• Anonym (A)
    Sat 17 Apr 2021 18:06
    2217 visningar
    94 svar
    +2
    94
    2217

    Abort eller behålla?

    Abort. Ni har ju inget i livet på plats än och kommer få det väldigt tufft både nu och efteråt, främst du kanske som missar tid på arbetsmarknaden eller i vidareutbildning. Ni har i princip ingenting att erbjuda ett barn just nu.

  • Anonym (A)
    Sat 17 Apr 2021 18:08
    #4
    +1

    Jag kan också varna för att väldigt många av de som skaffar barn tidigt känner att de gått miste om ungdomstiden och ofta slår det bakut med att de istället försöker ta igen det på ett sätt som påminner mest om medelålderskris med allt det innebär. Blir inte bra.

  • Anonym (A)
    Thu 22 Apr 2021 12:41
    #77
    Anonym (Hjälp) skrev 2021-04-19 20:04:36 följande:
    Tack för ditt svar och för att du ger ett så stort perspektiv på saken, det är ju ett livslångt åtagande som du säger och man kan inte ångra sig. Jag hade gärna velat bli mamma, men jag är inte helt säker på om jag vill det just nu. Och sen kommer alla funderingar om när är man redo för ett sånt åtagande för resten av livet? Är man någonsin redo? Men jag tror inte att jag skulle välja att behålla endast för att slippa en abort, men just nu känns ingenting rätt och det försvårar ju det hela.. Det känns som att de flesta när de pratar om sin abort beskriver det som ett självklart val, jag förstår ju även att det inte är så i alla fall men det är inget jag upplever.
    En abort kan man inte ångra men man måste se till hela sin situation och de allra flesta lyckas ändå bli gravida senare när det är mer rätt. Du kan visst bli mamma, men om du känner dig så tveksam så är det antagligen så att du borde vänta med det.
Svar på tråden Abort eller behålla?