• mari123

    Vaccin mot covid

    Jag vaccinerar mig om jag får en kallelse och en tid. Jag kommer INTE att själv engagera mig för att få sprutorna.

  • mari123

    OT OT OT kanske men apropå vaccinet. Mina gamla föräldrar 85+ och barnens farmor i samma ålder har fått sina båda sprutor ÄNTLIGEN och jag är så glad för deras skull. Pappa och mamma vaccinerar sig alltid varje höst mot den "årliga flunsan" (plötsligt undrar man ju vad det är och om den finns?) men hur som helst så har de alltid verkat så nöjda när de vaccinerat sig. GLAD är ju nu när de förhoppningsvis känner sig trygga!? Efter vad jag förstår så var dessa äldre i grupp TVÅ efter de gamla som bor på boenden eller har hemtjänst(?) så här i V-Norrland borde nu de allra mest utsatta vara vaccinerade? MEN så blir man helt PAFF när man besöker Erikshjälpen på orten (min favvobutik som jag besökt varje vecka i åratal) och plötsligt så står det en vakt och räknar oss som går in. Liksom C19 eskalerar? NU när så många vaccinerats. Ibland stannar tiden och man bara.......WHAT?

  • mari123

    OT OT OT men min älskade farmor 1891-1980 berättade om när "nervfebern" (tyfus) grasserade där hon bodde med farfar och deras två små barn. Hon sa att likbilen åkte in varje dag i området för att hämta folk. Tänkte mkt på det när jag själv hade småbarn. HUR klarar man sådant! Jag är också född året efter att Poliovaccinet kom. TÄNK att leva i en tid (NYSS) där man skickar ut sitt barn att leka och får hem det dödssjukt........och det är inte ngt konstigt! Man får perspektiv om man tänker efter lite.

  • mari123
    Anonym (Ja) skrev 2021-04-18 08:36:00 följande:
    Det är bland dom yngre, som inte är vaccinerade, som smittan eskalerar just nu. Åldern på dom som läggs in på sjukhus sjunker också.

    Självklart ska jag vaccinera mej när grupp 4 öppnar.
    Okej! Vad har du läst eller hört det? 
  • mari123
    momjanet skrev 2021-04-18 09:51:52 följande:
    svt.se
    är en utmärkt källa för att hålla sig uppdaterrad.
    Så du menar att Svt är SANNINGEN? Du litar blint på Svt? Tror du på allt du läser i Expressen också eller din EV dagstidning? 
  • mari123
    Anonym (Ej) skrev 2021-04-18 10:06:08 följande:

    Men snälla nån, öppna en tidning eller sätt på nyheterna?eller titta på presskonferenserna från Fhm? Eller Aftonbladets Corona-chatt. Hur kan någon undgå information omCovid-19 idag?

    Som bonusinfo direkt:Sverige ligger väldigt illa till i jämförelse med de allra flesta länder vad gäller smittspridning nu (men inte gällande dödlighet för vi har hunnit vaccinera de sköraste). Men det dör ju fortfarande rätt många och eftersom smittan ökar bland yngre så är det ju de som drabbas hårt. Även av långtidscovid.


    Hrm dör det fortfarande "rätt många"? Sa man det på "Aftonbladets corona-chatt"? Samma Aftonblad som på löpsedlarna gapar om "Anneli som gick ner 30 kilo på en vecka" och "så får du bättre sexliv på semestern"!? DET Aftonbladet?
  • mari123
    EpicF skrev 2021-04-18 10:36:51 följande:
    Du kan också lyssna na på iva läkare som informerar om läget eller helt enkelt gå till närmsta sjukhus.
    "Gå till närmsta sjukhus"!? Okej .......till akuten då eller? Tror du att personalen som sitter där har svaren? 
  • mari123
    EpicF skrev 2021-04-18 10:47:10 följande:
    Du kan kanske få en glimt av hur läget är.

    Eller så kan du gå in på folkhälsomyndiheterna och läsa deras statistik. Men den kanske också är falsk enligt dig...
    OM jag blir kallad till vaccination och får en tid så går jag och tar min spruta (sprutor). Utöver det behöver jag inget veta.
  • mari123
    EpicF skrev 2021-04-18 11:02:03 följande:
    Du väljer helt själv. Men du ska sluta vara förvånad över att restriktionerna fortfarande gäller och påstå att SVT inte säger sanningen. Kom ut i verkligheten så ser du att smittspridningen fortfarande existerar och har eskalerat.
    Jag är inte förvånad att restriktionerna fortfarande gäller (BRA att hålla avstånd och att tvätta händerna) men jag begriper inte att de bli HÅRDARE! Är det så att smittan eskalerat och kanske UNGA börjat dö så är det ju fasansfullt. Jag  har två döttrar i 30-årsåldern och jag tror inte de vet att unga börjat dö ......som flugor? eller? Tidigare helt friska unga människor i graven för C19? Vi är många som inte ser på Svt eller har ngn svindyr dagstidning så KANSKE kunde man tänka sig ett meddelande på nätet? "Allvarligt meddelande till medborgare" eller vad det heter när det brinner i en industribyggnad någonstans. VARNING UNGA DÖR I CORONA....STANNA INNE"!
Svar på tråden Vaccin mot covid