Svar på tråden Hur undvika hederskultur i Sverige ?
 • Anonym (Göran­)
  Tor 6 maj 08:42
  195 visningar
  167 svar
  +1
  Inlägg från Anonym (Göran) Visa alla inlägg

  Hur undvika hederskultur i Sverige ?

  Det går inte. Det sitter djupt rotat. Det är ungefär som politiker tjänstemän som fifflar myglar och hjälper varandra.

  Det är ett ?system? inom vissa kulturer religioner och traditioner. Det är inget man ändrar på bara för att dessa människor har kommit till Sverige. Det är deras sätt att leva sina liv. Rätt eller fel är upp till individen att bestämma sig om. Det går inte att blanda sociala normer som nu händer j Sverige.

 • Anonym (Göran­)
  Lör 8 maj 07:57
  AndreaBD skrev 2021-05-07 09:45:06 följande:

  Jag sa likheterna är fler än skillnaderna, INTE att det är 100 % likadant. 

  Jag läste nyligen en bra bok om historien av kvinnoförtryck i Sverige. Tyvärr kommer jag just inte ihåg titeln eller författaren, men jag kan kolla när jag kommer hem. I alla fall var jag verkligen överraskad att det var så illa, och att det fortfarande finns kvar mer än vad man tror. 

  Framför allt en historia fastnade i huvudet. Uppenbarligen var det förr i tiden (jag tror det var 1700-talet) så i Sverige att en kvinna överhuvudtaget bara kunde anmäla en våldtäkt om det skedde i hennes egna hus. Gick hon ut så var det hennes eget fel, eftersom hon borde vara hemma och inte gå ut utan sin man. Och nu hade man ett fall där en kvinna blev överfallen och våldtagen i sitt eget hem av flera män (ifrån samma by). Ändå vände man det till att det måste vara kvinnans fel, hon måste ha lockat dem och släppt in dem. 

  Okej, det var inte hedersmord, men kulturella skillnader finns alltid. Det har ju också att göra med övriga livsvillkor - allt möjligt.


  Det var 300 år sedan. Det finns inget kvinnoförtryck i samhället förutom bland invandrargrupper Det finns numera ett förtryck mot män.
 • Anonym (Göran­)
  Lör 8 maj 14:13
  Fiona M skrev 2021-05-08 09:29:28 följande:

  Kan du utveckla hur du tänker?


  Att en del kulturer ligger långt efter den sekulära västerländska kulturen bla islam. Där har kvinnor sämre ställning inom vissa område. Bla rättsväsende arvsfrågor trovärdighet mm.

  I Sverige har kvinnor lika rättigheter. Som man känner jag mig beskylld för att jag är en del i ett påstått patriarkat.
Svar på tråden Hur undvika hederskultur i Sverige ?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...