Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blir man takt med sina grannar?

  Fre 16 apr 23:15 Läst 0 gånger Totalt 49 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Lisa) - Visa alla inlägg
  Anonym (Lisa)
  Återställ
  Fre 16 apr 23:15 -2

  Försöker verkligen!

  Bjuder in, bjuder till, hittar på saker med grannarna (barnen leker). Vi bor alla i hus och har nära till varandra. Vi gillar varandra.

  Men... ingen bjuder till! Blir så trött. Föreslog vin ute på terassen ikväll men det gick inte idag heller. Barnen... såklart.. alltid barnen. Men männen har inga problem att ses och ta en bira.

  Blir så trött.. orkar inte detta karantänliv men jag orkar inte heller vara den som hittar på och bjuder till och ingen annan anstränger sig. Har hittat på många trevliga saker ni... varför tar inte någon annan vid?

  Hur gör man för att bli riktigt god vän med någon? Jag börjar tvivla... varför bjuder ingen annan till?! De säger ju själva att det är guld värt men ändå händer inget. De säger själva att de mår dåligt av isoleringen men inget händer.

  Varför ska det vara så JÄVLA svårt att träffa nya vänner??

 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Lör 17 apr 10:13 #9

  Tack för all input!

  Men.... vilka umgås ni med då under pandemin? Ni som inte vill hänga med grannarna?

  Jag har många fina vänner men det bor inne i stan eller i närliggande städer och pga pandemin så ses vi inte. Att kunna umgås med grannar utomhus är ju väldigt optimalt dessa tider. Detta är ocksågrannar jag klickar bra med och som har barn i samma ålder (vill poängtera inga förskolebarn).

  Jag längta verkligen efter att ha en nära vän nära. Det är nog drömmen. Att inte behöva planera helgerna för att träffa sina vänner utan att gå utanför dörren och ha möjlighet till spontana trevliga möten.

  Vilka umgås ni med nu, förutom familjen? (Coronasäkert såklart!)

 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 14:52 #22

  Wow... jag har fått 2 dislike... för att jag vill ha ett socialt liv och kunna umgås med de som bor nära.. men tydligen är det konstigt enligt många i den här tråden. Här vill man vara ifred så man kan påta i trädgård eller se på tv istället för att ha trevligt med andra människor.

  Jösses vad märkligt

 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 16:32 #32
  MsFry skrev 2021-04-18 16:05:48 följande:

  Varför tror du att man inte vill ha trevligt med andra människor? Man känner väl fler människor än sina grannar...

  Och ja, jag påtar hellre i trädgården ifred än umgås med grannarna.


  Självklart. Men i en pandemi ska man ju vara restriktiv och våra vänner bor en liten bit ifrån, inte långt, men anledningen att det blir bättre att umgås på gatan är ju att barnen går i samma skola. Vill inte att mina barn umgås med barn de inte går i skolan med i dessa tider. Därför otroligt smidigt i denna osociala tid att tanka energi hos varandra i området. Detta är dessutom personer vi klickar med och när vi väl ses har vi riktigt trevligt...
 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 16:34 #33
  Virriga Vera skrev 2021-04-18 16:10:56 följande:

  Inga alls, eftersom det ÄR en pandemi.


  Fast det går inte att hindra ungarna från att träffa andra barn ute som sedessträng går i samma klass med. Att som föräldrar sitta ute på behörigt avstånd och ta en kaffe och snacka när man är så oskildrade är väl inget fel?

  Jag är ingen hypersocial människa. Ganska introvert skulle jag säga. Men att ha noll kontakt med någon ett års tid... det fixar inte jag
 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 16:35 #34
  Anonym (Karlarnas bira :)) skrev 2021-04-18 15:42:43 följande:

  Är väl inte så konstigt om karlarna i grannskapet umgås och "tar en bira" ihop? Då känns det skumt att bara heja på varandra och inte umgås.

  Nej, jag hade försökt haka på karlarna där i sådana fall. Kan stoppa en raggsocka innanför byxorna och prata sport. Hellre det än att vara ensam.


  Synd att jag varken gillar öl eller fotbollssnack ;) annars hade det varit super
 • Anonym (Lisa) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 18 apr 16:38 #36
  Anonym (Va?) skrev 2021-04-18 16:30:23 följande:

  Ni som påpekar att man inte ska umgås pga att det är pandemi... alltså, det är väl precis detta ts avser med sin fråga: att eftersom det är pandemi så får man umgås på de sätt som går för att inte riskera smittspridning - nämligen genom att hålla sig i sina egna kvarter och se till att träffas utomhus. Så varför tar ni upp att det är pandemi? Det är ju redan en given parameter i frågan?

  Att träffas utomhus i sitt eget kvarter där man inte gett sig ut i kollektivtrafik etc går alldeles utmärkt även i pandemitider. Så länge man håller ordentligt avstånd, och så länge man inte går ut och umgås om man har symtom är detta ett icke-problem.


  Tack!! Precis så.

  Vi har många fina vänner och släktingar MEN eftersom det är en pandemi vill vi enbart att barnen träffar de barn de går i samma skola med och att vi vuxna på gatan ska kunna ha det lite socialt utomhus.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll