• Tue 20 Apr 2021 20:39
    8181 visningar
    396 svar
    +1
    396
    8181

    5 kvinnor mördade inom tre veckor

    "Av samtliga 124 fall av dödligt våld 2020 var offret av kvinnligt kön i 25 fall och av manligt kön i 99 fall." (www.bra.se/)

  • Wed 21 Apr 2021 14:47
    #61
    Steven01 skrev 2021-04-21 06:41:44 följande:

    Det effektivaste skulle naturligtvis vara att förbjuda alkohol och invandring men jag antar att ni inte är beredda på nåt sådant.


    Eller göra det lagligt att bära skjutvapen och använda dem i självförsvar.
  • Wed 21 Apr 2021 14:54
    #62
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-21 09:50:57 följande:

    Fem kvinnor har blivit mördade på tre veckor. Åtminstone tre av dem, levde inte längre med sin förövare. En hade skyddat boende. Ändå antyds av vissa här, att det på något sätt skulle vara kvinnornas eget fel att de blir ihjälslagna. Osmakligt. Man kan välja partner med omsorg ja, men det räcker inte alltid. Skulle ni säga samma sak om någon blev knivmördad vid en bankomat? Folk måste lära sig att inte ta ut pengar helt öppet eller i skumma områden? Att se varningssignalerna i omgivningen?


    Eh, ja. Allt det där trodde jag var vedertagna saker de flesta faktist gör idag, och råds göra.
  • Wed 21 Apr 2021 19:43
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-21 15:18:05 följande:

    Du går aldrig ute sent på kvällen med plånbok och mobil i fickan? Det är samma sak. Någon kan ju råna dig, det borde du tänka på. Liksom kvinnor borde tänka på att den där mannen som i början är så charmig och trevlig, men senare trycker ner henne bit för bit, eller får henne att tvivla på sig själv t ex, säkert är en galen mördare. Däremot kanske hon tröttnar på hans fasoner (alla stannar inte länge) och gör slut. I bästa fall träffar han snart en ny tjej och glömmer henne. I värsta fall är det i stället vid uppbrottet som den verkliga terrorn börjar. Men då får hon höra att hon borde ha sett tecknen tidigare? Åter görs hon indirekt ansvarig för att ett ex stalkar henne.
    Jag kanske är i minoritet, men jag går ytterst sällan ute ensam sent på kvällen. Och måste jag gora det väljer jag de gator där det finns lysen, och mest trafik. Så ja, jag tänker faktist på såna saker.
  • Sat 24 Apr 2021 16:11
    Anonym (Anna) skrev 2021-04-24 08:41:39 följande:
    Jo, jag ser det sämsta i en man som hellre har TVn så högt att han slipper höra det som skulle kunnat bli mitt sista skrik i livet.
    Han är mindre värd än en uttrampad hundskit under skon för mig.

    Inte lägga sig i?
    Trodde han att jag ramlade och bröt det en revbenen och var hemma någon månad då och då? Att jag råkat bryta näsan så hela ansiktet var lila?

    Jag är bitter, men bara på honom. Borde väl vara det oå hans fru också men hon är så liten och kuvad så henne tycker jag bara synd om. Dock verkar han inte vara den som slåss. Tro mig, jag har letat tecken i flera år.

    Idag är jag en positiv och levnadsglad person, jag fick den rättvisa man kan få. Till sist, efter många år.
    Visst skulle han kunnat anmäla, och samhällets lagar skulle kunna bli bättre, men du då? Du har även ett eget ansvar. Tror alla skulle kunna ta mer ansvar, inklusive kvinnorna själva.

    Här är nu ytterligare ett exempel.
    Förtrollning?? Vuxna kvinnor har faktist sin del i att ta ansvar för sin situation!

    "Nu har han släppts från fängelset och hon är rädd för att hon kommer att gå tillbaka till honom trots allt våld.

    ? Det handlar om en förtrollning där man vill få kärlek och tröst av den som skadar en mest. Men jag förstår också att det kan bli min död, säger hon."

    www.expressen.se/nyheter/krim/ellas-radsla-att-hon-ska-ga-tillbaka-till-sitt-valdsamma-ex/



  • Sat 24 Apr 2021 16:27
    Anonym (Anna) skrev 2021-04-24 16:21:57 följande:
    Jo, jag har ett eget ansvar. Men hade jag ens försökt att komma åt telefonen så hade han kanske verkligen mördat mig. Mitt främsta mål var att överleva. 

    Har du egen erfarenhet av detta?

    Jag har inte återvänt till honom efter att jag väl kom därifrån.
    Eftersom du skrev "var hemma någon månad då och då" antog jag det var ett återkommande problem.
Svar på tråden 5 kvinnor mördade inom tre veckor