Forum Sport & Fritid - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Campingutrustning - ge mig era bästa tips!

  Sön 25 apr 14:04 Läst 0 gånger Totalt 22 svar
  Visar endast inlägg av Fjäril kär - Visa alla inlägg
 • Sön 25 apr 14:04 #1

  Jag har campat i tält i 15 år och ett bra tält är A och O. Ett tält med förtält är ett måste för att kunna få ordning på sakerna och kunna behålla kläder torra och möjlighet att sitta inne vid tex åskväder och skyfall och stekande sol samt för att undvika mygg och knott på kvällen och för att kunna torka blöta skor och kläder. Förtält är bra också för att slippa dra in skräp i sovdelen som annars kan förstöra liggunderlag och sovsäckar och det är fräschare att slippa sand och barr och blöta strumpor när man ska sova.

  Ett campingbord med stolar ska ni givetvis ha. Sittplatser måste man ha.

  Trangiakök rekommenderas.

  Det finns laddningsbara kylväskor. Jag rekommenderar två kylväskor. En för det som måste hållas kallt och en för förvaring av tex bröd, frukt, snacks, konserver etc. Lättare att hålla ordning och hålla det fräscht och ni slipper besök av smådjur och insekter när ni inte är i närheten och kanske bara har det i en plastpåse.

 • Sön 25 apr 15:38 #3
  Hyllemor skrev 2021-04-25 14:22:41 följande:

  Trangiakök kan nog vara bra! (Förra åtet struntade vi i det, eftersom vi visste att det fanns matlagningsmöjligheter i servicehuset. Däremot missade vi helt att man var tvungen att ha egna kastruller med sig...)

  Smart förslag med två kylväskor!

  Har du något tips på hur man enklast torkar blöta handdukar och badkläder? Förra året lade vi dem på kupoltältet men vinden tog tag i dem och plötsligt var vi ett par badbyxor fattigare...


  För torkning av badkläder kan ni ta med en tvättlina och en påse klädnypor. Häng upp linan mellan tält och träd tex och torka kläder där. Regnar det så häng linan inne i förtältet.

  Engångsgrill eller en portabel liten grill i samma storlek som engångsgrill kan vara bra. Både grill och trangiakök gör det lättare att kunna få mat utan att vara beroende av ett närliggande kök. Då kan ni enkelt koka kaffe och grilla korv utan att ni måste vara på en camping eller bara vill slippa köa i köket.

  Och ja se till att ni har bestick, tallrikar, glas och kastrull med er. Trangiakökets kokkärl kan ju användas i vanliga kök också om ni tänker lite smart.

  Och diskmedel! (vilket även funkar att paniktvätta ett par trosor i om det skulle behövas)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll