• Mon 26 Apr 2021 03:16
    1431 visningar
    21 svar
    21
    1431

    Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna

    Vår dotter på 2,5 vecka verkar ha ordentligt ont i magen, främst nattetid. Hon skriker och man ser hur hon kämpar för att få ut fisar och bajs. Hon får ALLTID ont direkt efter att hon har ammat (helammar).

    Jag rapar henne efter varje amning. Vi har provat magmassage men det skriker hon bara av. Pysventiler hjälper bara för ett par minuter/tills nästa amning. Vi har beställt magdroppar från Semper som förhoppningsvis kommer snart.

    När hon var 8 dagar gammal fick vi läggas in pga att hon fick massa gröna diarréer. Läkaren trodde på en virusinfektion i tarmen. BVC menar att man redan har utrett hennes mage när vi låg inne. Nu har vi varit hemma 1,5 vecka och diarréerna är borta.

    Det enda som lindrar något är när hon ligger på mage på mitt bröst men så kan vi ju inte sova. Nu har vi varit vakna flera nätter. Hjälp, vad mer kan vi testa?

  • Svar på tråden Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna
  • Mon 26 Apr 2021 05:51
    #3
    Solblomma30 skrev 2021-04-26 03:32:41 följande:

    Infektionen hon hade kanske gör att hon har ont i magen fortfarande? Vissa virusmagsjukor kan ju göra att man har ont länge (rota ex). Jag undrar varför ni inte kan sova med henne på er nattetid om det är enda sättet som bebisen sover? Tycker att det låter väldigt klokt att sova på det viset om det får er alla att sova mer. Själv sitter jag uppe med en dunderförkyld ettåring nu, han kan inte sova pga täppt näsa, trots näsdroppar, så här sitter vi i soffan framför barnprogram klockan halv fyra på natten och jag hoppas att han snart ska komma till ro igen och förhoppningsvis somna i min famn. Inte var det såhär jag tänkte mig natten, men ibland är det som det är och man får ta till udda lösningar för att det ska vara så lite skrik som möjligt.

    Hoppas att magen lugnar sig snart!


    Magontet hade hon inte när vi låg inne, det har kommit kanske den senaste veckan och tilltagit de senaste dagarna,

    Jag låter henne sova på mig lite men ser till att själv inte somna med tanke på plötslig spädbarnsdöd. Även BVC sa att vi skulle undvika att sova så.

    Hoppas ni i alla fall fick lite sömn inatt!
  • Mon 26 Apr 2021 05:56
    #4
    Anonym (Pappan) skrev 2021-04-26 05:41:11 följande:

    Miniform är det som har fungerat bäst för oss, magdropparna gjorde varesig från eller till.

    Det där med att sova på mage har vår son också föredragit i perioder, då har han varit lugn och fin.

    Nu är är han 1 1/2 år och vill ligga på oss ibland i perioder när det är jobbigt med tandsprickning.

    Du skriver att ni inte kan ha det som ni har det. Lugn, det kommer både bli bättre och sämre i omgångar.


    Valde mellan magdroppar och minifom så fungerar inte detta så står det näst på tur! :)

    Jag menade att vi inte kan somna med henne på bröstet, helt med på att det kommer bli bättre så småningom. Jag lider bara av att se henne ha så ont och skulle verkligen behöva några timmars sömn själv...
  • Fri 30 Apr 2021 05:39
    #7

    Tack för alla era tips, jag ska kolla in alla grupperna!

    Efter några dagar med magdropparna samt att vi bytte ut de oljebaserade d-dropparna mot vattenbaserade så är hennes mage något bättre.

    Mycket intressant det ni skriver om samsovning, jag har trott att det är ett absolut nej. Dotterns mormor har varit här och tittat på oss när vi sovit några timmar de senaste dagarna, kanske kommer våga somna med henne själv snart :)

    Vi har ett andningslarm men det fungerar inte på henne, misstänker att hon fortfarande är lite för liten. När det väl fungerar tror jag att mycket oro släpper för mig,

  • Mon 3 May 2021 01:49
    #13

    Nu har vi testat babypotting några gånger men får absolut inget resultat. Inte en enda fis, kiss eller bajs har vi fått. En gång blev hon nöjd efter att ha gnällt men en gång bara gallskrek hon.

    Nu är magen så pass jobbig så att hon inte ens kan sova på mitt bröst. Eller jo, korta korta stunder men sedan vaknar hon och ligger och gnyr, åmar sig och sparkar mig i magen (aj efter kejsarsnitt...).

    Hon pruttar och bajsar betydligt mer nu även om hon får kämpa mycket för det.

    Är det normalt att magen bråkar i princip dygnet runt? Det kanske är sammanlagt är 2-3 timmar/dygn som hon inte verkar ha ont just nu. Börjat bli orolig över att hon inte får den sömn hon behöver.

  • Mon 3 May 2021 15:20
    #17
    Anonym (Q) skrev 2021-05-03 10:36:57 följande:

    Hur ser hennes tag ut när hon ammar? Problem med magen kan härleda till att hon helt enkelt har fel tag när hon ammar och sväljer mycket luft.

    Jag rekommenderar två sidor på Facebook där du kan få superbra råd och hjälp;

    Amningshjälpens slutna grupp

    Barn med mjölkproteinallergi (om du nu vill prova att ta bort mjölkprotein).

    Speciellt amningshjälpens grupp har hjälpt mig mycket.


    Älskar amningshjälpens slutna grupp och lusläser alla inlägg dagligen ;)

    Min upplevelse är att hon har ett bra grepp men jag har mycket mjölk och stark utdrivning. Även fast jag handmjölkar ur innan och ammar i halvliggande eller liggande så får hon som kallsupar och börjar hosta efter 1-2 min. När hon sen ska ta nytt grepp blir hon arg och otålig. Får känslan av att hon sväljer mycket luft men vet inte vad mer jag kan testa.

    Idag har hon i alla fall kunnat sova några timmar på mig. Ska ta upp det med mjölkproteinallergi på nästa besök på BVC!

    Cykla med benen och trycka knäna mot magen har vi också testat. Hon stretar emot lite men jag tror att det hjälper något för gaserna. Kör kollikmassage 2 ggr/dag och där ingår ju det.
  • Fri 7 May 2021 21:42
    #20

    Tack för alla tips! Nu har jag pratat med BVC, både på telefon och på mottagningen och BÅDA sjuksköterskorna föreslog att vi testar att plocka bort mjölkprotein utan att jag ens behövde nämna det.

    Bifibaby var också något de tyckte att vi kunde testa men vi börjar med mjölkprotein för att kunna utvärdera vad som ger vilken effekt.

    Håll tummarna för att vår lilla skrutts mage är gladare om några dagar!

Svar på tråden Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna