vårdnad om dottern?
  I så fall så är det du och ditt ex som ska ta beslut gällande er dotter och inte din nya.
  Din nya behöver kanske backa litegrann och inse att din dotter faktiskt har en mamma.
  Men har exet missbruksproblem så ska hon naturligtvis ta tag i det först,om hon vill ha mer kontakt med sin dotter.

  Jag förstår att du är djupt förälskad.
  Men jag tycker inte att det är en ursäkt för att låta din nya göra vad hon vill med din dotter,
 • Anonym (.)
  Sön 18 apr 20:31
  +2

  Kan inte nån moderator se vem användaren är och på så vis göra en anmälan till socialtjänsten? Allt är troligtvis påhittat då det låter helt sjukt. Om det inte är det finns det ett barn som far väldigt illa hos båda föräldrar. 

 • Anonym (Ditt ex verkar ju)
  Sön 18 apr 22:19
  -3

  Äsch dumheter, som jag ser det har bio mamman förbrukat sin rätt till att vara förälder. Eller tycker ni som är anti mot ts att alkoholism är skit bra så kör på. Det visar bara på er totala brust på omdöme.

 • Mån 19 apr 00:27
  +2

  TS, varför skriver du öht här? Du tycks bara lyssna på dem som hålller med dig. Tanken med att starta en tråd borde väl vara att få nya synpunkter? Även om det innebär viss kritik.

  Din nya är underbar och det är klart att hon ska bli din dotters nya mamma! Men även om du har ensam vårdnad (har du det), så är det fortfarande flickans biologiska mamma som är hennes mor. Du kan inte bara flytta över moderskapet till din nya tjej. Det är faktiskt din plikt att underlätta för flickan att träffa sin mamma. Din dotter är 6 år, det är klart att hon inte kan se längre än här och nu. Men du borde göra det. En dag vill hon veta vem hennes biologiska mamma är. Då tycker hon inte att det var rätt av dig att inte hjälpa henne att hålla kontakten med mamman.

  "Hon har tagit hål i öronen på henne på salong utan att fråga bara för att dottern ville det så gärna. 
  ---
  Det är som om nya ser sig själv som enda mamma till min dotter."

  Det är verkligen inte ok att låta ta hål i öronen på någon annans dotter bara för att flickan vill det. Hon borde frågat dig först. Och du borde sagt till henne att hon borde gjort det. I stället för att okeja allt i efterhand för att din nya tjej är så underbar så du inte förmår se något fel på henne.

  Och din nya tjej är inte mamma till din dotter, hur mycket du och hon än vill låtsas det.

  Du låter henne ta över allt för mycket och det tycker jag inte en ansvarsfull far ska göra. Även om det förstås är bekvämt för dig.

  Som ansvarsfull far borde du inse att även detta förhållande kan ta slut en dag. Och då kanske din dotter aldrig mer få se sin "mamma". Och då har hon kanske förlorat kontakten med sin biologiska mamma. Och hennes far hinner inte med henne för han har låtit bonusmamman ta hand om henne hela tiden.

 • Mån 19 apr 00:32
  +2
  Anonym (Ditt ex verkar ju) skrev 2021-04-18 22:19:00 följande:

  Äsch dumheter, som jag ser det har bio mamman förbrukat sin rätt till att vara förälder. Eller tycker ni som är anti mot ts att alkoholism är skit bra så kör på. Det visar bara på er totala brust på omdöme.


  Är hon så dålig borde fadern ansöka om enskild vårdnad. Även om hon är alkoholist är det fortfarande hon som är mamman. Såvida inte bonusmamman adopterar flickan.

  Bonusmamman kan försvinna en vacker dag. Så jag förstår inte varför du tycker det är så bra att nya tjejen, pappan och flickan alla ska låtsas som att nya tjejen är mamman.

  Ingen har påstått att alkoholism är bra, typisk halmgubbe.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...