• Anonym (Ph)
    Sat 17 Apr 2021 21:53
    3705 visningar
    272 svar
    272
    3705

    Vaccin mot covid

    Ja, har redan vaccinerat mig och fått två doser. Biverkningar i form av muskelvärk och en svullnad i armhålan i tre dagar. Har sett och hört tillräckligt om Covid - 19 genom mitt arbete, det finns inget alternativ till vaccination om detta ska ta slut. Alla har ansvar. De som vägrar ta vaccin kan ju själva komma med förslag på hur vi annars ska bli av med skiten och kunna leva normala liv igen och få igång samhället och träffa våra nära och kära.

  • Anonym (Ph)
    Sun 18 Apr 2021 07:28
    #46
    Tow2Mater skrev 2021-04-17 23:52:59 följande:

    Fick andra dosen för några dar sen, och jag var sjuk i två dar efteråt - konstant frossa, och allmän sjukdomskänsla, fick försöka leda möten mellan varven jag dåsade till i soffan. Har inte varit sjuk på flera år, men både natten och dagen efter vaccinet var jag nästan dackad. Huvudvärk i flera dar. Jag har aldrig reagerat på vaccin, men förstår nu maken som varje gång han tagit influensavaccinet varit halvsjuk ibland i flera veckor och månader efteråt, han slutade tillslut ta dessa vaccin, och han kommer definitivt inte ta covidvaccinet. Förstår absolut dem som inte vill vaccinera om de tidigare haft biverkningar av vacciner!


    Det är ju en fullständigt normal reaktion efter vaccin som händer när immunförsvaret aktiveras. Verkligen inte en anledning att inte ta vaccinet!
  • Anonym (Ph)
    Sun 18 Apr 2021 07:32
    #47
    Anonym (Nej tack) skrev 2021-04-18 05:26:41 följande:

    Jag ska inte ta vaccin. Jag satsar hellre på att rusta min kropp för att klara yttre påfrestningar genom att helt enkelt inte utsätta den för andra onödiga påfrestningar. De negativa effekterna vi får av vaccinet tror jag kommer efter ca ett år, men vi kommer inte kunna härleda det direkt till vaccinet eftersom det förmodligen kommer vara andra sjukdomar som blossar upp då kroppen inte lyckats hålla allt i schakt. Tycker det är sorgligt att se hur man nästintill kommer tvinga människor till vaccination eftersom jag tror det sänker folks förmåga till att ta eget ansvar och lyssna till vad som är avgörande för att bibehålla en stark och frisk kropp.


    Bättre att leva som vi gör nu då? Isolera folk, stänga ner restauranger och andra verksamheter, företag i konkurs, människor som dör och blir långtidssjuka, inte träffas normalt, inte resa, massa arbetslösa osv. Rusta dig du men det kommer inte hjälpa mot något av ovanstående.
  • Anonym (Ph)
    Sun 18 Apr 2021 08:16
    #55
    Anonym (Nej tack) skrev 2021-04-18 07:49:24 följande:

    Vet inte vad du menar med det det skulle vara bättre än, men jag tror att om folks kroppar inte varit så överbelastade skulle samhället klarat sig långt bättre och sluppit nedstängningar eftersom folk inte skulle bli så sjuka och dö. Hade jag själv varit i riskgrupp hade jag nog tagit vaccin men tror det är farligt att dra alla över en kam och tvinga fram det för att sen behöva tampas med andra folkhälsoproblem längre fram.


    Jag menar naturligtvis det jag skrev, bättre än att leva som nu med alla konsekvenser av pandemin. Hur ska pandemin stoppas menar du? Nu. Så vi kan leva normalt igen och människor inte bli sjuka och dö. HUR ska den stoppas? Eller menar du att om vi alla börjar leva mer hälsosamt så går det över? Vill du restriktionerna ska fortsätta resten av våra liv och fler dö?
  • Anonym (Ph)
    Sun 18 Apr 2021 12:14
    #80
    Anonym (Nej tack) skrev 2021-04-18 10:10:06 följande:

    Förstår fortfarande inte vad du menar. Vad skulle bättre än menar du?

    För min del är det bättre att inte ta vaccin då jag tror jag i längden blir sjukare av den. För någon annan så är det bättre att ta den än att riskera att dö i covid.

    Eftersom merparten av jordens befolkning har försvagade kroppar så är det nog bra för många att ta vaccin för att stoppa pandemin. Men om vi hade haft en annan levnadskultur med mindre påfrestningar för våra kroppar så hade vi inte blivit så sjuka av de virus som finns och de virus som kommer i framtiden.

    Så bara för att merparten av jordens befolkning dras med i den levnadskultur vi har så tycker jag det är helt fel väg att gå att påtvinga vaccin till de som vill bekämpa viruset på annat sätt. Jag tror att de påföljder som kommer av att vaccinera friska människor mot covid kommer kostar vården i framtiden. Jag tycker det är självklart att man är därför ska få avgöra själv vad som är rätt för just dig.


