• HeidiHR

    Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna

    Fia92 skrev 2021-04-30 05:39:43 följande:

    Tack för alla era tips, jag ska kolla in alla grupperna!

    Efter några dagar med magdropparna samt att vi bytte ut de oljebaserade d-dropparna mot vattenbaserade så är hennes mage något bättre.

    Mycket intressant det ni skriver om samsovning, jag har trott att det är ett absolut nej. Dotterns mormor har varit här och tittat på oss när vi sovit några timmar de senaste dagarna, kanske kommer våga somna med henne själv snart :)

    Vi har ett andningslarm men det fungerar inte på henne, misstänker att hon fortfarande är lite för liten. När det väl fungerar tror jag att mycket oro släpper för mig,


    Jag har samsovit (och samsover än!) med båda barnen sen bb. Vi har tagit bort benen på vår säng för att undvika att barnen faller högt om de rullar ur (och lägger ett vikt täcke på golvet på nätterna) men i övrigt har inte jag behövt några andra säkerhetsåtgärder. Ska kanske tilläggas att jag sover i en 160 cm bred säng med barnen och sen har vi ytterligare en madrass på 90 cm som står bredvid där sambon sover. Vi har alltså gott om plats vilket jag tycker har underlättat.

    Äldsta fyller tre i augusti och jag har aldrig varit med om att jag av misstag rullat över på barnen eller något annat sånt man befarar. Men är förstås viktigt att tänka på att tex inte lägga sig med barnet om man är väldigt berusad eller tror sig sova extra djupt (om man tagit sömnmedicin eller av annan anledning).

    Vidare kan jag också rekommendera babypottning som någon tidigare nämnt. Hjälper bebisen att bajsa och prutta. Men yngsta körde vi det regelmässigt framförallt inför natten. Hon låg och stånkande och gnällde i 20-30 min varje kväll och ut kom efter mycket möda en jätteprutt. Med hjälp av babypottningen slapp hon hela den proceduren och kunde somna lättare.

    Lycka till med bebisen och hoppas ni får ordning på lilla magen!
Svar på tråden Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna