• Anonym (Kaffedraken)

    5 kvinnor mördade inom tre veckor

    Varför händer detta?Vad är åtgärder?Vilka lagar ska ändras?Fem kvinnor på tre veckor.För att män valde att mörda.

  • Svar på tråden 5 kvinnor mördade inom tre veckor
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (M) skrev 2021-04-21 14:36:57 följande:
    Det är en seglivad myt, kvinnor slår lika ofta eller tom oftare än män i förhållanden, det är bara det grövsta våldet som skiljer åt. Inte så konstigt eftersom män är oftast är fysiskt starkare. 
    Kvinnors våld mot män är ett ännu mer eftersatt och ignorerat område än det som drabbar kvinnor, män väcker helt enkelt inte samma empati som kvinnor när de råkar illa ut och eftersom ingen pratar om det tror folk att det inte finns (precis samma som kvinnors sexuella övergrepp, kvinnliga pedofiler etc).
    Ja allt våld mot alla är hemskt och naturligtvis måste man försöka göra något åt detta. Sen är det klart att grövre våld vart det än sker och vem det än sker mot är ett grövre brott, ett slag är inte ett lika stort brott om att slå halvt ihjäl någon vare sig det är en man som slår en kvinna, en man som slår en man, en kvinna som slår en man eller kvinna som slår en kvinna.

    Men att våld i hemmet är vanligare mot kvinnor är fakta liksom att våld utomhus är vanligare mot män.

    Man behöver inte förringa ett problem när man diskuterar ett annat problem.
    Som sagt gängrelaterat våld är ett stort problem som media skriver mycket om och som drar många journalister när polis och politiker kallar till presskonferens, våld i hemmet vem det än riktas mot är inte lika roligt att skriva om och pågår hela tiden utan något större intresse trots att faktiskt barn råkar illa ut.

    Nu ville ts prata om våld i hemmet mot kvinnor det kan man få göra utan att för den skull förringa annat våld. 
    När man pratar om  t ex gängvåld tar man ju heller oftast inte upp diskussionen om våld i hemmet.
    Att man diskuterar en typ av våld gör ju inte annat våld mindre betydelsefullt.
    Man kan föra diskussioner om olika våld olika gånger, man behöver inte alltid ta upp annat eller jämföra vilket som är värst eller ta upp allt. 
    Det handlar inte om vem det är mest synd om utan man kan ha olika diskussioner.
    olika våld kan behöva bemötas olika.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Xenia skrev 2021-04-21 14:34:38 följande:
    Skulle någon, t ex en förälder el kompis säga något när tjejen är nyförälskad så kommer hon att slå ifrån sig detta, i värsta fall sluta träffa föräldrarna/kompisen. Sen blir det svårt att ta kontakt och berätta att de hade rätt. Stoltheten blir ens fiende. Allt som kan ge kvinnor kontroll över sitt liv är bra, vare sig det är att lära sig självförsvar el lära sig se tidiga tecken. Att skrika "ni skuldbelägger kvinnorna" är samma sak som att säga "kvinnor är alltid hjälplösa och kan aldrig göra något för att hjälpa sig själva". Det brukar börja med att han kritiserar hennes kläder och vill bestämma hur hon ska vara klädd. Eller kritiserar hennes vänner och familj och vill att hon slutar umgås med dem. Att han öht trycker ned henne. Så man borde säga "gå redan vid första förolämpningen". Det borde ingå i samhällskunskapen. Den här tron på att "kärleken övervinner allt" kan vara livsfarlig. Varför slår männen? Tja, en orsak är att de kan. De kan inte slå sina chefer och arbetskamrater som de vill. Men tjejen/frugan kan man alltid slå för hon har känslor för en och kommer inte att ringa polisen i första taget. Givetvis är det något fel på männen men det syns inte utanpå. En kvinna som blivit misshandlad av en man har inte ens rätt att varna andra kvinnor för honom. Det räknas som förtal. Även om mannen blivit dömd för misshandeln.

    Att många reagerar så starkt på att det pratas om varningssignaler hit och dit, är att detta handlar om fall där kvinnor har blivit mördade. Då smakar det beskt om någon antyder: Om du bara hade gått tidigare... Eller: Om du bara hade sett varningssignalerna... Man HAR ett eget ansvar, men dessa relationer är ofta mer komplicerade än så. Och som sagt, många blir utsatta EFTER att de har lämnat. Hur förhindrar du att ett ex börjar stalka dig? Själv har jag tack och lov aldrig varit utsatt, i alla fall inte allvarligt. Och nej, kvinnor är inte hjälplösa mähän utan visar tvärtom ofta oerhörd styrka när de utsätts för svåra saker. Sen har alla, både kvinnor och män, ansvar för sina egna liv och val. Tro mig, jag är den första att skaka på huvudet gällande varför otrevliga bad boys eller ökända kåkfarare är så populära hos vissa kvinnor. Men jag fattar samtidigt att det förmodligen handlar om kvinnor med problem eller låg självkänsla. Och jag vet att det även finns killar som på ytan är svärmorsdrömmar, som våldtar och misshandlar. Varningstecknen finns ofta där men kan vara subtila och diffusa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (svårt...) skrev 2021-04-20 21:10:47 följande:

    Att det finns våldsamma män går det nog inte att göra så mycket åt. Är man så sjuk i huvudet att man klarar av att mörda en annan människa så finns det nog lite hopp om att få den personen att ändra sig tyvärr. Längre straff kan ju åtminstone skydda omgivningen en längre tid. Försök till rehabilitering tror jag är lönlöst. 

