Inlägg från: Anonym (hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    bästa försäkring vid diagnoser

    Jag undrar vad för försäkring man ska ha ? Är det livs eller olycksfall eller sjuk om man exempel får en diagnos som försvårar ens liv,

    läkare misstänker endometrios och PCOS och råder mig att teckna försäkring ifall jag har det och så jag kan få pengar till vård, medicin och eventuell operation. 


    Är just nu sjukskriven på halvtid pga mina besvär som jag har försökt söka hjälp för i 4 års tid.  Har fått olika fel diagnoser och sista stället nu att få detta bekräftat är till reproduktionsmottagning med hjälp av gyn och endokrinolog.

  • Svar på tråden bästa försäkring vid diagnoser
  • Anonym (Kaffedraken)

    Fast jag har inget av diagnoser ännu.

    Utan det är läkare som misstänker endometrios och PCOS och råder mig att teckna försäkring ifall jag har det, så jag kan få pengar till vård, medicin och eventuell operation. 

    Men jag vet inte vilken man ska teckna och som täcker för detta?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har fortfarande inte varit på kontroll och fått bekräftat något om detta. Utan det är en läkare som har sagt att det KAN kanske vara det. och i min journal har han bara skrivit att jag är trött, gått upp i vikt och tappar håret, orsak: oklar

  • Anonym (Kaffedraken)

    Alltså jag vet inte hur dåligt jag skriver för att ni inte förstår?


    Jag fattar att man inte kan teckna ett avtal EFTER man fått sin diagnos. Ja, jag fattar. Fattar vem som helst. MEN jag har ju ingen diagnos och inte heller blivit utredd, inte heller fått hjälp.
    Har sökt hjälp för mina besvär i 4 år och läkare skrev i journal att jag är sjuk i  mig själv, möjligtvis deprimerad och att jag sannerligen tröstäter då jag gått upp i vikt, vilket skämt. Jag fick utskrivet Zoloft som jag inte ens tagit. Jag fick alltså FEL DIAGNOS och det är inte förrän nu som läkare MISSTÄNKER att jag KANSKE har PCOS / Endometrios. Detta är INGET som är BEKRÄFTAT ännu  och INGET som finns  skrivet i journalen, då innan dess så skrev han misstanke om besvär med sköldkörtel. Och efter vårt besök så frågade jag honom i dörren innan jag gick, om det inte kan vara PCOS ? Då sa han kanske? Misstänkte det först men mest troligt är det sköldkörtel, vi får se vad dem säger på reproduktionsmottagningen. Och då sa han att det kan vara smart om jag tecknar en försäkring om jag inte redan har det, om jag ska ha barn också och nu har besvär. Alla kostnader och medicin eller om jag behöver vara sjukskriven helt. Har ej fast jobb

  • Anonym (Kaffedraken)

    Herre Jesus...

    Jag vill inte fixa någon försäkring för att få pengar.

    Jag vet det finns så man kan få en klumpsumma utbetalt men det är inte det jag snackar om !

    Läkaren sa att jag kan få hjälp av försäkring om operation eller annat behövs. Medicin och sånt. Allting går inte på högkostnadsskyddet! Och p-piller kan jag inte ta pga blodproppar i släkten.

    Det står ju själv om olycksfallsförsäkring att det täcker för kostnader för vård, rehabilitering , hjälpmedel, resor.

    Se bara på 3 månader, har lagt ut 2800 på medicin och besök på vårdcentralen flera gånger och akut, 2400 kronor.

    Pengar jag inte ens har pga deltids sjukskriven

    Och att jag ska till reproduktionsmottagnkng är pga MISSTANKE OM SKÖLDKÖRTELN ! så det finns inget skrivet eller något alls om någon PCOS.

    Börjar undra om ni läser ordentligt eller bara läser snabbt mellan raderna

Svar på tråden bästa försäkring vid diagnoser