    Problemet är just att du inte förstår. Om man ska stoppa denna pandemi krävs att majoriteten blir vaccinerad. Därför är det allas ansvar. Även ditt. Spelar ju ingen roll hur hälsosamt just du än lever eller hur sjuk just du ev blir av Covid - 19, som du för övrigt inte har en aning om innan du väl blir sjuk. Det är inte läge att tänka på bara sig själv och även om man bara tänker på sig själv så bör man ta vaccinet. Förklara annars hur vi stoppar pandemin. Eller ska du isolera dig själv resten av livet?
  • Anonym (Ph)
    Mon 19 Apr 2021 09:19

    Vad folk inte verkar förstå är att detta inte bara handlar om individnivå utan om samhällsnivå. För att få igång samhället, inte fler ska bli sjuka och dö, inte företag gå i konkurs en masse, massarbetslöshet, isolering och depression, skolstängningar, sjukvård i kollaps osv osv så MÅSTE MAJORITETEN av befolkningen vaccinera sig för att stoppa pandemin. Ja man kan få feber och ont i kroppen och ont i armen några dagar vilket är fullständigt normalt och ett lågt pris att betala för att rädda andras liv och kunna leva normalt igen. Varför ska alla andra men inte just du ta detta ansvar? HUR kan detta vara så svårt att förstå? Presentera någon annan fungerande lösning alla ni som är emot att vaccinera sig. Blir så trött på folk. Total egoism.

  • Anonym (Ph)
    Mon 19 Apr 2021 12:57
    +1

    Det är 6 personer per en miljon vaccinerade med Astra zeneca som har fått blodpropp där man TROR att vaccinet kan vara orsak. Blodpropp som man för övrigt kan få av vanlig ipren. Lika ovanligt men det tar folk utan att blinka. Det är många som inte kan tänka själva eller granska fakta.

  • Anonym (Ph)
    Mon 19 Apr 2021 15:14
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-19 13:58:32 följande:

    De flesta som backar Astra gör det nog för att det ger sämre skyddseffekt. Inte för att man riskerar att få blodpropp, men det väger ju knappast över på plussidan det heller....


    Nej det tror jag inte. 90% jag träffar som tackar nej till Astra gör det för att de läst i tidningen om en person som dog. Astra ger bra skydd. Skyddseffekten är mycket hög vid längre dosintervall. Det är därför det ska gå längre tid mellan doserna med Astra, 9-12 veckor. Då påvisas en skyddseffekt på 85-90%.
  • Anonym (Ph)
    Mon 19 Apr 2021 18:28
    Anonym (försöker hjälpa 70+) skrev 2021-04-19 17:53:13 följande:

    Finns ingen forskning som visar på en skyddseffekt på 85-90% för Astras vaccin. Nivån ligger på cirka 60% jämfört med mRNA-vaccinerna som snittar på 95%. 

    Så här skriver Läkemedelsverket om Astras Covid19-vaccin.

    "Skyddseffekten för AstraZenecas vaccin är 60% vilket är lägre än de två tidigare godkända vaccinerna mot covid-19, men vaccinet uppfyller kravet för en positiv nytta-riskbalans."


    Det är gammalt. Man har ju gjort fler studier och därför som sagt man har längre tid mellan doserna nu, med Astra. Därför att det visat sig att skyddseffekten då blir högre.

    Dessutom är det ju på gruppnivå detta måste göras. Så många som möjligt måste vaccineras för att stoppa pandemin. Då behöver inte alla ha 100% skydd för att pandemin ska dö ut. Tänk inte bara på dig själv, dags att lyfta blicken liite högre.
  • Anonym (Ph)
    Mon 19 Apr 2021 22:09
    Anonym (....) skrev 2021-04-19 21:10:40 följande:

    Fast Astra har med tre veckors mellanrum. Pfizer har vanligen 6 veckor men kan ha upp til 12 veckor.


    "Rekommendationer för vaccinet Vaxzevria (Astra Zeneca)

    Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den andra dosen av Vaxzevria ges 9?12 veckor efter den första dosen till personer 65 år och äldre.

    Rekommendationen baseras på de studier som låg till grund för godkännandet där man såg ett bättre immunsvar efter dos 2 om intervallet varit 9?12 veckor jämfört med ett kortare intervall. Rådande kunskapsläge talar således för att ge dos 2 av vaccinet i den senare delen av det godkända dosintervallet.

    Vaccinet är godkänt för att ges med 4?12 veckors intervall mellan den första och den andra dosen. Detta innebär att en vaccination med den andra dosen kan ges från 4 veckor efter första dosen, men ett längre intervall mellan doserna rekommenderas enligt ovan"
Svar på tråden Vaccin mot covid