• Sat 17 Apr 2021 18:57
    5804 visningar
    294 svar
    +1
    294
    5804

    Ska det vara olagligt att förneka förintelsen?

    Jag såg att ingen har postat om socialdemokraternas förslag att göra förintelseförnekelse olaglig. För mig är detta på gränse till en icke fråga då väldigt få är förintelseförnekare och om sossarna vill införa lagar som förändrar samhället så vore det bättre att t.ex införa ett tjänstemannaansvar.

    Trots att det är på gränsen till en icke-fråga så anser jag att det ska vara fullt lagligt att förneka förintelsen. En stat ska ges så lite påverkan som möjligt att bestämma vad sina medborgare ska tycka.

    Sen ser jag inte riktigt varför just förintelsen ska vara olaglig att förneka. Att förintelsen skett är bevisat bortom allt rimligt tvivel, men det är även evolutionsläran. Så att lagföra förintelseförnekelse, men jnte evolutiobsförnskelse är för mig oförståligt.

    www.expressen.se/nyheter/regeringen-vill-kunna--atala-forintelsefornekare/

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Ska det vara olagligt att förneka förintelsen?
  • Sun 18 Apr 2021 11:50
    #81
    nihka skrev 2021-04-18 11:36:29 följande:

    Helt åt helvete fel, men "kände" du att samordnaren var socialdemokrat eller hade något socialdemokratiskt dekret att förhålla sig till?


    Ingen "kände" om samordnaren var en socialdemokrat, dock så finns det väldigt många förintelseförnekare bland sossarna. Många tror att det är nazister och andra högerextremister som förnekar förintelsen. De glömmer dock bort att förintelseförnekelse är vanligt bland anhängarna av en viss fredlig religion.
  • Wed 21 Apr 2021 09:17
    KillBill skrev 2021-04-20 20:13:41 följande:

    //


    Oj, oj, oj, vilken rolig bild du postade. En person som ser halvt efterbliven ut som säger dem istället för de. Jag skrattar så att tårarna sprutar. Du lyckades på pricken fånga bilden av en förintelsefönekare. Bra spanat, kära KillBill.
  • Wed 21 Apr 2021 15:03
    +2
    FallenAngelNr1000 skrev 2021-04-21 01:15:22 följande:

    Svår fråga. Har sett en hel del dokumentärer där folk (vita) är så avmagrade att det är svårt att fejka det., Samt så har jag varit i Auschwitz där jag såg hur du hade skrapat i väggen. Visserligen testade jag själv skrapa på väggen och nageln gick sönder. Men man vet ju inte hur många som har varit där. Likaså så visade dom ca 1kvm utrymme utan lufthål där dom trycke in så många som möjligt så dom kvävdes utav syresbrist. 

    Så, hmm./z

    Mitt slutgiltiga svar är JA. Det bör vara förbjudet att förneka det, då det är att förneka deras existens samt värde samt existens! 

    Bjöd lite på min osäkerhet, men nej, man förnekar inte andras död utan att ha riktigt starka bevis för det. Även om gaskammaren eller krematoriumet inte passar in i din roll ts så spelar det ingen roll då du behöver bevisa att det inte förekom på annat än mer effektivare sätt! 

    För har det hänt i vilket fall det än handlar om så förtjänar du inte ditt liv och ´din status samt heller inte lycka för att ha förnekat deras död! 

    Du bör dock skämmas för att ha skapat denna tråd utan fullkomliga bevis mot det! 


    Har du supit?

    Jag har inte bu eller aldrig förnekat förintelsens existens.

    Jag är 100% säker på att förintelsen ägt rum, precis som jag är 100% säker på att månlandningen ägt rum eller 100% säker på att vaccin fungerar.

    Det jag ifrågasätter är om staten ska ha rätt att lägga sig i vad dess medborgare får tycka.
Svar på tråden Ska det vara olagligt att förneka förintelsen?