Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    Måste bonusbarnen vara hemma på heltid när jag får min bebis?

    Ni har rätt att ha hans barn på förskola och fritids enligt hans jobbtider när du är föräldraledig, men när han är föräldraledig är det kommunens regler för föräldralediga som gäller. Jag förstår absolut att du vill ha bebistiden på egen hand som alla andra förstagångsföräldrar och komma in i det i lugn och ro och jag tycker att han ska se det som generöst att du erbjuder dig att hämta hans barn tidigare någon dag per vecka.

    I min kommun får barn till föräldralediga gå 25 timmar i veckan (varje dag 8.30-13.30) så det kommer vår femåring göra (gemensamt barn) när vi får andra barnet för att han bara har ett år kvar på förskolan och jag vill inte att han ska komma ur gruppen, men helt klart blir man ju bunden till att passa tider på ett helt annat sätt än när man var föräldraledig med första barnet. Om din sambo vill att hans barn ska vara hemma heltid eller flera timmar tidigare varje dag får han ha det så när det är hans tur att vara föräldraledig tycker jag.

  • Seven Costanza

    Han begär för mycket tycker jag. Problemet kan ju nämligen bli att det blir olika hämttider som respektive barn får om ena barnet går till 12.30 (blir kanske senare i ettan och tvåan) och andra går bara 15 timmar som det är i vissa kommuner t ex fem timmar tre dagar i veckan eller tre timmar fem dagar i veckan. Ska du då gå dit två gånger per eftermiddag menar han?

  • Seven Costanza

    Och jag vill återigen poängtera att din sambo/kommunen INTE kan kräva att hans barn ska gå färre timmar när du är föräldraledig för du är inte de stora barnens förälder så du har som sagt ingen skyldighet att ha de barnen hemma eller att de bara ska 15 timmar. De har rätt att gå som vanligt.

  • Seven Costanza

    Jag tycker definitivt inte att ekonomi har med saken att göra. Vi har inte ens fått veta ifall han ska vara föräldraledig en egen längre period och i så fall hur länge och ifall han då har tänkt ha alla sina barn hemma samtidigt. Det är väl det viktiga. Men det verkar småsnålt om det är så att han bara skulle vilja kompensera för hennes inkomstbortfall för deras gemensamma barn ifall hon även tar hand om hans tidigare barn och inte annars. Då kan han ju inte räkna med att hon ska kompensera för hans inkomstbortfall när han är ledig för då gör han ju inget extra för henne som han inte skulle ha gjort annars. Eller så har han inte ens tänkt vara föräldraledig så då får han bara godbitarna med att önska att TS har hans barn hemma extra när hon är ledig utan att själv behöva göra något han inte skulle ha gjort ändå.

Svar på tråden Måste bonusbarnen vara hemma på heltid när jag får min bebis?