Forum Sport & Fritid - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Campingutrustning - ge mig era bästa tips!

  Sön 25 apr 13:51 Läst 0 gånger Totalt 22 svar
  Visar endast inlägg av Hyllemor - Visa alla inlägg
  Sön 25 apr 13:51

  Förra sommaren campade jag, min man och vår 6-åring för första gången och vi gjorde nog precis alla nybörjarmisstag man bara kan göra.

  Vi hade ett liiitet kupolformat tremannatält och tältade på en campingplats två nätter. Det var jättemysigt men samtidigt totalt kaos, framför allt för att tältet var så litet att vi var tvugna att riva ut precis allt bara för att plocka fram en tröja eller ta fram en vattenflaska.


  I år skulle vi vilja campa en vecka och har därför börjat spåna kring vad vi ska införskaffa för att få en mindre kaosartad campingupplevelse i år. 

  - Kanske större tält, så att man får plats med all packning, eller finns det andra, billigare lösningar för att slippa ha all utrustning inuti tältet?

  - Någonting att sitta på när vi äter frukost. Kanske ett campingbord med stolar?

  - En kylväska som går på el. (Finns det kylväskor som man kan koppla till en sådan där elstolpe som finns vid campingplatser?) 

  - Vattendunk.

  Vad är det mer man behöver? 

 • Sön 25 apr 14:22 #2
  Fjäril kär skrev 2021-04-25 14:04:34 följande:

  Jag har campat i tält i 15 år och ett bra tält är A och O. Ett tält med förtält är ett måste för att kunna få ordning på sakerna och kunna behålla kläder torra och möjlighet att sitta inne vid tex åskväder och skyfall och stekande sol samt för att undvika mygg och knott på kvällen och för att kunna torka blöta skor och kläder. Förtält är bra också för att slippa dra in skräp i sovdelen som annars kan förstöra liggunderlag och sovsäckar och det är fräschare att slippa sand och barr och blöta strumpor när man ska sova.

  Ett campingbord med stolar ska ni givetvis ha. Sittplatser måste man ha.

  Trangiakök rekommenderas.

  Det finns laddningsbara kylväskor. Jag rekommenderar två kylväskor. En för det som måste hållas kallt och en för förvaring av tex bröd, frukt, snacks, konserver etc. Lättare att hålla ordning och hålla det fräscht och ni slipper besök av smådjur och insekter när ni inte är i närheten och kanske bara har det i en plastpåse.


  Trangiakök kan nog vara bra! (Förra åtet struntade vi i det, eftersom vi visste att det fanns matlagningsmöjligheter i servicehuset. Däremot missade vi helt att man var tvungen att ha egna kastruller med sig...)


  Smart förslag med två kylväskor!

  Har du något tips på hur man enklast torkar blöta handdukar och badkläder? Förra året lade vi dem på kupoltältet men vinden tog tag i dem och plötsligt var vi ett par badbyxor fattigare...

 • Sön 25 apr 21:00 #10
  Ruter skrev 2021-04-25 17:36:08 följande:

  Vad mera var det som blev kaos?


  En del av den kaotiska känslan bestod nog i att vi inte hade någon bil och kånkade all utrustning på bussen. I år ska vi få skjuts till och från campingen, men platsbristen kvarstår ju då vi inte har någon bil att lämna grejerna i, så ett stort tält är nog trots allt ett måste. Utöver det så hade vi en liten mjuk kylväska som inte höll värmen alls och redan första morgonen fick vi slänga all mat, trots att vi hade bytt ut kylklamparna kvällen tidigare. Tältet var en total bastu långt in på natten, så vi fick natta vår son på en luftmadrass utanför tältet och sedan försöka krångla in både barn och luftmadrass i tältet utan att försöka väcka honom, vilket var en konst då luftmadrassen var i stort sett lika bred som tältet. Utöver det hade vi bara en ficklampa med oss, så när någon av oss skulle gå på toaletten så fick den andra sitta i kolmörker.


  Det var verkligen en upplevelse, men kul hade vi, men den här sommaren ska vi försöka göra allt rätt!  

 • Sön 25 apr 21:01 #11
  Kodia skrev 2021-04-25 19:32:44 följande:

  Jag har campat ganska mycket i tält med barn (med bil). Här kommer mina tips:

  Stort tält med ståhöjd och stor absid (=förtält) där man kan sitta på stolar vid ett litet bord. Tex. www.intersport.se/utrustning/talt/campingtalt/mckinley-family-405-talt/red-wine-blue-petrol

  Stolar med ryggstöd, och ett bord.

  Stor bag eller typ tygsäck där man kan ösa ner allas sovsäckar och kuddar, så man slipper trycka in varje sak i ett fodral.

  Något skönt att ligga på, tex. självuppblåsande liggunderlag. (eller typ Downmat om ni har stor budget...)

  Vanlig kylväska - de på 12 v kyler inte så bra ändå. Frys in klampar, köp frysta varor, använd campingens kyl/frys, osv. (Kompressorkylboxar är däremot bra, men dyra). Tänk på att mycket mat inte behöver vara kyld - ägg, grönsaker, frukt, osv.

  Två "köksplastbackar" med lock. En för tallrikar, trangiakök, skärbräda osv. En för bröd, kaffe, müsli, kakor, osv.

  Tvättlina och klädnypor.


  Tack för alla värdefulla tips!
 • Sön 25 apr 21:02 #12
  Hobgoblin skrev 2021-04-25 19:52:17 följande:

  Bil med dragkrok och vill inte ha husvagn?? Kolla Camp let tältvagn!
  Helt suveränt alternativ mellan tält och tattartermos!


  Vi har varken bil eller dragkrok, så husvagn eller Camp let är inte aktuellt dessvärre.
 • Sön 25 apr 23:57 #16
  Hobgoblin skrev 2021-04-25 22:01:30 följande:

  Sorry men missade att det inte fanns bil/körkort.
  Hur tänker ni då med all utrustning såsom tält, kylboxar, väskor mm.
  Finns ju inte ens buss till de flesta campingar! Ska ni fotvandra med all packning då?
  Känns ju som att bil är en förutsättning för camping ... i alla fall med barn.


  Vi ska till en camping 1,5 mil från vårt hem, så den biten löser sig. Förra året tog vi buss, men då hade vi ett litet tält och bara två nätter, så det är inte aktuellt den här gången.

  Vi kommer att låna en bil av min bror, under förutsättning att han kan hämta bilen på parkeringen intill campingen vid behov, så vi kan inte fylla bilen med prylar medan vi campar, ifall han behöver köra någonstans.
 • Mån 26 apr 10:12 #22
  nnnnnnnn skrev 2021-04-26 10:06:18 följande:

  Utan bil hade jag aldrig köpt ett outwell... Det är kanontält, men väger så otroligt mycket.

  Det tält som jag och en till tipsat om har det som TS efterfrågar, men väger bara 12,3 kg.

  www.intersport.se/utrustning/talt/campingtalt/mckinley-family-405-talt/red-wine-blue-petrol

  Sen får ni se till att sätta drag i tältet genom att öppna upp så mycket som går (ha myggnätet för öppningarna!!!) hela dagarna, så det inte blir så varmt.
  Barnen lägger sig med sovsäckarna öppna, så stänger de vuxna dem när de lägger sig.

  Vars en minficklampa är bra.
  Vi har en stor lampa att hänga i tältet men den används ALDRIG! Det är ljust sent och sen vill man ha bara lite ljus så ficklampan eller LED-värmeljus räcker fint.


  Tack för tips om tält! Det där ser bra ut. :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll