• Fre 30 apr 2021 06:37
  1758 visningar
  167 svar
  Inlägg från pyssel Visa alla inlägg
  167
  1758

  Hur undvika hederskultur i Sverige ?

  Anonym (BM) skrev 2021-04-29 22:56:55 följande:

  Vilka kristna grupper tänker du på då? Livets ord eller syriska kyrkor?


  Kristna grupper i hedersvåldområden i Mellanöstern där islam är majoritetsreligion. Kristna söder om Sahara där islam har varierande ställning. Sydamerika.
 • Tis 4 maj 2021 18:29
  #52
  AndreaBD skrev 2021-05-04 09:19:11 följande:

  Det är bara du som har fastnat i religion. Det hänger inte på religion, inte först och främst, även om många som är inne i hederstänk också kan tro det. Kan du inte betrakta hederskultur för sig? Det vore bättre. 


  Hedersrelaterat våld och förtryck är i en alldeles okomplicerad och oskön synk med bokstavstroende i de abrahamitiska religionerna, deras föregångare och lite till. Det är naivt och inte alls bättre att bortse från den symbiosen och betrakta saker "för sig".
 • Tis 4 maj 2021 18:34
  #53
  +1
  AndreaBD skrev 2021-05-04 14:56:48 följande:

  Nja... inte så många. I så gott som alla fattigare, mindre utvecklade länder spelar religion en stor roll (förutom kanske gamla kommunistländer. Men även där.). Dessutom kan man ju alltid ha någon expert om landet, alltså en integrerad landsman och höra med den personen. I många fall kommer hen att säga att folk lyssnar mest på sin iman eller liknande. 


  Som när den statsfinansierade skriften "Förstå Islam", författad av "expertisen" du hänvisar till, förstärkte undfallenheten mot HRV på svenska samhällsinstitutioner. En skamfläck för svensk demokrati och en förfärlig understödjare av kvinno- och barnförtryck.
 • Tis 4 maj 2021 20:37
  #61
  AndreaBD skrev 2021-05-04 20:19:12 följande:

  Jag pratar om konkreta insatser här, inte om en bok som ursäktar övergrepp. Motsatsen snarare, man ska inte förstå, utan tvärtom förmedla att här i Sverige är det lagen som kommer före religionen. Och religionen är privatsak och påverkar inte samhällsfunktioner.


  Samarbeten med religiösa män med makt har inte uppnått önskvärda syften - utom för religiösa män med makt. Maktspråk och att llpa linan ut med straff = konkreta konsekvenser som modigt folk som tänker i andra banor kan luta sig på. Stöd till kvinnliga kulturföreningar som inte sluter sig mot insyn, det är där man lägger tryck och pengar. informationskampanjer om brott och straff och rätten till frihet från förtryck, och iskalla fakta om hur barn drabbas av utvecklingsstörning och fysiska funktionsnedsättningar av kusingiften. Inavel främjar ju även hedersförtrycket, då det handlar om ekonomiska avtal och tjänster och gentjänster. Man behöver skrämmas med sanningar.
 • Tis 4 maj 2021 21:02
  #64
  +1
  KlantSmurfen skrev 2021-05-04 20:46:07 följande:

  Det finns ju en del forskning men av någon anledning är den forskningen inget vänsterfeminister känner till.


  Nu ska du inte dra alla över en kam
 • Tis 4 maj 2021 23:33
  #73
  AndreaBD skrev 2021-05-04 23:24:28 följande:

  Nja, jag vet inte. Skrämmande sanningar kanske anses vara osanna. Det krävs ju ett visst förtroende, en relation av något slag, för att folk ska tro på det som sägs. Visst, det kan finnas fällor med kulturella insatser, men det betyder ju inte att man ska lägga ner allt. Snarare att man ska lära sig av misstagen. Och inavel är ju ett annat ämne nu, det blir lite för brett om man nu inkluderar det i diskussionen. 

  Jag tycker en viktig punkt är att man ställer krav på nya invandrare direkt från början, och tydligt. Om folk har lärt sig att det går att INTE lyda lagarna, så funkar det ju inte längre att försöka avskräcka dem. Så konsekvent måste det också vara. 


  "Nja", det är ju rätt och slätt åsikter du kontrar med. Kusingifte är definitivt relevant för det är djupt rotat som transaktion i klansamhället som driver hedersförtrycket. Skrämmande sanningar, lagar, straff biter på förövare, men dialog och skydd på de som visar minsta mod att bryta mot konventionerna som driver förtrycket och våldet.
 • Tis 4 maj 2021 23:39
  #74
  AndreaBD skrev 2021-05-04 23:27:30 följande:

  Vad konstigt, såna saker förekom även när jag var tonårig, vilket är ett tag sedan. Fast då var det inte invandrare. Har du tänkt på att det snarare är så att sånt tyvärr HÄNDER?  Invandrare eller svenskar, det är de längst ner i hierarkin som gör det.. 


