• LFF

    Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    En stor del människor är totalt teknikinkompetenta. De är också fullständigt ointresserade av sociala medier. Varför ska allt ske på sociala medier? 

    En del människor gillar inte tanken på att vara uppkopplade hela tiden och "storebror ser dig". Att behöva betala med kort överallt, att allt man gör loggas i register som blir handelsvara för riktad reklam etc.

  • LFF
    Anonym (x) skrev 2021-04-29 23:43:18 följande:

    Byter du telefon måste du in till banken för att aktivera din nya telefon.


    In till banken? Aldrig behövt. Vilken/vilka banker är så värdelösa att man inte kan aktivera ett nytt bankid själv?
  • LFF
    Faile skrev 2021-05-01 01:54:52 följande:

    Vid nåt tillfälle måste du identifiera dig eftersom bank-ID är en legitimation. 


    Inte för bank-id, nej. För att få ut en ny digipass för att kunna logga in på internetbanken och skapa ett bank-id, absolut. Men banken och dess kontor har jag aldrig behövt besöka för att aktivera bank-id.
  • LFF
    Tow2Mater skrev 2021-05-01 03:12:30 följande:

    Vad är ett internetkontor?


    Bankens hemsida som du loggar in på för att kunna se dina konton, göra transaktioner etc. Du loggar in med hjälp av en bankdosa med koder, sen kan du via den skapa ditt bank-id med hjälp av din bankdosa.
  • LFF
    Tow2Mater skrev 2021-05-01 14:17:32 följande:
    Hm. I #25 skrev nån att "internetkontor" inte var samma som bankens hemsida, men det kanske varierar från bank till bank. Tack.

    Jag tillhör stenåldern som valde bank en gång i tiden efter vilka som faktist hade internetbank och där det inte kostade extra. Valen var få kan man säga. Men det har ju gått framåt verkar det som.
    Tja, SEB beskriver ju iaf där man loggar in för att kunna se sina konton etc som "internetkontoret". Inte själva hemsidan alltså utan den låsta delen som du behöver logga in på med hjälp av digipass eller mobilt bankid.
  • LFF
    Glinda från Oz skrev 2021-05-04 10:01:21 följande:
    Det är inte tvång på att man ska följa. Det är ens eget val, väljer man bort det så gör man. 
    Nej, det är inget uttalat tvång men om man inte har det så får man inte all information eftersom man "glöms bort" då all information delas på dessa ställen (speciellt Facebook). Även om de ansvariga vet om att vissa inte har just den plattformen och att all information därmed behöver mailas ut så görs det otroligt sällan. Och nej, jag ska inte behöva tvingas in på en plattform bara för att ansvariga är lata.
Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"