• Fri 28 Jan 2022 16:18
    5661 visningar
    13 svar
    13
    5661

    27 år och oskuld

    Anonym (Oskuld) skrev 2021-04-26 14:37:12 följande:
    27 år och oskuld

    Hjälp.

    Är en snart 27 årig kvinna som aldrig har varit i en relation. Har aldrig haft sex. Jag vet inte hur jag ska börja med att träffa någon eller hur man ens ser om någon är intresserad av en.

    Pga av övervikt, mobbning och dåligt självbild har jag alltid varit tystlåten och tillbakadragen. Levt mestadels i mitt eget huvud för att kunna fly vardagen och att en orka fortsätta en dag till.

    Jag vet att jag är bisexuell men bara tanken på att träffa en kille gör mig så sjukt nervös då jag aldrig riktigt har pratat med en och mina mobbare var just killar.

    Jag ser inte mig själv som någon attraktiv person och trots att jag har lyckats gå ner från extremt överviktig till normalviktig så ser jag fortfarande den gamla jag i spegeln. Därav hatar jag att se mig själv i speglar.

    Funderar på om det inte är lättare och bara träffa en kille på typ tinder gör att bli av med oskulden.


    Var är det skon klämmer mest med att vara oerfaren? Är det att inte vara nöjd med dig själv och känna dig attraktiv som är det som känns värst för dig? Jag reagerar särskilt på uttrycket "bli av med oskulden". Känner du dig misslyckad i sig för att du inte haft sex - att du inte är "som andra"? Om det innerst inne inte handlar om sex så kanske du bör gå en annan väg för att komma framåt.

    Jag hoppas också att du inte ser "oskuld" som en stämpel eller som att man överskrider en gräns när man väl har sex med någon (med tanke på att du använder det uttryckt) som något oåterkalleligt. Själv hade jag en kort sexuell erfarenhet när jag var i tonåren. Men i allt väsentligt var jag ju fortfarande "oskuld" och totalt grön/oerfaren. :) (Det skulle dröja ända upp i 40-årsålsdern tills nästa erfarenhet med en kvinna pga. svårigheter med det sociala och med mig själv.) Så.. Gör ingen stor grej av det där med "ha gjort det"/"inte ha gjort det". Erfarenheter kan däremot göra en starkare och hjälpa en lära känna sig själv bättre och helt och hållet går det inte att undvika att gå på en del nitar. 

    Jag tycker du ska göra någonting åt saken, men fråga dig vad du egentligen vill innan du ger dig ut på Tinder o.d. Är det viktigt för dig att prova på att ha sex så ha kul, men välj med omsorg så att du kommer i kontakt med någon som tar väl hand om dig. Vill du ha ett förhållande så satsa på det. Är du öppen för olika möjligheter och behöver lära känna dig själv genom att skaffa dig erfarenheter så gör det, men du ska inte ha sex bara för att ha gjort det eller för att känna dig mer attraktiv om det inte känns riktigt rätt innerst inne. Som ny är det också väldigt lätt att gå över sina egna gränser; gör aldrig någonting som du innerst inne inte riktigt känner dig bekväm med!
Svar på tråden 27 år och oskuld