  Det är också de som hierarkiskt placerar sig högre än offren, med stöd från omgivningen, som gör det. Att våldta bortgifta barn och kvinnor t ex. Var tror du de befinner sig i hierarkin i förhållande till sina förövare (våldtäktsmännen och de som träffat överenskommelsen)?
 • Ons 5 maj 2021 06:29
  #77
  KlantSmurfen skrev 2021-05-04 23:53:13 följande:

   Med vänsterfeminist menas oftast någon som har ett ideologiskt styrt tänkande, vilket ofta innebär att man "inte" känner till forskning som inte är kompatibel med ideologin.

  Det räcker inte med att bara vara vänster och feminist för att kvalificera som vänsterfeminist.

  I en tråd kritiserade kriminologen Nina Rung för att hon inte kände till forskning om våld och  kriminalvårdens egna studier

  Jag såg ganska nyligen ett klipp av en ung indoktrinerad wokefeminist på YouTube, på en fråga bland kommentarerna om våld förklarade hon MAO-A genen (en situation där det ofta det krävs både nature(genen)+nuture(försummad/traumatiserad som barn) för att någon ska bli aggressiv och våldsam), hon verkar veta mer än Nina Rung...men att den ena kanske är ärligare än den andra kan inte uteslutas.


  Jag är varken imponerad av Rung eller hennes pojkväns kissande i resväskor =)
 • Ons 5 maj 2021 15:53
  #89
  AndreaBD skrev 2021-05-05 11:33:48 följande:

  Här får man ju ändå arbeta på nivån av svensk lag. Även om den kan ha brister. Jo, jag vet, de tvingar inte tjejerna direkt till att gifta sig, utan mer indirekt och det är svårare att komma åt.


  Skojar du?? Vad vet du egentligen? Du är alltså lyckligt ovetande om de flickor som INTE internaliserat tvånget utan tvingas genom hot, slag och bortförande. T ex att hållas vaken medan familjen maler i timtal, mobbar och visar klipp på olydiga kvinnor som stenas. Bevakning och indragna friheter - de få hon hade. Utlandsresa med tvångsgifte.
  AndreaBD skrev 2021-05-05 12:20:46 följande:

  Riskerna med inavel är ju kända, och som sagt det är svårt att avgöra hur mycket tvång det är. Problemet där är ju alltid: Är flickorna beredda att kapa kontakten med sin familj? De allra flesta är nämligen inte det. De hoppas på att någon kan göra något för att ändra föräldrarnas inställning. Och det funkar i regel inte.


  Det vet alla som arbetar med HRV. Nämligen. Det är givetvis väldigt mkt tvång, men det vet färre av de som inte har det som kunskapsområde.
 • Ons 5 maj 2021 18:13
  #90
  AndreaBD skrev 2021-05-05 11:06:38 följande:

  Det är klart att det är åsikter, det är väl åsikter ifrån alla här? Och kusingifte har säkert flera syften. Först och främst kanske vill man ha mer pålitliga ingifta personer. En släkting lär inte glömma bort sin gamla svärmor, en utomstående kanske snarare. 

  Min poäng är att man inte kan lösa alla andra problem också med en gång, de som ligger lite i periferin. Man måste ju börja någonstans. Och det är säkert smartare att börja där det handlar hur folk beter sig i samhället än vem de gifter sig med (eftersom det senare är mycket mer privat/personligt. Och där förstår jag om folk tycker att det är obehagligt om staten blandar sig i)


  Så många fel i ovanstående. Det är givetvis inte bara åsikter här utan kunskap. Du har väl förhoppningsvis också kunskaper i vissa ämnen, t.ex inom ditt verksamhetsområde? Grundläggande kunskaper om tvångsgifte som både en transaktion och ett brott gör att man förstår att det inte alls är särskilt privat. Det är inte alls samma kriterier för vad som är personligt och privat som för dig och den som väljer själv. När flickor är handelsvara är det inte av privata skäl man inte vill ha insyn utan för att få utöva brott mot sina barn av båda könen ifred och utan rättsliga konsekvenser. Kusingifte är inte det minsta perifert i kärnfrågan.
Svar på tråden Hur undvika hederskultur i Sverige ?
Logga in
Bli medlem