Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blir man takt med sina grannar?

  Lör 17 apr 07:25 Läst 0 gånger Totalt 49 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (ppp) - Visa alla inlägg
 • Anonym (ppp)
  Återställ
  Lör 17 apr 07:25 #3
  Anonym (Lisa) skrev 2021-04-16 23:15:24 följande:

  Försöker verkligen!

  Bjuder in, bjuder till, hittar på saker med grannarna (barnen leker). Vi bor alla i hus och har nära till varandra. Vi gillar varandra.

  Men... ingen bjuder till! Blir så trött. Föreslog vin ute på terassen ikväll men det gick inte idag heller. Barnen... såklart.. alltid barnen. Men männen har inga problem att ses och ta en bira.

  Blir så trött.. orkar inte detta karantänliv men jag orkar inte heller vara den som hittar på och bjuder till och ingen annan anstränger sig. Har hittat på många trevliga saker ni... varför tar inte någon annan vid?

  Hur gör man för att bli riktigt god vän med någon? Jag börjar tvivla... varför bjuder ingen annan till?! De säger ju själva att det är guld värt men ändå händer inget. De säger själva att de mår dåligt av isoleringen men inget händer.

  Varför ska det vara så JÄVLA svårt att träffa nya vänner??


  Men varför måste man vara så himla kompis med sina grannar, och just nu när det är corona också.? Räcker det inte med att barnen har kompisar och ni vuxna kan säga hej lite nu och då? 

  Jag bor i villaområde. Det enda jag gör med närmaste grannarna är att säga hej när man stöter på varann vid brevlådan eller pratar lite över häcken med den granne vi har gemensam häck med. Vi har en områdesgrupp på Facebook där det avhandlas en del grejer, och där händer det att någon vill dra igång något, tex kvartersloppis, men inte just nu då, med coronan.

  Du antyder här att det är kvinnliga grannar som tackar nej? Kan det vara så att de faktiskt har så fullt upp med mindre barn att de verkligen inte orkar.

  Det ÄR svårt att skaffa nya vänner men inte omöjligt, men du försöker nog på fel ställe, eller med fel personer. 
  Om mina grannar bjöd in oss på grillkväll eller nåt så hade jag i och för sig uppskatt det, men om det blev för ofta skulle jag tackar nej ibland, och jag skulle inte ha som mål att bli goda vänner med dem. Dina grannar kanske är som jag? 
 • Anonym (ppp)
  Återställ
  Sön 18 apr 10:54 #18
  Anonym (Lisa) skrev 2021-04-17 10:13:18 följande:

  Tack för all input!

  Men.... vilka umgås ni med då under pandemin? Ni som inte vill hänga med grannarna?

  Jag har många fina vänner men det bor inne i stan eller i närliggande städer och pga pandemin så ses vi inte. Att kunna umgås med grannar utomhus är ju väldigt optimalt dessa tider. Detta är ocksågrannar jag klickar bra med och som har barn i samma ålder (vill poängtera inga förskolebarn).

  Jag längta verkligen efter att ha en nära vän nära. Det är nog drömmen. Att inte behöva planera helgerna för att träffa sina vänner utan att gå utanför dörren och ha möjlighet till spontana trevliga möten.

  Vilka umgås ni med nu, förutom familjen? (Coronasäkert såklart!)


  Jag umgås inte direkt med några utanför vårt hushåll. Jag träffar folk på jobbet, sen har vi fullt hus här hemma med 5 ungdomar av olika storlek. Ibland tar någon av ungdomarna hem vänner men även det har avtagit under pandemin (med att rätt). De försöker umgås utomhus. 

  När det inte är pandemi träffar jag mina föräldrar ibland (bor inte på samma ort), träffar min son som studerar på annan ort, har en kompis jag träffar och äter lunch med nån gång i månaden, när det passar för våra jobb. Vi jobbar inte inom samma bransch men ganska nära lokalt, så vi kan tajma det ibland. Träffar även en släkting som bor på min ort, vi tar en fika eller så ibland. Hen kommer hem till oss lite då och då eftersom hen lever ensam, men mindre av även detta under pandemin. 

  Det är nog allt faktiskt, men jag tycker det funkar bra. Har fullt upp med min stora familj här hemma + att mitt jobb är mycket socialt, så det räcker nog för mig, det jag får de vägarna. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll