• Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 09:24
    2207 visningar
    39 svar
    39
    2207

    bästa försäkring vid diagnoser

    Glinda från Oz skrev 2021-04-26 08:48:23 följande:

    Med andra ord finns dina symtom dokumenterade och är undantagna i försäkringen. Försäkringsbolaget kommer också fråga om du känner dig fullt frisk, ska/håller på att utredas för sjukdom mm Du måste alltså ljuga och det är försäkringsbedrägeri. 


    Men är det så?

    I sådana fall är det ju rökt för alla som någon gång besökt vården för diffusa symptom som trötthet, yrsel, huvudvärk eller ont i magen men där ingen diagnos kunnat sättas. Och i en stressig värld som nu så är det ju många. Alla de symptomen KAN ju vara tecken på något annat.

    Har för mig att jag hört att det är just diagnoskoden som gäller.
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 10:48
    #10
    Glinda från Oz skrev 2021-04-26 10:35:31 följande:

    De går bara ett visst antal år tillbaka i tiden. Står det inte i journalen att läkaren misstänker en viss diagnos och ts är beredd att vänta på utredning i några år så kan det säkert gå. Hon måste förstås ljuga för försäkringsbolaget men det kan vara svårt att bevisa. Om läkaren (när hon väl får diagnos) uppskattar att hon hade diagnosen redan när försäkringen tecknades får hon inte ut något. Försäkringsbolaget kan då också kräva journaler längre tillbaka i tiden. Försäkringsbedrägeri kan vara svårt att bevisa i sådana fall men då har ta haft besvär i flera år i onödan.


    Jag funderar bara kring detta med bedrägeri allmänt. En orolig själ som kontaktar vården för olika diffusa symptom som enligt Google ?kan vara cancer? - vad anger den till försäkringsbolaget? Om du har huvudvärk och tänker ?ånej det är säkert en hjärntumör? - även om sannolikheten är extremt låg. Anger du då ?orolig för tumör? till försäkringsbolaget eller ?utreds för allvarlig sjukdom? om du haft en initial vårdkontakt? Det är ju inte mer rätt heller då det kan vara ett utslag av hypokondri och vild fantasi som får dig att bli säker på att du nog är sjuk, även om det bara sitter i ditt huvud och är sjukdomsoro.
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 12:37
    #12
    Glinda från Oz skrev 2021-04-26 12:30:13 följande:

    Hypokondri är som du säger också en sjukdom. Har du varit till VC och de remitterat dig till en hjärnröntgen så skriver du det, har VC trott att det är migrän skriver du det. Det som är viktigt är vad läkaren säger, inte vad du självdiagnositicerar dig med. Om du utreds för allvarlig sjukdom eller inte är fakta och inte frågan om åsikter. Här har läkaren misstänkt endometrios och PCOS inte ts.


    Men hur anger man det i aktuellt fall? ?läkaren har misstänkt PCOS men ikte skrivit ner något i journalen?.

    En del läkare kan ju nämna flera olika tänkbara tillstånd. Eller ha fel. Skall försäkringsbolaget då neka försäkring pga en läkares spekulation?
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 16:19
    #14
    Annita skrev 2021-04-26 16:11:28 följande:

    Det viktiga är ju de besvär TS har. Dessa besvär kommer leda till en diagnos. Den diagnosen kan det bli svårt att få ersättning för eftersom besvären redan fanns när försäkringen tecknades.


    Men om besvären är vad TS beskrivit; trött, gått upp i vikt och tappat håret. Det kan ju vara väldigt myclet saker.

    I sådana fall ska man ju begära av läkare att de aldrig skriver ned allmänna symptom som kan vara många saker i en journal, iaf ur försäkringssynpunkt. För då kan ju alla kommande sjukdomar härledas till att det stod att man var trött och yr, tex.
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 16:32
    #18
    korngryn skrev 2021-04-26 16:27:23 följande:

    Ja, i princip är det så. Därför är det viktigt att teckna den här typen av försäkringar mycket tidigt i livet, helst redan som barnförsäkring som övergår i en vanlig sjuk- och olycksfallsförsäkring. Jag menar inte att skriva ts på näsan, det är bara så det funkar.


    korngryn skrev 2021-04-26 16:27:23 följande:

    Ja, i princip är det så. Därför är det viktigt att teckna den här typen av försäkringar mycket tidigt i livet, helst redan som barnförsäkring som övergår i en vanlig sjuk- och olycksfallsförsäkring. Jag menar inte att skriva ts på näsan, det är bara så det funkar.


    Det är ju dock svårt att teckna barnförsäkring åt sig själv retroaktivt.

    Det är också då synd om alla som blivit lockade att byta försäkringsbolag som vuxen med genom kampanjande från bolagen, kan tyckas.
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 16:34
    #19
    korngryn skrev 2021-04-26 16:31:12 följande:

    Man kan inte bestämma vad läkaren ska skriva i journalen. Söker du med t ex huvudvärk och läkaren bedömer det som spänningshuvudvärk kommer hen skriva just spänningshuvudvärk. Och då påverkar det inte möjlligheten att få ersättning för t ex en hjärntumör.


    Så försäkringsbolagen tänker aldrig att det nog var fel diagnos, om något kan vara flera olika saker?
  • Anonym (Hm?)
    Mon 26 Apr 2021 19:56
    #23
    korngryn skrev 2021-04-26 16:44:52 följande:

    Ja självklart, jag menade inte detta som ett råd till just ts, utan bara förklara hur det funkar.

    Och ja, att byta försäkringsbolag är en dum ide även om premien blir några kronor billigare. Allt du någonsin sökt för kommer att undantas.


    Så om man fått en diffus anteckning inskriven i journalen innan man tecknade försäkringen, eller bytt bolag i vuxen ålder är det egentligen lika bra att säga upp försäkringen och spara pengarna själv istället? Eller?
  • Anonym (Hm?)
    Sat 1 May 2021 11:58
    #31

    Skulle vilja höra vad ni då anser om någon som blivit utredd och fått remisser för knöl i armhålan, men som visade sig vara en lymfkörtel vilket blev diagnos efter ultraljud.

    Är det då utagerat, eller skulle ett försäkringsbolag vid en framtida cancerdiagnos kunna hävda att misstanken och remissen (som inte var något) ändå kopplades till diagnosen sen?

Svar på tråden bästa försäkring vid diagnoser