    Jag tror att vi måste börja i andra änden. Vi måste lära tjejer från ung ålder hur man ser varningssignalerna hos dessa män tidigt så att dom kan undvikas. Att kvinnorna får lära sig vad som är normalt i ett förhållande och att det är bättre att vara ensam än tillsammans med någon som får dom att må dåligt. Sen behöver vi såklart se till att kvinnor som signalerar att dom behöver hjälp tas på allvar. Att det blir lättare att få igenom besöksförbud, att polisen har resurser att skydda kvinnor som behöver skydd. Det skulle nog behövas ett mycket större stöd för kvinnor som drar tillbaka anmälningar pga rädsla. Samhället måste visa att det finns ett bra skydd för kvinnor som går vidare med sina anmälningar. Jag tycker även att män som blivit dömda för misshandel ska förlora både vårdnaden och umgänge med sina barn direkt så att kvinnor inte stannar hos farliga män för att dom är rädda för sina barns säkerhet om hon lämnar eller anmäler. Att lära ut självförsvar från ung ålder skulle nog också vara bra. 

    En allt annan än rumsren idé vore ju att lära kvinnorna att vara först. Att avliva männen innan dom själva blir mördade. Att lära kvinnorna att slå till när mannen är i ett försvarslöst läge, som när han är redigt packad eller sover. Att lära ut sätt att döda som är svåra att bli fällda för. Att ge sig på männen i grupp och skylla på varandra så att det blir ord mot ord......Tillfredställande att fantisera om även om det aldrig kommer att ske. 


    Nej nej nej nej.

    Jag är uppvuxen med resonemanget att killar är killar och detta kan man inte påverka och att det ligger på mig som tjej att läsa av, titta i backen, anpassa mitt rörelsemönster, göra mig själv liten, undvika vissa ställen och vissa tider.

    Jag tänker aldrig acceptera detta och att mina döttrar ska behöva begränsa sig BARA PGA ATT DE ÄR FÖDDA MED LIVMODER. Bara pga av att de vill leva ihop med en man.

    Aldrig.

    Sjuka människor finns det gott om. Ca 50% av de som sitter inspärrade på de största anstalterna är psykopater eller har psykopatiska drag. Dvs de har en nedsatt eller obefintlig empati. Detta kan vi inte göra något åt MEN samhället kan gör något här för att beskydda sina medborgare. Samhället kan tillsätta resurser och punktmarkera dessa män. Göra det svårt för dem att agera utan samhällets ögon. Nolltolerans. Mäns våld mot kvinnor ska inte klassas som en -jämställdhetsfråga-. Det är brott mot mänskliga rättigheter och ska upp på den nationella dagordningen.

    Nolltolerans att någon (man som kvinna) ska dödas av sin närmsta bara pga av att hon eller han vill lämna relationen. Att hon eller han vill styra sitt eget liv.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ja det är fruktansvärt och det är nog en väldigt komplex åtgärdslista som ska till.

    Men jag har sagt det förut och säger det igen även om det inte löser dagens problem men man måste förändra skolan så den passar pojkarna bättre. Vi kan inte medvetet låta pojkarna få passera skolan med så usla betyg och sådan okunskap.

    Utanförskap är alltid av ondo och särskilt för pojkar/män.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Tow2Mater skrev 2021-04-20 20:39:17 följande:

    "Av samtliga 124 fall av dödligt våld 2020 var offret av kvinnligt kön i 25 fall och av manligt kön i 99 fall." (www.bra.se/)


    Stämmer.

    Men har du ur denna grupp sollat ut de (vanligtvis kriminella män) som dödas av andra kriminella män?

    För du kan inte jämföra när gangsters dödar gangsters mot att Lennart mördar Karin framför deras barn pga av att Karin vill skiljas.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tow2Mater skrev 2021-04-21 14:54:29 följande:
    Eh, ja. Allt det där trodde jag var vedertagna saker de flesta faktist gör idag, och råds göra.

