Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vaccin mot covid

  Sön 18 apr 21:15 Läst 0 gånger Totalt 272 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (försöker hjälpa 70+) - Visa alla inlägg
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Sön 18 apr 21:15 #103

  Jag försöker hjälpa min mamma som är 75 år. 

  Hon vill absolut inte ta Astras vaccin, men här vill de inte upplysa om vad de har för vaccin (Stockholm) Hon bokade själv tid för vaccin på vårdcentralen, men när hon kom dit fick hon veta att de bara hade Astra, så då gick hon hem igen utan att ta någon spruta.

  Finns andra ställen att vaccinera sig på, men då måste hon boka via "Alltid öppet", men min mor har ingen smartphone så hon kan inte ladda ned appen. 
  Vi hörde ryktesvägen om ett ställe som körde Pfizers, men där fanns inga lediga tider kvar. 

  Vet inte vad man ska göra. Ska man bara vänta och hoppas på att hon får hänga på i Fas4, eller ska man försöka boka tider lite överallt till hon hamnar på ett ställe som har Pfizers vaccin? 

  Varför berättar de inte vad de har för vaccin?

 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Sön 18 apr 21:42 #107
  AmericanMommy skrev 2021-04-18 21:24:30 följande:
  Vad konstigt! Bor i USA och här berättar dom vad det är för vaccin innan man bokar så man kan välja, men vi har bara Pfizer och Moderna här. Så spelar ju inte så stor roll, men dom som bokar andra sprutan måste ju veta vad det är för vaccin. Vill din mamma inte ta Moderna heller? Det är ju i princip samma som Pfizer.
  Sköts betydligt bättre i USA, liksom i de flesta andra länder. Moderna gör ju också ett bra vaccin. Det tar hon gärna, för det är ju som du säger lika bra, om inte ännu bättre än Pfizers vaccin. Det är vektorvaccinen hon inte vill ha. 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 00:01 #109
  Xenia skrev 2021-04-18 22:53:32 följande:
  Är hon 75 år så är risken mycket större att dö i covid-19 än att dö av vaccinet. Jag skulle alla gånger ta Astra Zenecas. Miljoner har fått det utan att ha dött.

  Hur många har dött i biverkan av Astra Zeneca i Sverige? 1 person. Hur många har dött av covid-19?
  De allra flesta i Sverige har inte haft Covid19. Det är nog det allra säkraste. Men ska man ändå ta ett vaccin gör man nog bäst i att ta ett vaccin som fungerar och är effektivt. 

  Varför ska man ta ett dåligt vaccin när det finns betydligt bättre vaccin? Varför ska det vara ett lotteri vilket vaccin man får?
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 04:00 #116
  Xenia skrev 2021-04-19 00:37:56 följande:
  Astra Zeneca är inget dåligt vaccin.  Det fungerar och är effektivt. Miljoner har fått det och bara några få har drabbats av allvarliga biverkningar. Läs på mera.

  Det bästa du kan göra för din mor är att övertyga henne om att ta det vaccin hon får. Annars får hon kanske vänta och väntetiden är en risk. Eller så får hon leva isolerat vem vet hur länge.

  Pfizers vaccin räcker inte till alla som behöver vaccineras. Det har förstås också biverkningar som drabbar några. Finns inget vaccin utan biverkningar.

  Men det är mycket större risk att drabbas av blodpropp om man får covid-19. Lyssna på vad läkarna säger.
  Sydafrika har stoppat vaccineringarna med Astras vaccin då de funnit att det inte ger något skydd alls mot den mutation som helt dominerar smittspridningen i det landet. Norge har också beslutat stoppa Astra. Danmark likaså.

  I USA har man beslutat att inte vaccinera med det närbesläktade Johnson&Johnson vaccinet, då man funnit att det också ger upphov till blodproppar. I USA använder man bara Pfizers vaccin och Modernas vaccin.

  Mig veterligen ger inte Pfizers eller Modernas vaccin dessa biverkningar, då de är av en helt annan typ. Dessutom ger de betydligt bättre totalskydd mot Covid19.

  Detta är vad experterna internationellt har kommit fram till. Varför lyssnar du inte på vetenskapen? Att det är farligt att drabbas av Covid19 behöver du inte berätta för mig. Det känner vi alla till. 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 10:31 #124
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-19 09:19:53 följande:

  Vad folk inte verkar förstå är att detta inte bara handlar om individnivå utan om samhällsnivå. För att få igång samhället, inte fler ska bli sjuka och dö, inte företag gå i konkurs en masse, massarbetslöshet, isolering och depression, skolstängningar, sjukvård i kollaps osv osv så MÅSTE MAJORITETEN av befolkningen vaccinera sig för att stoppa pandemin. Ja man kan få feber och ont i kroppen och ont i armen några dagar vilket är fullständigt normalt och ett lågt pris att betala för att rädda andras liv och kunna leva normalt igen. Varför ska alla andra men inte just du ta detta ansvar? HUR kan detta vara så svårt att förstå? Presentera någon annan fungerande lösning alla ni som är emot att vaccinera sig. Blir så trött på folk. Total egoism.


  En bra början vore väl att fasa ut Astras vaccin och istället till 100% använda sig av de godkända mRNA-vaccinen från Pfizer och Moderna. Det är ju så många andra länder hanterar det. USA har nu vaccinerat över halva sin befolkning med dessa vaccin. 

  Problemet med Astras vaccin förutom biverkningar, varav en del dessutom mycket allvarliga är ju att Astra-vaccinet tycks ju absolut sämst immunsvar mot de mer smittsamma mutationerna som sprider sig. Noll procents skydd mot Sydafrika mutationen och även vad gäller den brasilianska och indiska mutationer finns tveksamheter. 

