Inlägg från: spöket i ditt rum |Visa alla inlägg
  • spöket i ditt rum

    Autism i kvinnor, chansen för diagnos?

    Ni kvinnor med autism, hur blev ni diagnotiserade? Hur många gånger gjorde ni en utredning och var?

    Har haft onormala problem sedan ung ålder, dock inget som har gett mig något fruktansvärt med problem, förutom sliten omgivning... Det har dock eskalerat under senare år. Får inte jobb gjort, kan inte koncentrera mig på arbetsuppgifter eller till och med hobbies. Mitt humör är också som en burk med lappar som skakas om för att lottas. Misstänkte först PMDS men har inset att det triggas av stressfaktorer som socialt samspel eller bara av att gå hemifrån. 

    Jag har fått "diagnosen" HSP (högkänslig personlighet) när jag sökte vård för ångest. Det förklarar dock inte ens häften som mina ticks tex. Har ticks där jag viftar på armarna/händerna snabbt, vilket jag bara gör när jag är själv för jag skäms. Drar också i håret och leker med det, vilket gör att jag lugnar mig och jag tänker bättre. Varje gång jag försöker sluta blir jag bara stressad och oroad. 

    Frågan jag egentligen vill komma fram till är chanserna för att jag får en diagnos, för och nackdelarna med denna diagnos (på papper). 

    Jag är inte någon som typsikt skulle passa inom autsimkriterierna eftersom att jag har ett par vänner och tycker själv att jag interagerar helt okej när det gäller socialt samspel och har sedan jag var liten. Skulle även säga att jag har gott med empati osv. Känner dock att resten av kriterierna passar som en handske och de ger mig problem i vardagen som förhindrar ett vanligt liv.

Svar på tråden Autism i kvinnor, chansen för diagnos?