Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Han kommentera när jag äter sött

  Fre 16 apr 16:55 Läst 0 gånger Totalt 49 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Kaksugen) - Visa alla inlägg
  Anonym (Kaksu­gen)
  Återställ
  Fre 16 apr 16:55

  Kanske gör jag en höna av en fjäder. Men, jag har haft ätstörningar i många år. Äntligen känner jag mig frisk att äta allt, i normala mängder. Men det är väldigt skört.

  Jag har flera gånger bett min man att inte kommentera om jag äter någon sötsak eller något onyttigt. Jag har, efter många år, lärt mig att ta en kaka även om han avstår. Tidigare har jag känt mig tjock, äcklig och som en usel människa som helt saknar karaktär, om jag tagit mig en kaka till exempel. Idag blev jag sugen på något sött till kaffet och tog fram en kaka. Min man såg det och kommenterade med ett ?hoppsan!?

  Och då var det kört. Jag känner mig återigen tjock och usel. Jag hann ta en tugga av kakan innan jag kastade den och ?måste? nu träna bort den.

  Det är som sagt inte första gången det händer. Tar jag en bit choklad kan han kommentera att chokladen minsann tar slut fort. Sanningen är att jag får hålla mig framme om jag ska få nåt!

  Medan min man helt slutat träna och stoppar i sig allt möjligt, tränar jag flera gånger i veckan, äter sunt och håller vikten. Det är inte jag som äter sött dagligen, ändå ska mitt intag kommenteras.

  Jag vet inte hur jag ska få honom att fatta! Kanske är jag jäkligt överkänslig, men nog fasiken borde han kunna knipa igen när jag ändå bett honom?

 • Anonym (Kaksu­gen) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 16 apr 17:57 #8

  Jag tog så klart upp det till diskussion igen. Han menar att han måste kunna fälla normala kommentarer, på samma sätt som han pratar med vänner och familj. Jag kan inte censurera hela min omgivning.

  I sak har han rätt. Det är en rätt harmlös kommentar, av samma typ som jag hört kollegor fälla till varandra i fikarum på jobbet (för övrigt därför jag i princip aldrig fikar sött på jobb), men jag är inte ?vanlig? när jag tillfrisknat från ätstörning.

 • Anonym (Kaksu­gen) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 17 apr 11:38 #44

  Jag tror absolut inte att min man försöker trycka ner mig. Han gör det inte i andra sammanhang, och det skulle kännas märkligt om han skulle göra det i en sak som sker typ varannan vecka. Och inte ens varje gång. Han är absolut ingen mobbare.

  Någon tyckte inte att vi skulle skaffa barn ihop. Vi har redan två barn. Vi har varit tillsammans i många år och min man var den som hjälpte mig ur ärstörningen. Han är varken empatilös eller elak.

  Han är däremot en smula fyrkantig och tycker att jag borde tåla en kommentar av sådan oskyldig typ. Han skulle aldrig kommentera mitt utseende eller matintag negativt. Däremot kan han haspla ur sig ett förvånat ?är du redan hungrig?, om jag tar en knäckeskiva nån timme efter middagen.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll