Inlägg från: Anonym (allt våld måste tas på lika villkor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (allt våld måste tas på lika villkor)

    5 kvinnor mördade inom tre veckor

    Det är självklart lika illa vilket kön som mördas men den största skillnaden är att män oftast (inte alltid) blir mördade i kriminella gäng uppgörelser eller liknande medans kvinnor oftast bli mörade av dom närstående män (inte alltid)
    kvinnorna har alltså inget med kriminalitet att göra utan mördas av sina män/pojkvänner, oftast när dom vill eller har separerat ifrån sina män/pojkvänner.

    Ofta har kvinnorna polisanmält mannen flera gånger, många gånger har mannen fått kontaktförbud men ändå hotat och trakasserat kvinnan men ingen gör något, det blir ingen påföljd för att mannen brutit mot det.
    Förslag nu är ju att man ska få fotboja om man bryter emot det, det gäller ju självklart lika för om en man fått det mot en annan man, en kvinna mot en man osv.

    När politiker/polis bjuder in till samtal/presskonferens om gängvåld kommer många, när man gör samma sak om våld mot kvinnor kommer bara några få.
    Det är inget som väcker stort intresse, trots att många (och en del män) misshandlas grovt och ibland dödas av sin partner.
    Gängkriminalitet lockar mer.
    Många kvinnor lever med sina barn under skyddad identitet, senaste i söndags berätta en kvinna hur hon och hennes barn inte kan leva ett vanligt liv med aktiviteter, fått bryta med familj osv för att mannen dödshotat dom medans han lever som vanligt.

    Självklart måste detta tas på lika stort allvar som gängkriminalitet speciellt som dessa kvinnor dödas för att dom vill leva sitt eget liv.   

  • Anonym (allt våld måste tas på lika villkor)

    Det svåra med våld i relationer precis som i gängrelaterat våld är att ingen oftast vill eller vågar anmäla eller så tar man tillbaka anmälan, ofta på grund av rädsla för hämnd eller hot mot sig själv eller anhöriga. I bägge fallen vill oftast ingen heller vittna i en rättegång pga av samma orsaker.
    Våld i relationer sker också ofta utan vittnen och gör det ännu svårare att lösa.

    Mördade kvinnor är ju bara toppen av ett isberg, de flesta som blir misshandlade dör inte men detta är ju inget nytt problem utan har pågått i alla tider.
    Den farligaste tiden för en kvinna som lever i förhållande med våld är just när hon berättar att hon vill lämna eller tiden efter att hon lämnat, oftast är det då hon bli dödad även om det händer under misshandel men då oftare utan uppsåt att döda det är när kvinnan lämnat som mannen vill döda henne.
    Visst kan alkohol vara med i bilden ibland men ofta är det inte det utan mannen är våldsam ändå, när han förföljer henne efter att hon lämnat honom är inte alkohol inblandat.

    I gäng relaterat våld vill ingen heller oftast vittna men där kan andra bli vittnen.
    När folk dör i gängrelaterat våld är ofta personen både offer och förövare, ena dagen är man själv en förövare nästa dag ett offer.

    När det gäller våld i hemmet både mot män och kvinnor är oftast offret oskyldigt och bara ville lämna förhållandet.
    Våld i hemmet är oftast riktat mot kvinnor men också mot en liten del män och allt våld är ju lika hemskt och dåligt.

    Det som är hemskt är ju att när det gäller våld i hemmet så blir ofta barn vittne till våldet och ibland även dom utsatta.
    Får dom även flytta till skyddat boende förändras hela deras liv, får lämna kompisar och familj och kan inte leva ett normalt liv med aktiviteter och resor mm och ständigt leva med rädsla, det fortsätter sen även till näste generation.

    Men det är ett komplext problem som inte är något nytt.

