Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    BF Januari 2022 ????

    Katizi80 skrev 2021-05-31 21:47:48 följande:

    Tack :)

    Jag har varit lätt illamående från v 5, varje dag.. Inte konstant med periodvis under dagen. Men nu i v. 8 har det vart mkt mer. Och jag är sååå trött. För mig är tröttheten värst. Skönt att man kan jobba hemma nu. Brukar ta pauser och lägga mig i soffan. Hehe. Men jag har inte barn sen innan så kan tänka mig att det är påfrestande.

    Känner även att jag blir mycket tröttare i benen när jag yogar, cyklar osv. Nån mer som känner detta? 


    Haha, jag kan göra copy + paste på allt du skriver. Är 7+4 och behöver vila efter frukost, på lunchen, på em och kan sedan ändå lägga mig för natten råtidigt. Blir också andfådd av trappor, cykla osv. Inte heller sugen på mat alls, diffust illamående som kommer och går hela dagen. Jag upplever att rörelse faktiskt minskar illamåendet.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Katizi80 skrev 2021-06-01 18:13:25 följande:

    Hehe. Håller med, rörelse minska även mitt illamående. Dricker även en del iskallt bubbelvatten när jag mår illa. Det hjälper några sekunder iaf. Haha.


    Låt oss hålla tummarna för att det är övergående och inte blir värre :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Steeph skrev 2021-06-02 09:22:38 följande:

    Gått in i vecka 6 igår, idag 5+1. Har ingen molvärk alls, lite illamående och lite ömma bröst. Är helt 100 på att jag hade mycket mer molvärk förra gången jag blev gravid (MA). Känns som att det inte växer nått där inne. Jobbigast men denna tid (även om jag är så tacksam), är att jag är orolig konstant och har så svårt att släppa kontrollen. Någon mer i vecka 6-7 utan molvärk?


    Jag är i vecka 8, gjorde ul i måndags. Har inte haft någon molvärk alls än så länge. Men ul visade ju att det fanns något där inne ändå :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Link92 skrev 2021-06-09 11:55:04 följande:

    Förstår att du är besviken!! Så himla trist att få det uppskjutet så länge. Jag har inskrivning nu på fredag i 9+4 så här i Västerbotten verkar det vanligt att inskrivningen är lite senare. Det är mitt första barn så ser verkligen fram emot att få inblick i hur allt funkar :)


    Jojjans skrev 2021-06-09 10:31:41 följande:

    Idag skulle jag ha haft inskrivning hos barnmorskan men fick ett sms på morgonen att hon var sjuk och att jag erbjöds en tid om två (!!) veckor :(

    Jag försökte vara rationell för hon kunde ju inte rå för att hon blev sjuk, men jag blev så himla ledsen. Den här dagen har varit den milstolpe jag hållt fast vid i flera veckor. Och jag hade verkligen behövt bli mött, bekräftad och lite omhuldad i min graviditet och allt som känns jobbigt och läskigt. Istället kommer jag behöva hålla ihop det i två veckor till, och hitta på en anledning till jobbet en gång till... :( usch blir så besviken


    Nästan samma här. Ska på inskrivning i morgon, är då 8+6. Jag tänker att er viktigaste är att man skrivs in :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jojjans skrev 2021-06-13 12:32:44 följande:

    Är det några i tråden som ska göra KUB och som fått tid för det ännu? I vilken vecka kommer ni göra det?

    Jag har fått min semester beviljad precis, och kommer vara utanför stan från 10+1 till 13+5. Gissar att jag kommer behöva åka hem en dag för att göra ultraljudet men vore intressant att höra hur ni fått bokat.


    Jag såg på 1177 nu att jag har fått tid den 7 juli, är då i vecka 13 (12+5). Jag kommer då även göra KUB, är 36 år. Lämnar blodprov för KUB på

    vårdcentralen nästa vecka.