    Du går aldrig ute sent på kvällen med plånbok och mobil i fickan? Det är samma sak. Någon kan ju råna dig, det borde du tänka på. Liksom kvinnor borde tänka på att den där mannen som i början är så charmig och trevlig, men senare trycker ner henne bit för bit, eller får henne att tvivla på sig själv t ex, säkert är en galen mördare. Däremot kanske hon tröttnar på hans fasoner (alla stannar inte länge) och gör slut. I bästa fall träffar han snart en ny tjej och glömmer henne. I värsta fall är det i stället vid uppbrottet som den verkliga terrorn börjar. Men då får hon höra att hon borde ha sett tecknen tidigare? Åter görs hon indirekt ansvarig för att ett ex stalkar henne.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Om tidningsrubrikerna istället hade varit:

    -5 män har under senaste månaden dödats för att de ville byta jobb-

    - 1 barn per månad mördas i snitt av sin mormor-

    - varje år lemlästas en hund var tredje vecka av sin matte-

    -varje månad mördas en man när han vill avsluta sitt SATS- medlemskap-

    Sug lite på det orimliga i dessa rubriker och ifrågasätt varför vi så godtyckligt köper att en kvinna dödas varje månad av sin kärlek/tidigare kärlek när ovanstående hade varit helt otänkbart?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (A) skrev 2021-04-21 15:16:39 följande:
    Varningtecknen har funnits hela tiden. Det är ju knappast så att snubben som börjar stalka, misshandla och hota har varit en helyllekille innan det tog slut. Att lära sig se varningstecken i en relationen är superviktigt. Lika viktigt som att uppfostra små pojkar att hot och våld och kontrollerande beteende är fel. Trasigt dras till trasigt. Varken kvinnan eller mannen har fått lära sig vad sund frisk kärlek är.

    Det är inte alls säkert att det märks i början, men självklart trappas det upp innan våldet kommer. Det är då många lämnar och ibland blir stalkade. Hur menar du att de skulle ha förutsett det? Andra stannar för att de är nerbrutna eller rädda. Han kan ha hotat deras familj t ex. Många utsatta kvinnor hamnar i en slags gisslansituation. Där kan man hamna även om man går (eller vill gå) vid första slaget.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mimosa86 skrev 2021-04-21 15:21:15 följande:

    Om tidningsrubrikerna istället hade varit:

    -5 män har under senaste månaden dödats för att de ville byta jobb-

    - 1 barn per månad mördas i snitt av sin mormor-

    - varje år lemlästas en hund var tredje vecka av sin matte-

    -varje månad mördas en man när han vill avsluta sitt SATS- medlemskap-

    Sug lite på det orimliga i dessa rubriker och ifrågasätt varför vi så godtyckligt köper att en kvinna dödas varje månad av sin kärlek/tidigare kärlek när ovanstående hade varit helt otänkbart?


    Ingen köper direkt att någon kvinna dödas varje månad. Det är lika hemskt som att ett visst antal dör i jobbet varje månad eller alla dessa som tar livet av sig varje dag/månad/år. Alla tycker att detta är fruktansvärt och vill se ett slut på det men alla känner nog med att man inte är i situationen att kunna påverka.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (allt våld måste tas på lika villkor) skrev 2021-04-21 15:02:53 följande:
    Ja allt våld mot alla är hemskt och naturligtvis måste man försöka göra något åt detta. Sen är det klart att grövre våld vart det än sker och vem det än sker mot är ett grövre brott, ett slag är inte ett lika stort brott om att slå halvt ihjäl någon vare sig det är en man som slår en kvinna, en man som slår en man, en kvinna som slår en man eller kvinna som slår en kvinna.

    Men att våld i hemmet är vanligare mot kvinnor är fakta liksom att våld utomhus är vanligare mot män.

    Man behöver inte förringa ett problem när man diskuterar ett annat problem.
    Som sagt gängrelaterat våld är ett stort problem som media skriver mycket om och som drar många journalister när polis och politiker kallar till presskonferens, våld i hemmet vem det än riktas mot är inte lika roligt att skriva om och pågår hela tiden utan något större intresse trots att faktiskt barn råkar illa ut.

    Nu ville ts prata om våld i hemmet mot kvinnor det kan man få göra utan att för den skull förringa annat våld. 
    När man pratar om  t ex gängvåld tar man ju heller oftast inte upp diskussionen om våld i hemmet.
    Att man diskuterar en typ av våld gör ju inte annat våld mindre betydelsefullt.
    Man kan föra diskussioner om olika våld olika gånger, man behöver inte alltid ta upp annat eller jämföra vilket som är värst eller ta upp allt. 
    Det handlar inte om vem det är mest synd om utan man kan ha olika diskussioner.
    olika våld kan behöva bemötas olika.
    Nej det är inte fakta, fakta är att våld i hemmet är (ungefär) lika vanligt oavsett kön. Kvinnor slår män lika ofta som tvärtom (och lika ofta som kvinnor slår kvinnor och män män i förhållande). Det grövre våldet skiljer men inte det övriga. 
    Det är viktigt att ta upp därför att det visar att våldet inte handlar om nån könsroll eller om män, kvinnor är lika våldsamma, bara att konsekvenserna inte blir lika stora eftersom de är fysisk svagare. Skall man leta efter en lösning så är det alltså meningslöst att diskutera könsroller, det här handlar uppenbarligen om nått annat.  
Svar på tråden 5 kvinnor mördade inom tre veckor