  • Anonym (allt våld måste tas på lika villkor)
    Anonym (M) skrev 2021-04-21 14:36:57 följande:
    Det är en seglivad myt, kvinnor slår lika ofta eller tom oftare än män i förhållanden, det är bara det grövsta våldet som skiljer åt. Inte så konstigt eftersom män är oftast är fysiskt starkare. 
    Kvinnors våld mot män är ett ännu mer eftersatt och ignorerat område än det som drabbar kvinnor, män väcker helt enkelt inte samma empati som kvinnor när de råkar illa ut och eftersom ingen pratar om det tror folk att det inte finns (precis samma som kvinnors sexuella övergrepp, kvinnliga pedofiler etc).
    Ja allt våld mot alla är hemskt och naturligtvis måste man försöka göra något åt detta. Sen är det klart att grövre våld vart det än sker och vem det än sker mot är ett grövre brott, ett slag är inte ett lika stort brott om att slå halvt ihjäl någon vare sig det är en man som slår en kvinna, en man som slår en man, en kvinna som slår en man eller kvinna som slår en kvinna.

    Men att våld i hemmet är vanligare mot kvinnor är fakta liksom att våld utomhus är vanligare mot män.

    Man behöver inte förringa ett problem när man diskuterar ett annat problem.
    Som sagt gängrelaterat våld är ett stort problem som media skriver mycket om och som drar många journalister när polis och politiker kallar till presskonferens, våld i hemmet vem det än riktas mot är inte lika roligt att skriva om och pågår hela tiden utan något större intresse trots att faktiskt barn råkar illa ut.

    Nu ville ts prata om våld i hemmet mot kvinnor det kan man få göra utan att för den skull förringa annat våld. 
    När man pratar om  t ex gängvåld tar man ju heller oftast inte upp diskussionen om våld i hemmet.
    Att man diskuterar en typ av våld gör ju inte annat våld mindre betydelsefullt.
    Man kan föra diskussioner om olika våld olika gånger, man behöver inte alltid ta upp annat eller jämföra vilket som är värst eller ta upp allt. 
    Det handlar inte om vem det är mest synd om utan man kan ha olika diskussioner.
    olika våld kan behöva bemötas olika.
  • Anonym (allt våld måste tas på lika villkor)
    Anonym (M) skrev 2021-04-21 15:32:14 följande:
    Nej det är inte fakta, fakta är att våld i hemmet är (ungefär) lika vanligt oavsett kön. Kvinnor slår män lika ofta som tvärtom (och lika ofta som kvinnor slår kvinnor och män män i förhållande). Det grövre våldet skiljer men inte det övriga. 
    Det är viktigt att ta upp därför att det visar att våldet inte handlar om nån könsroll eller om män, kvinnor är lika våldsamma, bara att konsekvenserna inte blir lika stora eftersom de är fysisk svagare. Skall man leta efter en lösning så är det alltså meningslöst att diskutera könsroller, det här handlar uppenbarligen om nått annat.  
    Om du läser vad jag skriver om våld så ser du att jag skriver om all form av våld är förkastligt.
    När man ser konsekvenser av våld i hemmet är det så att kvinnorna är dom som råkar mest illa ut, självklart så förekommer det ännu mer våld som aldrig kommer fram, både hos män och kvinnor.
    Ja kvinnor slår män och oftast som du säger blir det inte lika grovt våld då men som du förstår är ju även det milda våldet mot kvinnor ännu större än det grova.
    Det grova är ju bara toppen på ett isberg. Det är ju inte alltid så att män utöver grovt våld, mörkertalet både bland kvinnor och män som utöver våld är stort.
    Men eftersom nu fler kvinnor dör av våldet och utsätts för grövre våld är det som tas upp eftersom det bara får fortgå, men självklart ska man jobba med att stävja allt våld.
    Men självklart måste man reagera när 5 kvinnor dödas av sina män/pojkvänner, det tycker väl de flesta och även du är förskräckligt.
    Sen kan man ta upp allmänt våld i hemmet också.
    Har aldrig hört någon säga något annat, men dessa kvinnor hade vad jag förstår (är inte säker) alla barn. 
    Det är ju fruktansvärt för dessa barn att deras pappa dödad deras mamma.
    Såg för ett par veckor sen en intervju med en nu vuxen man, hans pappa hade mördat hans mamma när han var ett barn och berättade om sin traumatiska uppväxt och vetskapen om att hans pappa slagit ihjäl mamman och att han på så sätt förlorat bägge sina föräldrar på en gång.
    Och att leva med din vetskapen.
    Helt frukantsvärt!

    Och detta får fortgå, barn får se en förälder misshandla den andra föräldern. 
     
Svar på tråden 5 kvinnor mördade inom tre veckor