Inlägg från: Anonym (Klubben) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klubben)

    Trots + toalettbesök?

    Min äldsta är 4 nu och i värsta trotsen. Utbrott som hörs till grannbyn och som längst kan det nog pågå 20 minuter. Ibland får man ta i, det är oundvikligt. Men även välja sina strider. Han har inte direkt några problem med toabesöken nu även om han behöver påminnas och vi alltid tar upp honom för att kissa innan vi själva lägger oss.
    Han hade dock stora problem då runt 3. Han blev inte torr förrän nån månad efter han fyllt 3. Det gick bara inte för han gallskrek så fort han såg pottan. Så lite tänker jag att det har med åldern att göra. Är hon närmare 3 än 4 tex är det inte konstigt med lite tillbakagång i potteriet. Har man fått lillasyskon är det rätt vanligt att man vill gå tillbaks i utvecklingen och "känna sig liten" igen. Få samma tid och omsorg som lillsyskonet. Det brukar vara en fas. Man får liksom vänta ut det. Påminna när det är lugnt f.ö och inte tjata i sista minuten eller när lillsyskonet vrålar samtidigt. Måste blöjan på nån dag så får den åka på. Är hon hård i magen får ni ge lösande mat eller kanske Lactulos mellan varven så det går lättare. Madrasskydd i sängen. Känner du att du själv är på väg att få ett utbrott så gå ifrån henne en stund och låt henne skrika av sig. Håll lite koll förstås och kom tillbaks när du själv är lugn. De vet som sagt vilka knappar de ska trycka på för korkade är de inte trots sin ringa ålder!  Skrattande  Man får försöka vara den vuxne i situationen. Trotsen går över! 

    / hon med 2 barn i trotsen som ivrigt inväntar tonåren...

  • Anonym (Klubben)
    Anonym (Potta) skrev 2021-04-19 09:30:21 följande:
    Potta till 3 åring? Varför? Kör toasitts istället? Min 10 månaders vägrar potta men älskar toasitts
    Vi började med potta när han var drygt 2. Vägrade. Köpte toasits- vägrade. Blev pottan ändå när paniken gick över och varför inte? Nu varvar han pottan och toan, Han gör som han vill faktiskt. Den yngre ska vi få torr i sommar och ja, hemska oss, det blir med potta det med. Alla gör som dom vill vettu. Glad
Svar på tråden Trots + toalettbesök?