    När jag läser på 1177 för Region Värmland och just den mottagningen på mitt sjukhus står det att ?partner är välkommen att följa med?. Men så är det väl fortfarande inte? Så konstigt att de inte har uppdaterat denna information?! Ska kolla i brevkallelsen när den kommer om det står annorlunda där.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jojjans skrev 2021-06-14 19:06:31 följande:

    Grattis!! Så stort!

    I Stockholm där jag går får alla göra gratis KUB oavsett ålder. Så var det iallafall förra två graviditeterna, då var jag 32 och 33.


    Har förstått att de under Covid begränsat KUB-testen i många regioner till just 35 och uppåt. Men är man under 35 och betalar tror jag inte det är något problem :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Link92 skrev 2021-06-17 07:39:38 följande:

    Åh vad jobbigt för dig.. hoppas det var något tillfälligt bara!

    Jag är i 10+3 och mår hur bra som helst nu, träffade min BM i fredags och hon gratulerade mig till att jag kommit in i "spökveckorna" och sa att det kunde hålla i sig till v18-20 när man börjar känna rörelser. Så är väl bara att förbereda sig på att känna sig ogravid hela sommaren haha. Tycker också tiden går fort, känns orimligt att det är över tre veckor sedan vi var på tidigt ultraljud.


    Jag är 9+6 i dag och känner fortfarande vagt illamående varje morgon och förmiddag. Inte så jag kräks men mår liksom blä och har ett konstant obehag i kroppen. På em/kväll känns det toppen :) I övrigt har jag inga symptom alls, förutom lite molvärk två kvällar i rad nu.
  • Anonym (Kaffedraken)
    NatMar005 skrev 2021-06-17 09:11:28 följande:

    V8+6 nu. Mår fortfarande pyton, symptomen hsr eskalerat senaste 10 dagarna. Kan knappt äta någonting, alla lukter är hemska, kräks bara jag borstar tänderna. Men ligamentsmärtorna har minskat, jag är mindre uppblåst och inte riktigt lika trött längre. Nästäppa, kissnödigheten är fortfarande jobbiga. Humörsvängningar ska vi inte tala om, lipar för allt!

    Nytt ul på måndag. Ber en stilla bön om att det fortfarande pickar ett hjärta därinne. Fick ju MA på tvillingen och kan tänka mig att jag fortfarande hsr dubbelt upp med hormoner liksom vilket säkert kan förklara varför jag mår så pissigt. Både längtar efter och fasar inför spökveckor..


    Ja gud TRÖTTHETEN! Kan sova middag flera gånger under dagen och är ändå helt slut på kvällen. Och på morgonen!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag har fått kallelse för ul och KUB den 7 juli. Då är jag i vecka 13. I kallelsen står det att jag ska lämna blodprov för KUB under vecka 10 vilket jag är nu (9+6 i dag). Så det är ju nu jag ska lämna blodprov k så fall. Men när jag var på inskrivning hos bm förra veckan fick jag att jag skulle lämna blodprov för KUB någon gång under vecka 11.

    Hur har ni andra fått kring KUB-blodprov? Har ringt bm på morgonen i dag för att fråga om jag måste iväg till labbet i dag eller ej.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Jojjans skrev 2021-06-17 10:05:33 följande:

    Jag har förstått det som att det inte alls spelar någon roll när man tar blodprovet, bara det är efter vecka 9. Anledningen att man tar blodprovet innan ultraljudet är för att det ska hinna analyseras så att man kan få ett besked i samband med ultraljudet.

    Jag kommer mest troligt göra blodprov och ul samma dag och då får dom väl ringa upp några dagar senare och meddela resultatet?


    Fick höra samma från bm nu när jag pratade med henne :) Jag kunde göra det i dag om jag vill, men väntar till måndag för då ska jag lämna prover för immunisering, och det kunde inte göras förens vecka 11. Mycket att tänka på :)
Svar på tråden BF Januari 2022 ????