• Anonym (F)
    Thu 22 Apr 2021 14:38
    1553 visningar
    32 svar
    32
    1553

    ivf med donatorägg

    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-21 20:12:19 följande:

    Åh vad tråkigt att höra :/ Oh äd det är inget jag rekommenderar. Det är väldigt väldigt oetiskt mot barnet att göra så och ökar risker för massa skador och komplikationer också. Don?t do it.

    Däremot finns kliniker i Ryssland där man får ivf med barn eller pengarna tillbaka garanti. Tåget har gått för många i din ålder när det kommer till barn.. började du vid 40? :/


    Blir arg och ledsen när jag läser ditt inlägg. Finns anledningar till att man väntar med barn och av olika anledningar har tåget med egna ägg gått då. Jag är själv en av dom och har två barn med ÄD. Inga ?skador? el ? komplikationer med mina barn.. och dom är kanske mer älskade och önskade än många barn med båda biologiska föräldrar.

    ditt inlägg svarade ju inte heller riktigt svar på TS fråga heller..
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 09:26
    #14
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 03:24:00 följande:

    Om du verkligen förstod kontentan i vad jag skrev och om du verkligen förstod den djupa problematiken kring detta skulle du sluta skylla ifrån dig. Öppna ögonen för vad detta faktiskt handlar om. Det går inte att prata bort.


    Gå och lägg dig och sov istället..

    Du borde nog skriva i en annan tråd, ingen som sökte dina skeva åsikter här.

    Tack och hej!
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 10:11
    #19
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 10:00:15 följande:

    Jo, TS. Det är det hela tråden handlar om. God morgon.

    Det är ingen åsikt. Det är faktiskt så att barnens rättigheter i enighet med barnkonventionen inte uppfylls inomhus med ägg *donation* (försäljning). Att sitta och försvara denna människohandel och rätten att exploatera utsatta kvinnors kroppar + göra barn illa (skapa psykisk ohälsa hos dessa) säger mer om er än om någon annan och det säger inget positivt. Långt därifrån. Skrämmande faktiskt. Nej till att ta ägg från andra kvinnor!!


    Jag är inte TS och hon frågade inte om hon skulle göra ÄD eller inte.

    Som du nog vet eftersom du är så påläst så är både äggdonation och embryodonation lagligt i Sverige och här får kvinnorna i princip ingen ersättning överhuvudtaget och är även öppna donatorer som barnet kan söka upp när dom blir 18 år som vilken adoption som helst.

    Du får givetvis ha dina åsikter men jag och många andra delar inte dom.
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 20:38
    #27
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 20:31:36 följande:

    Ja i Sverige vet jag att det fungerar så men inte utomlands i flera länder. Oavsett vad berövar man ett barn rätten till sin fulla identitet. Jag har mina åsikter, men också en lång utbildning där jag själv skrivit arbete i ämnet och tittat på mängder av studier.

    Ja, tyvärr är det lagligt och vi hoppas på en lagändring som sätter barns rättigheter och välbefinnande i första rummet och inte sekundärt till de vuxnas drifter och behov.


    Intressant, du får gärna länka.
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 20:53
    #29
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 20:41:47 följande:

    Du läser inte vad jag skriver.


    Jo, och jag är intresserad av de studierna du talar om.
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 21:08
    #31
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 20:56:49 följande:

    Nej, du läser uppenbarligen inte det inlägg jag hänvisade till.


    Du skrev ju att du var långt utbildad och skrivit ett arbete i ämnet och därmed studerat mängder av studier? Och dom är jag intresserad av att läsa.
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 22:14
    #36
    Anonym (Storfångsten) skrev 2021-04-23 22:00:31 följande:

    Ja precis där ligger felet.

    Nä och hur många donerade barn umgås med sina genetiska föräldrar här i Sverige menar du? Det är i alla fall bra att de har rätten på sin sida lagligt i Sverige i varje fall. Men att de flesta skulle ske inom Sverige stämmer ju inte alls överens med sanningen. Oftast sker det utomlands med anonym donator.

    Nej, du ser inte det, men barnet lär göra det på ena eller andra sättet. Om vi för en stund kan bortse från vad du som vuxen tycker och känner som faktiskt inte ens bör uttala dig då du inte är den målgruppen som diskussionen gäller. Det gäller barns rättigheter. Bortse från dina egna tyckanden. Kan du tänka dig in i situationen barnet utsätts för? Att få veta att mamma är inte mamma och du kan inte söka upp henne. Du är från ett annat land och har dessutom syskon (det är ofta ett krav att mamman ska ha sedan tidigare). Men du kommer aldrig att få träffa dessa. Vet att du säger att du inte förespråkar utomlandsdonation men verkligheten ser så ut.

