• korngryn

    Abort eller behålla?

    Utbildning är nog det minsta problemet. Det är mååååånga föräldrar som studerar!

    Men ekonomin är jätteviktig. Du måste kunna försörja ditt barn, det är ditt ansvar som förälder. Ett litet barn kräver inte så mycket, och har du aldrig haft någon lön blir det ju inget stort inkomstbortfall heller. Räkna NOGA på hur du ska få ihop det. Räkna inte med att pappan kommer kunna bidra, dels kan det ta slut mellan er, och dels brukar unga killar ha hobbys och annat som kostar pengar.

    Ni har aldrig bott ihop. Ni har visserligen varit ihop i fyra år, men det är stor skillnad på att bo ihop. Det kommer fram nya sidor hos båda, som kanske inte är så kompatibla. Särskilt om man inleder sitt samboliv med påfrestningar som dålig ekonomi, skrikande bebis, trång bostad osv. Risken är stor att ni separerar om man ser till statistiken för tonårsföräldrar.

    Det KAN förstås gå bra ändå. Lycka till hur det än blir.

  • korngryn

    Dessutom, OM ni behåller så är det extremt oerhört superviktigt att ni delar 50/50 på föräldraledigheten. Annars hamnar du omedelbart efter och halkar längre och längre ner jämfört med honom.

    Att vara en ung förälder är en stor riskfaktor för separation. Att ha ett ojämställt föräldraskap är i det närmaste en garanti för separation.

    Kombinerar du dessa två så ser statistiken mycket dyster ut, hur gärna ni än vill gifta er just nu.

  • korngryn
    Anonym (E.) skrev 2021-04-21 13:13:27 följande:

    Är det verkligen vanligt, menar du? I min värld inte. Det brukar vara så att killen för allt för att övertala/lura/locka/hota/tvinga o.s.v. tjejen till abort, OM han inte vill att de ska bli en familj nu. Och i detta fallet, när TS själv är så ambivalent, så skulle det vara lätt för honom att övertala henne. 

    Jag tycker att de verkar seriösa - det är min känsla, bara. Och sedan ska man komma ihåg, att SÅ unga är de inte. I det gamla bondesamhället hade de redan varit gifta (om de hade fått lov att gifta sig, alltså) något år, och första barnet hade kanske varit fött. Och om TS hade varit en muslimsk eller indisk flicka, hade hon redan varit gift i flera år och haft kanske två barn. Det är vi moderna västerlänningar som är udda i den här frågan!


    I det gamla bondesamhället gifte sig folk ofta inte förrän runt 28-30-årsåldern eftersom vanligt bondfolk inte hade råd tidigare. De som stod ännu längre ner, pigor och drängar, gifte sig ofta inte alls eftersom de aldrig hade råd att skaffa familj.
  • korngryn
    elmadumle skrev 2021-04-25 20:36:40 följande:

    Så en flicka som får sin mens i 10-12 års ålder är redo att bli gravid? 


    Så länge man benämns flicka och inte kvinna är man nte redo att bli gravid, det är väl en bra tumregel

    Flicka är ett barn.
Svar på tråden Abort eller behålla?