• Anonym (Q)
    Fri 30 Apr 2021 08:29
    1429 visningar
    21 svar
    21
    1429

    Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna

    Har själv en "magbebis" och jag skulle säga att tid är det som har hjälp oss bäst. Hur tråkigt det än må låta.

    Provade sempers magdroppar, minifom, vattenlösliga D-droppar, magmassage och att rapa efter varje måltid - Han hade ändå magknip. Började till och med att exkludera mjölkprotein från min egen kost (då jag helammar).

    Det har dock blivit bättre med tiden. Det är inte lika jobbigt för honom att prutta längre och nätterna är bättre. Han har bara de senaste nätterna slutat stånka och stöna när han pruttar, nu ligger han mer och vrider och vänder på sig lite till och från.

    Jag önskar att jag hade letat upp mer information om den första tiden, speciellt som nybliven mamma. Att jag vetat att bebisars tarmar är omogna och det tar tid för dem att lära sig hantera bröstmjölk/ersättning. Att amningen i sig också är rätt svår att få rätt; Har bebisen inte rätt grepp så sväljer de mycket luft och får i sin tur tjorv med gaser.

    Jag samsover med min son, då annat helt enkelt inte har funkat hittills. Vi börjar natten med att han sover i sin bedside crib men det slutar alltid med att han ligger bredvid mig. Eftersom att jag mestadels liggammar så passar det oss bra. Jag har en kudde och ser till att det inte finns något extra runtomkring. Han sover i sin sovpåse och efter jag ammat så hasar jag ner så att mitt huvud är i höjd med hans. Jag rör mig ytterst lite i sömnen och jag kan säga att man vaknar för minsta lilla när man sover tillsammans. Det var även en period där han endast kunde sova i min famn och då satt jag helt enkelt upp, med en amningskudde bakom ryggen. Det funkade bra.

    Ett tips jag kan ge dig som funkat superbra för oss är att sitta och småstudsa på en pilatesboll. Inte det roligaste att göra mitt i natten men att slippa skrik och/eller gnäll är guld värt.

    Men jag skulle helt enkelt ge det tid. De flesta magar, som jag förstår det, brukar stabiliseras efter 2-3 månader. För vår del har det tagit närmre 4 månader. Lycka till :)

  • Anonym (Q)
    Mon 3 May 2021 10:36
    #16
    Fia92 skrev 2021-05-03 01:49:05 följande:

    Nu har vi testat babypotting några gånger men får absolut inget resultat. Inte en enda fis, kiss eller bajs har vi fått. En gång blev hon nöjd efter att ha gnällt men en gång bara gallskrek hon.

    Nu är magen så pass jobbig så att hon inte ens kan sova på mitt bröst. Eller jo, korta korta stunder men sedan vaknar hon och ligger och gnyr, åmar sig och sparkar mig i magen (aj efter kejsarsnitt...).

    Hon pruttar och bajsar betydligt mer nu även om hon får kämpa mycket för det.

    Är det normalt att magen bråkar i princip dygnet runt? Det kanske är sammanlagt är 2-3 timmar/dygn som hon inte verkar ha ont just nu. Börjat bli orolig över att hon inte får den sömn hon behöver.


    Hur ser hennes tag ut när hon ammar? Problem med magen kan härleda till att hon helt enkelt har fel tag när hon ammar och sväljer mycket luft.

    Jag rekommenderar två sidor på Facebook där du kan få superbra råd och hjälp;

    Amningshjälpens slutna grupp

    Barn med mjölkproteinallergi (om du nu vill prova att ta bort mjölkprotein).

    Speciellt amningshjälpens grupp har hjälpt mig mycket.
  • Anonym (Q)
    Mon 3 May 2021 16:28
    #19
    Fia92 skrev 2021-05-03 15:20:14 följande:

    Älskar amningshjälpens slutna grupp och lusläser alla inlägg dagligen ;)

    Min upplevelse är att hon har ett bra grepp men jag har mycket mjölk och stark utdrivning. Även fast jag handmjölkar ur innan och ammar i halvliggande eller liggande så får hon som kallsupar och börjar hosta efter 1-2 min. När hon sen ska ta nytt grepp blir hon arg och otålig. Får känslan av att hon sväljer mycket luft men vet inte vad mer jag kan testa.

    Idag har hon i alla fall kunnat sova några timmar på mig. Ska ta upp det med mjölkproteinallergi på nästa besök på BVC!

    Cykla med benen och trycka knäna mot magen har vi också testat. Hon stretar emot lite men jag tror att det hjälper något för gaserna. Kör kollikmassage 2 ggr/dag och där ingår ju det.


    Jag har läst något tips om att man ska ta ut bröstet när utdrivet sätter igång och trycka på bröstvårtan likt en hissknapp. Det ska tydligen hjälp mot just starkt utdriv.

    För min del så funkade som sagt pilatesbollen bäst.

    Sedan har jag läst lite om bifibaby, som används vid koliksymtom. Kanske något som är värt att kolla upp eller prata med din BVC-sköterska om?

    Jag vet hur mycket det tär på en när man ser sin lilla ha så ont och man känner sig så maktlös när ingenting man gör hjälper. Jag hoppas din lillas mage blir bättre snart.
Svar på tråden Bebis på 2,5 vecka magknip hela nätterna