Inlägg från: Anonym (inte jurist men jobbar inom juridik) |Visa alla inlägg
  • Anonym (inte jurist men jobbar inom juridik)

    Hur ärftligt är dyslexi? Spermadonator.

    Fast menar du att ni inte ska berätta för barnet att ni använt donator?
    Barnet kan bli sjukt eller annat och då kan genetik behövas.
    Ja din man kan absolut avsäga sig faderskapet även om det inte är troligt förstås.
    Han kan begära faderskapstest och då visar det sig att han inte är fadern.
    Det kan han inte om ni registrerar donation, sluten donation är inte laglig i Sverige då barn har rätt att veta sitt ursprung just vid sjukdomar osv.
    Donatorn kan ju också begära faderskapstest och säga att han är fadern om ni inte registrerar donation då kan han inte det men då har som sagt barnet rätt att veta.
    Ni måste sätta er in i det juridiska innan ni gör något, ingen vet hur någon kommer att välja att göra i framtiden och allt hänger på om ni har öppen donation som är laglig i Sverige eller väljer att ljuga om faderskapet.
    Jag menar inte att vara elak men ni har att väja på att ha öppen donation som är det som är lagligt i Sverige och då kan inte donatorn eller din man ändra på det juridiska faderskapet eller medvetet ljuga om faderskapet och kan då i framtiden få problem med att din man kan säga att han inte är pappa eller donatorn säga att han är fadern och begära faderskapstest och då registreras som far.
    Ingen vet vad dom händer i framtiden och om det kommer fram och ni inte berättat för barnet kan det känna sig sviket av er.

    Er tilltänkta donator har inga barn vilket man inte brukar rekommendera om paret och donatorn känner varandra, er vän kommer att se erat barn på ett helt annat sätt än andra barn och han kan alltså ändra sig om ni inte registrera att ni använder donator.

    Hur ska det hela gå till? ska ni göra inseminationen själva hemma?
    Går ni via läkare eller barnmorska måste dom registrerar donation.

Svar på tråden Hur ärftligt är dyslexi? Spermadonator.