Inlägg från: Anonym (trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trött)

    Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    "Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    Liknande läser man ju om ofta. Allt ifrån någon som kommenterar på en influensers sida att hen inte kan ta del av något till folk som klagar på att de inte kan använda det kommande vaccinintyget för att de inte har bank-id. 

    Vad är det för fel på folk - man kan skaffa detta! Det kostar ingenting att skaffa insta eller fb, man kan registrera sig och läsa bara det man känner för. Man måste inte gå all in och bli en sån som postar på Fb varje dag bara för det.

    Vill man ut och resa i sommar så får man väl lösa detta med bank-id. Det är ju bara att skaffa! Och ska man ut och resa så är det ju alltså inte Gerda 95 år dement på äldreboendet det handlar om utan en äldre person som är frisk nog i både kropp och själ för att vilja och kunna resa. Och då kan det ju inte vara en omöjlig grej att skaffa bank-id. 

    Folk är så hjälplösa att man baxnar! 

  • Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"
  • Anonym (trött)
    Anonym (Bojan) skrev 2021-04-29 11:15:58 följande:
    Det blir kanske en motivator då att skaffa bank-ID för att möjliggöra den där resan? Om intyget kommer att bygga på en digital identifikation av något slag så får väl den som vill resa skaffa bank-ID då?
    Det må vara hur stort mentalt hinder som helst men måste man så måste man.

    Det är samma med folk 70+ som HAR mobiler och bank-ID men som ÄNDÅ sitter på sin lilla rumpa och väntar på vaccinationstid på sin närmaste vårdcentral.
    Kan man inte se den större bilden och ta ansvar så att de som faktiskt har fysisk och praktisk möjlighet att sätta sig i bilen och åka 15 min till grannkommunen för att få vaccin faktiskt gör det? Så kan övriga som inte har möjlighet få tillgång till de tider som finns hemmavid?

    (Observera nu att jag skriver Friska pigga 70+-are med bil och bank-ID kan hur lätt som helst (eller med hjälp av en yngre släkting) boka en tid och sin spruta samma dag. Så att vi kan bereda dessa tider som finns på vårdcentraler för dem som inte kan ta sig till annan plats. För alla kan inte, så är det.)
    Ja det är det jag hoppas, att det blir en motivator. För det är ju en rejält stor grupp över 70+ som nu är vaccinerade så de verkar ju ha löst bokningsfrågan. 
  • Anonym (trött)
    LFF skrev 2021-04-29 11:43:18 följande:
    En stor del människor är totalt teknikinkompetenta. De är också fullständigt ointresserade av sociala medier. Varför ska allt ske på sociala medier? 

    En del människor gillar inte tanken på att vara uppkopplade hela tiden och "storebror ser dig". Att behöva betala med kort överallt, att allt man gör loggas i register som blir handelsvara för riktad reklam etc.
    Fast klagomålet om att personen inte hade insta såg jag på typ FB eller på en blogg, dvs någon följare som har vissa plattformar men inte andra. Då är det väldigt enkelt gjort att skaffa den andra om man nu är intresserad...
  • Anonym (trött)
    Anonym (x) skrev 2021-04-29 23:43:18 följande:
    Byter du telefon måste du in till banken för att aktivera din nya telefon.


    Haha, nej verkligen inte! Jag har nog inte varit på ett bankkontor på tio år... (har bytt mobil flera ggr...)
  • Anonym (trött)
    Physalis skrev 2021-05-01 10:13:03 följande:
    Med tanke på hur nytt allt detta är så tycker jag det är orimligt att kräva att hela befolkningen ska ha tilltro till och kunna hantera dessa tekniker. Mina föräldrar är bara i 60 års åldern och har ändå jobbat med datorer sen dessa var smarta som miniräknare och stora som hela rum. De har också varit väldigt tidiga med att skaffa egna datorer, mobiler och internet men de tycker ändå att mycket med smartphones och appar är konstigt och ovant. De tycker bankid är onödigt och osäkert och vill inte bli tvingade att använda det för att ha tillgång till vård och andra medborgerliga rättigheter.
    Oj de måste vara oerhört omoderna. Min 77-åriga pappa har haft mobilt bank-id, swish osv i flera år. Och han är verkligen inte superdigital men han har lärt sig grunderna. Och mina extremt otekniska och omoderna svärföräldrar är också över 75 och har ändå lyckats skaffa mobilt bank-id och swish. 
    Att vara i 60-årsåldern och skeptisk mot bank-id känns ju väldigt märkligt. 
  • Anonym (trött)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-01 20:41:43 följande:
    Vad har det med ämnet att göra? Ts pratar om de som KLAGAR på att de VILL följa influensers och sedan inte skaffar vad de nu behöver för att göra det. Hon pratar alltså INTE om dig. 
Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"