    Jag har förklarat att jag inte har tillgång till detta material längre och det ligger inte heller på mitt bord yrkesmässigt i den roll jag har just nu att ha forskningsansvaret. Jag delar mina kunskaper baserat på en gedigen forskning i ämnet som inte är allt för inaktuell. Har du själv studerat vet du ju hur det där fungerar, inte sant?

    Tvivlar starkt på att du när du går till en läkare exempelvis eller uppsöker en advokat kräver att få ut en lista över kurslitteratur som ligger till grund för dennes uttalanden. Liknelsen blir svår då ingen här känner mig eller vet vad jag specifikt arbetar med, men jag tror du förstår kontentan.

    Mitt arbete med barnrättsfrågor ligger mig varmt om hjärtat som sagt och så är det. Det är naturligtvis frånskilt mitt eget tyckande i mitt yrkesliv.

    Surrogatmödraskap tog jag upp som ett illustrerande exempel utan att lägga in någon personlig värdering i det. Vad anser du själv? Varför bör inte surrogatmödrar och barnen de burit om de med din logik är barnet/-s biologiska mor? Om inte - varför ska man i så fall ge bort ägg överhuvudtaget? Det talar ju emot sig själv.

    Det kan inte för dig vara helt främmande att genetisk bakgrund är viktig. Har du till exempel haft nära kontakt med någon adopterad någon gång?


    Antar att ditt resonemang gäller donatorbarn överlag? Även spermiedonation även om du mest klankar ner på ?själviska? kvinnor här som inte kan få egna genetiska barn av olika anledningar?

    Min bästa vän är en adopterad kvinna och hon är helt ointresserad av sitt ursprung och skulle aldrig drömma om att leta efter sina biologiska föräldrar.

    Men visst, kan säkert bidra till psykisk ohälsa men du hävdar ju att det gäller alla och där har du fel.
  • Anonym (F)
    Fri 23 Apr 2021 23:14
    #40
    Officerskan skrev 2021-04-19 20:40:09 följande:

    Hej! Undrar om det är någon här som upplevt samma problem som vi..: är ett par, jag är 43 och min sambo är 33. Vi har försökt att få barn i ca tre år snart och aldrig lyckats bli gravida. I höstas gjorde vi två ivf i Danmark på Vitanova med mina ägg och hans spermier, båda ggr sattes två embryon in men inget tog sig. Inför tredje gången fick ja veta att våra chanser att lyckas är mellan 3-4 %. Det kändes som för dåliga odds så vi beslutade att prova med en donator. Så äntligen fick vi en donator och redan en och en halv vecka senare vart det äggutplock. Jag tyckte det var lite märkligt att dom redan börjat hennes cykel innan dom tillfrågade oss men så var det i alla fall. Dom fick ut 7 ägg varav bara tre visade tecken på befruktning. Dag två var inget av äggen av den kvaliten att de kunde frysas in så de sa att de ville vänta en dag till för att se om kvaliten blev bättre. Jag var vi det här laget otroligt besviken och skeptisk, till saken hör att de garanterar ett embryo dvs inte en blastocyst som de flesta kliniker i Sverige garanterar. Så kom nästa dag och då ringde en läkare och sa att ett ägg nu visade på tillräcklig kvalitet för att kunna frysas in. Jag är nu livrädd för att dom bara har gjort det för att inte min garanti ska gälla och att dom ska behöva hitta en ny donator till oss utan att vi behöver stå för kostnaden...

    Är det någon annan därute som fått så dåligt resultat med donator ägg?

    /Ledsenochfrustrerad


    Hej!

    Jag är ledsen att din tråd vart kapad och din fråga glömdes bort.

    Fattar att det känns lite snopet. Och jag håller med om att det var ett lite dåligt resultat. Man vill ju gärna ha lite bättre chanser än så när man redan genomgått flertalet ivfer och tagit det svåra beslutet att ge upp sina egna ägg. Håller med det som någon skrev här att man nog vill återföra blastocyster som har större chans att leda till graviditet, plus att man ju gärna vill ha några till frysen om det inte lyckas eller om man vill göra syskonförsök. Men menar du att dom fryser 3 dagars embryon?
Svar på tråden ivf med donatorägg