• S23

    Inget fostervatten

    Så tuff situation.

    Försök kräva att få en samtalskontakt snarasts. På kvinnokliniken eller liknande som är van vid problematiken.

    Oavsett så bör ni erbjudas detta innan eventuella beslut så försök kräva att få hjälp redan nu

  • S23
    Kmiahan skrev 2021-05-04 08:46:34 följande:

    Hej!

    Nej inga värkar än bara vattnet som är problem. Kontrollerades igen igår och de hittade en pöl på 12 ml vatten. Mer är inget. Men fortfarande väldigt lite. Ja jag ska hålla mig nere så mycket som möjligt. Ok jag har hört v 24. Fantastiskt att vinna två veckor där om det är v. 22 som gäller. :)

    De kontrollerade också livmoderhalstappen igår och den är inte påverkad ännu. Vilket är bra tecken. Jag ska tillbaka på kontroll på tisdag.


    Skönt att höra att graviditeten fortfarande fortskrider!

    Och bra att du inte lyssnade på råden du fick om att inte vila!

    Vilken vecka man räddar barn i beror på sjukhus. Jag tror det är vecka 23 på vissa ställen, andra 21. Om inte detta förändrats senaste åren
  • S23
    Kmiahan skrev 2021-05-19 07:58:42 följande:

    Är 21 + 4 nu.

    Kontroller varje vecka.

    Än så länge ser det okej ut för både mig och barnet.

    De tjatar om att jag ska vaccinera mig mot Covid-19. Vilket min sambo är helt emot. Jag har antikroppar. Borde väl vara okej? Vill inte göra något alls som riskerar något. Håller mig hemma med familjen. Jobbar fortfarande men enbart från hemma.


    Jag skulle absolut inte ta vaccinet. Men det hade jag inte gjort oavsett om jag haft en komplikationsfri graviditet. Det finns inga barn som fötts ännu med mödrar som vaccinerats så tidigt som den vecka du är i nu, så ingen kan garantera att vaccinet inte påverkar barnet.

    Härligt att höra att din graviditet fortfarande fortlöper!
  • S23
    Kmiahan skrev 2021-06-14 13:54:12 följande:

    Hej!

    Jag kontaktade Kvinnohälsovården i Kungsbacka idag. De blev arga över min fråga om jag kunde bli remitterad till specialistmödravården på Östra. Fick till svar: "Vad skulle de kunna göra för dig? Vi kan inget göra. Det står inget i din journal om att du ska dit. Du ska till läkaren igen den 22:a för kontroll."

    Jag blir så ledsen. Ska ta upp det med läkaren den 22:a.

    Jag skrev på 1177 direkt till specialistmödravården. Jag hoppas deras svar blir lite mer artigt om inte annat. Är så trött på att bli behandlad på detta sättet.


    Ring specmödravården om de inte svarar snarast.

    Naturligtvis ska du få komme till specialistmödravård för alla de kontroller som behöver göras! Ge dig inte!
  • S23
    Kmiahan skrev 2021-06-16 16:43:33 följande:

    Specialist mödravården svarade att jag behöver remiss från min läkare i Varberg men att de utifrån vad jag skrev absolut kunde ta hand om problemet. Så jag ska prata med läkaren när jag kommer dit på tisdag. Eftersom det är annan region kan de på Östra ju bara se det jag skrev och inte se min journal. Men jag hoppas att det ska finnas hjälp att få.


    Men går du hos specmödravård i den region du tillhör? Om inte ska du naturligtvis få komma dit direkt i väntan på östra.

    Som någon skrivit ring bm och kräv att de skickar en remiss imorgon!
  • S23

    Nej så tråkigt!

    Jag beklagar verkligen ts!

    Hade denna undersökning kunnats göra tidigare om du bara hade fått rätt remiss?

    Isf vill jag uppman dig att anmäla till patientnämnden och även om du orkar söka ersättning från löf för det onödig psykiska (och fysiska) lidandet.

    Vilken vecka är du i nu? Vecka 29?

    Jag kan bara beklagar verkligen djupt! Hoppas ni får hjälp genom denna kris!

  • S23

    Jag ser att någon kommenterat kring njurarna. Kolla upp om det finna mer att göra! Kontakta annan läkare för utlåtande

  • S23
    Username100 skrev 2021-07-13 08:48:32 följande:

    Jag är hemskt ledsen för dig och ditt barn. Jag hoppades så att det skulle reda upp sig trots alla strapatser. Vad bra att du till slut fick komma till spec-mvc. Jag håller med en annan som skrev här att du borde anmäla detta för MVCs behandling, eller snarare brist därav, har orsakat dig och din familj ett onödigt och långt lidande.

    Mitt tips till dig är att skriva ned vad som har hänt och hur du har upplevt det hela. Minnet bleknar med tiden och det kan vara skönt att skriva ner det tidigt.

    Jag själv har tre incidenter bakom mig som inte borde ha inträffat och som jag antagligen kommer anmäla så att det inte drabbar någon annan i framtiden. Än så länge har jag endast skrivit ner allt på papper och även om jag aldrig kommer skicka in dem så blev det ett sätt för mig själv att bearbeta det som hade hänt.


    Vill tillägga att det kan vara klokt att ts begär ut sina journaler och kontrollerat att dessa är korrekta. Om dina påtryckningar om att få komma till specialistmödravård inte finns noterade så se till att dom lägger till detta i journalen.

    Förstår att du kanske inte orkar med detta just nu. Men såsmåningom kanske du gör det.

    Det är hemskt hur ni blivit behandlade
  • S23

    Jag skulle verkligen råda dig att i framtiden spela in alla samtal du har med vården. Ni har blivit så otroligt illa bemötta och tyvärr kommer vården undan med mycket just pga att det som står i journalen är det enda man går efter.

    Uttalandet om att barnet inte är så viktigt är ju helt vidrigt!

  • S23
    Kmiahan skrev 2021-07-13 16:15:24 följande:

    Ja min man påtalade det efteråt att han hade velat ha det inspelat.


    Vill bara upplysa om, ifall ni inte vet det, att det är fullt lagligt att spela in samtal så länge ni själv deltar i dem (är bara avlyssning som är olagligt). Ni behöver alltså inte fråga om lov innan ni spelar in vid kontakt med sjukvården
Svar på tråden Inget fostervatten