Inlägg från: Anonym (Google is your friend) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Google is your friend)

    Jag hade tackat nej, av flera orsaker. Dels dyslexin, dels att ni känner varandra. Det kan bli väldigt konstigt i framtiden.

  • Anonym (Google is your friend)
    Anonym (Ebba) skrev 2021-04-17 09:45:24 följande:
    Jag har såklart googlat. Men hittat allt från "typ inte alls ärftligt" till "händer 100%".
    Dyslexiföreningen känns väl som experterna i sammanhanget....
    Anonym (Ebba) skrev 2021-04-17 09:48:11 följande:
    För oss känns det bäst med någon vi känner så att vi kan vara helt ärliga och raka. Det är ägen viktigt att tilliten finns där eftersom att vi vill ha en 100% closed donation. Vi har redan frågat en annan i vår närhet, men han sa nej.
    Ärliga och raka mot vem? Vet du ens vad "closed donation" betyder...? Det innebär att mottagaren inte vet vem som donerat spermierna....
  • Anonym (Google is your friend)
    Anonym (Ebba) skrev 2021-04-17 11:30:50 följande:
    Kan du ens svara utan att låta nedlåtande?

    Ja, jag vet vad en closed donation är enligt olika sidor/organisationer. Ett ord kan ha flera betydelser, you know. Kan du antingen bidra med något eller lämna tråden?
    Kan du ens sätta dig in i ämnet innan ni försöker tigga sperma i vänskapskretsen...? Det blir mycket enklare om ni har en anonym donator.

    Nej, det finns bara en betydelse där och när du påstår annat framstår du som fruktansvärt obildad.
  • Anonym (Google is your friend)
    Anonym (Ebba) skrev 2021-04-17 16:50:04 följande:
    Kan du lämna tråden tack. Saker betyder olika saker i olika sammanhang eller i olika grupper. Du vet inte heller vad som är enklast eller känns bäst för OSS.
    Make me :) Det är ju bra om du vet vad du pratar om menar jag, annars blir det väldigt förvirrande för andra. Du har iofs inte svarat än på vilka ni ska vara "ärliga och raka" emot. Det är väl ingen som har att göra med hur ni skaffar barn. Vad som känns bäst för er är en sak, vad som blir enklast är väl så klart att be en bekant men det är nu det. Det kanske inte blir så enkelt senare när andra börjar spekulera i varför ert barn är så väldigt lik bästa kompisen.....
  • Anonym (Google is your friend)
    Anonym (Ebba) skrev 2021-04-17 18:42:07 följande:
    Det betyder att den jag är gift med punkt. Ingen kan komma och kräva något och mannen kan inte avsäga sig barnet. Min kompis som är barnmorska har berättat att hon inte ens skulle få ifrågasätta om ett gift vitt par föder fram ett svart barn.
    Fast pappan kan ju komma i efterhand och kräva umgänge. Det är trots allt till hälften hans barn också, vilket går att bevisa med ett dna-test. Och innan du säger att ni känner honom så väl och han skulle aaaaldrig... Nej, det är nu det. Han har inga egna barn, kanske han aldrig får några heller, men då har han ändå ett han är biologisk pappa till. 
Svar på tråden Hur ärftligt är dyslexi? Spermadonator.