Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blir man takt med sina grannar?

  Lör 17 apr 07:30 Läst 0 gånger Totalt 49 svar
  Visar endast inlägg av fjanten - Visa alla inlägg
 • Lör 17 apr 07:30 #4

  Hänger inte med några grannar under pandemin. Dinakanske resonerar likadant? Överlag är jag heller inte SÅ förtjust i att bli för tajt med grannar... Har gärna en BRA relation till grannar överlag, att vi kan ha lite koll på varandras hus/tomt ena parten åker iväg en period (tänker på inbrott), snackar lite medan barnen leker och liknande. Däremot är jag inte sugen på att ha en "sitta på verandan och dricka vin"-relation till dem. Vill inte ha ett "desperate housewifes"-förhållande till dem. Det enda vi faktiskt har gemensamt är ju att bo nära varandra, och har barn i liknande ålder... Större chans att hitta vänner på jobbet kanske? Större chans för liknande intressen med någon som valt samma bransch som dig kanske?

 • Lör 17 apr 10:18 #10
  Anonym (Lisa) skrev 2021-04-17 10:13:18 följande:

  Tack för all input!

  Men.... vilka umgås ni med då under pandemin? Ni som inte vill hänga med grannarna?

  Jag har många fina vänner men det bor inne i stan eller i närliggande städer och pga pandemin så ses vi inte. Att kunna umgås med grannar utomhus är ju väldigt optimalt dessa tider. Detta är ocksågrannar jag klickar bra med och som har barn i samma ålder (vill poängtera inga förskolebarn).

  Jag längta verkligen efter att ha en nära vän nära. Det är nog drömmen. Att inte behöva planera helgerna för att träffa sina vänner utan att gå utanför dörren och ha möjlighet till spontana trevliga möten.

  Vilka umgås ni med nu, förutom familjen? (Coronasäkert såklart!)


  Tvärtom är det mångas mardröm att ha nära vänner NÄRA. Svenskar är ju överlag en aningen konflikträdda, jobbigt då om man kanske inte har lust att ses, men drar till med en huvudvärk som anledning, så blir man påkommen i trädgården

  Umgås inte med några av våra vänner under pandemin. Träffar enbart mina föräldrar.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll