• EpicF

    Vaccin mot covid

    Ja, har fått första dosen och ska ta andra om några veckor. Är dock fortfarande tveksam till vaccinet och förstår fullt folk som väljer att inte vaccinera sig.

  • EpicF
    LillaTjockaBertil skrev 2021-04-17 20:03:17 följande:

    För mig är det en nobrainer. Risken att få allvarliga biverkningar av vaccinet är väldigt mycket mindre än att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Dessutom är vaccin snabbaste sättet att bli av med de restriktioner vi tvingats leva med i över ett år. Alternativet är att vi fortsätter leva så här i några år till innan tillräckligt många har haft viruset för att vi ska kunna öppna samhället utan att överbelasta sjukvården.


    Fast även med vaccinet måste vi följa restriktionerna...
  • EpicF
    Anonym (Vara eller inte vara) skrev 2021-04-18 00:40:14 följande:

    Frågan är hur sjuk man då blir om man får sjukdomen. 


    Det är individuellt och går inte att svara på.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 08:23:21 följande:

    OT OT OT kanske men apropå vaccinet. Mina gamla föräldrar 85+ och barnens farmor i samma ålder har fått sina båda sprutor ÄNTLIGEN och jag är så glad för deras skull. Pappa och mamma vaccinerar sig alltid varje höst mot den "årliga flunsan" (plötsligt undrar man ju vad det är och om den finns?) men hur som helst så har de alltid verkat så nöjda när de vaccinerat sig. GLAD är ju nu när de förhoppningsvis känner sig trygga!? Efter vad jag förstår så var dessa äldre i grupp TVÅ efter de gamla som bor på boenden eller har hemtjänst(?) så här i V-Norrland borde nu de allra mest utsatta vara vaccinerade? MEN så blir man helt PAFF när man besöker Erikshjälpen på orten (min favvobutik som jag besökt varje vecka i åratal) och plötsligt så står det en vakt och räknar oss som går in. Liksom C19 eskalerar? NU när så många vaccinerats. Ibland stannar tiden och man bara.......WHAT?


    Det är för att alla fortfarande bör följa de restriktionerna som finns! Och ja, covid-19 har eskalerat.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 10:03:02 följande:

    Så du menar att Svt är SANNINGEN? Du litar blint på Svt? Tror du på allt du läser i Expressen också eller din EV dagstidning? 


    Du kan också lyssna na på iva läkare som informerar om läget eller helt enkelt gå till närmsta sjukhus.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 10:44:52 följande:

    "Gå till närmsta sjukhus"!? Okej .......till akuten då eller? Tror du att personalen som sitter där har svaren? 


    Du kan kanske få en glimt av hur läget är.

    Eller så kan du gå in på folkhälsomyndiheterna och läsa deras statistik. Men den kanske också är falsk enligt dig...
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 10:57:32 följande:

    OM jag blir kallad till vaccination och får en tid så går jag och tar min spruta (sprutor). Utöver det behöver jag inget veta.


    Du väljer helt själv. Men du ska sluta vara förvånad över att restriktionerna fortfarande gäller och påstå att SVT inte säger sanningen. Kom ut i verkligheten så ser du att smittspridningen fortfarande existerar och har eskalerat.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 10:57:32 följande:

    OM jag blir kallad till vaccination och får en tid så går jag och tar min spruta (sprutor). Utöver det behöver jag inget veta.


    Du väljer helt själv. Men du ska sluta vara förvånad över att restriktionerna fortfarande gäller och påstå att SVT inte säger sanningen. Kom ut i verkligheten så ser du att smittspridningen fortfarande existerar och har eskalerat.
  • EpicF
    mari123 skrev 2021-04-18 11:10:40 följande:

    Jag är inte förvånad att restriktionerna fortfarande gäller (BRA att hålla avstånd och att tvätta händerna) men jag begriper inte att de bli HÅRDARE! Är det så att smittan eskalerat och kanske UNGA börjat dö så är det ju fasansfullt. Jag  har två döttrar i 30-årsåldern och jag tror inte de vet att unga börjat dö ......som flugor? eller? Tidigare helt friska unga människor i graven för C19? Vi är många som inte ser på Svt eller har ngn svindyr dagstidning så KANSKE kunde man tänka sig ett meddelande på nätet? "Allvarligt meddelande till medborgare" eller vad det heter när det brinner i en industribyggnad någonstans. VARNING UNGA DÖR I CORONA....STANNA INNE"!


    Restriktionerna blir hårdare pga smittan eskalerar. Är det verkligen så svårt att förstå? Har du även missat alla.olika mutationer som florerar runt?

    Folkhälsomyndiheten är en bra källa.
  • EpicF
    Anonym (Nej tack) skrev 2021-04-18 13:40:53 följande:

    Jag tycker det verkar som att du inte förstår vad jag skriver. Ja eftersom majoriteten av jordens befolkning har överbelastade kroppar så ja, visst är vaccin hjälpsamt. Det är ju såklart inte ett lotteri huruvida du blir svårt sjuk eller dör av viruset. Det finns såklart en rimlig förklaring till varför det slår så olika. Det är bara inte fastställt än.

    Jag tycker det är djupt olyckligt hur många tror att läkemedel och vaccin är den enda räddningen och inte förstår hur mycket skillnad vi kan göra genom att ta hand om våra kroppar på bättre sätt.

    Jag följer restriktioner och försöker så gott jag kan rusta kroppen för att jag ska klara mig undan sjukdomar och även för att inte belasta sjukvården. Hade fler gjort det så hade belastningen inte sett ut som den gör nu, det är ju enkel logik.

    Jag tycker det är intressant att man kan bli så provocerad av andras val, jag tror det tyder på en inre konflikt hos sig själv. Utan att bli provokation blir livet lättare att leva. Testa!


    Vi är för mycket folk på jorden och därför kommer det med jämna mellanrum olika bannemig för att göra en rensing. Är samma i djurriket.
  • EpicF
    molly50 skrev 2021-04-27 19:19:54 följande:

    Uppenbarligen gäller inte det alla mottagningar då det finns personer här i tråden som fått svar på det genom att fråga vid bokningen.

    Och jag vet vilka vaccin som ges i min region genom att prata med sådana som fått vaccin.

    Nu vet inte jag åldern på de som bokar upp sig på flera mottagningar.

    Men Astra ges inte till personer under 65.

    Om man inte vill ha det vaccin som erbjuds så tycker jag man kan ställa sig sist i kön.

    Allt annat är egoistiskt.


    Då är det säkert mottagningar som vet vilket vaccin det får och har.
Svar på tråden Vaccin mot covid