  Det handlar inte om att folk är rädda för lite feber i några dagar. 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 11:50 #128
  LadyJane skrev 2021-04-19 10:40:49 följande:

  Jag fattar faktiskt inte hur man kan vara så innihelvete korkad och dum i huvudet att man tycker och "känner" att en risken att drabbas av biverkningar av vaccinet är så otroligt mycket värre än en otroligt stor risk att dö och få kroniska skador av covid.

  Jag är förvånad att människor kan vara så ointelligenta och korkade och ändå tycks kunna läsa. Det borde vara omöjligt.

  svenska.yle.fi/artikel/2021/04/13/radslan-for-astra-zenecas-coronavaccin-ar-kraftigt-overdriven-papekar-expert


  Jag tror inte att folk är så dumma som du tror.

  De flesta är inte emot vaccin. De är bara emot Astras vaccin. Många 70+ har levt socialt distanserat i över 1 år nu. För dem handlar det inte om att ta Astras vaccin eller att bli smittad. För dem handlar det om att antingen få ett godkänt och bra vaccin med hög effektivitet (dit räknas inte Astras), eller att fortsätta att leva socialt distanserat. 

  Vad säger du om att vektorvaccinen är stoppade i flera andra länder? På rak arm känner jag till Norge, Danmark, Sydafrika och inte minst USA. Tror du deras läkemedelsverk är korkade och ointelligenta? Faktum är ju att vår egna Folkhälsomyndighet inte har något vidare track-record vad gäller att fatta kloka och genomtänkta beslut. Det mesta som kommit från Folkhälsomyndigheten rörande detta virus har ju visat sig vara helt fel. Allt från att smittan inte skulle komma hit, till hur farligt viruset var, till dess vi skulle uppnå flokimmunitet, till att smittan skulle klinga av nu under april, då den gjorde det förra året. Tegnell & Co har ju knappt haft en siffra rätt i sina prognoser. 

  Jag får inga bra vibbar av de där vektorvaccinen och skulle inte ta det själv och jag anser mig vara väldigt påläst. Men alla har ju ett fritt val, eller ska åtminstone ha (verkar som våra myndigheter vill tvinga i oss det där vaccinet). 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 11:52 #129
  Anonym (....) skrev 2021-04-19 11:43:47 följande:
  Om det är fullvacinerade som behövs ingen omvacinering.
  Astras hjälper ju inte mot flera mutationer. Jag tror också de som vaccineras med Astra nu kommer vaccineras om med bättre vaccin under hösten.

  Folkhälsomyndigheten kommer hänvisa till "ny forskning". Forskning som man redan nu känner till, men man resonerar väl som så att man inte har något val då det råder brist på vaccin. 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 12:16 #133
  LadyJane skrev 2021-04-19 11:55:22 följande:
  Är man emot Astras vaccin är man så innihelvete ointelligent att det är ett under att de kan stå och gå.

  Intelligens handlar om att man kan bilda sig en egen uppfattning, att man inte går på all propaganda som finns, att man inte går efter det som "känns" bra.

  När du nämner "andra länder" så är du självklart medveten om att deras politiker fattar populistiska beslut grundat på vad allmänheten "känner" är bra? Att de bortser från vad deras egna experter säger?
  Du är förstås fullständigt medveten om detta förhållande?

  Hur kan du försvara att en risk som är mikroskopiskt liten är enorm mycket värre än en mycket större risk att skadas än allvarligare?
  Du har inte läst och tagit till dig det jag skrivit. Skulle det vara populism att låta bli att vaccinera med ett undermåligt vaccin? Hur dum får man bli egentligen???

  Hade du bara varit det minsta påläst hade du känt till att skyddseffekten man får efter genomgången vaccination skiljer sig ENORMT mellan Astras vaccin och mRNA-vaccinen från Pfizer och Moderna. Du verkar heller inte inse att Astras vaccin ger ett förhållandevis klent skydd mot att bli smittad. Du löper hög risk att bli smittad även efter en vaccination med Astras vaccin. Där har du den stora svagheten och är den egentliga anledningen till att många länder inte ens vill ha skiten från Astra. 
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 13:58 #138
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-19 12:57:33 följande:

  Det är 6 personer per en miljon vaccinerade med Astra zeneca som har fått blodpropp där man TROR att vaccinet kan vara orsak. Blodpropp som man för övrigt kan få av vanlig ipren. Lika ovanligt men det tar folk utan att blinka. Det är många som inte kan tänka själva eller granska fakta.


  De flesta som backar Astra gör det nog för att det ger sämre skyddseffekt. Inte för att man riskerar att få blodpropp, men det väger ju knappast över på plussidan det heller....
 • Anonym (försö­ker hjälpa 70+)
  Återställ
  Mån 19 apr 17:53 #145
  Anonym (Ph) skrev 2021-04-19 15:14:48 följande:
  Nej det tror jag inte. 90% jag träffar som tackar nej till Astra gör det för att de läst i tidningen om en person som dog. Astra ger bra skydd. Skyddseffekten är mycket hög vid längre dosintervall. Det är därför det ska gå längre tid mellan doserna med Astra, 9-12 veckor. Då påvisas en skyddseffekt på 85-90%.
  Finns ingen forskning som visar på en skyddseffekt på 85-90% för Astras vaccin. Nivån ligger på cirka 60% jämfört med mRNA-vaccinerna som snittar på 95%. 

  Så här skriver Läkemedelsverket om Astras Covid19-vaccin.

  "Skyddseffekten för AstraZenecas vaccin är 60% vilket är lägre än de två tidigare godkända vaccinerna mot covid-19, men vaccinet uppfyller kravet för en positiv nytta-riskbalans."
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll