• Anonym (FYI)

    Låna till hyra och få tillbaka av soc?

    EbbaStina skrev 2021-04-30 17:35:04 följande:
    Tack för råd, men det är inte aktuellt. Nu är ju klockan redan över fem, så det borde väl ändå inte spela någon roll om hyran betalas idag eller på måndag...Då vi kan ringa soc o fråga...
    Skillnaden är att om man betalar hyran för sent har hyresvärden grund för uppsägning av kontraktet. Så jo, det spelar roll.......

    Soc kommer säga samma som de andra i tråden, om din släkting lånar pengar av dig kommer hen inte att få en krona för att täcka upp det lånet, de kommer se det som en inkomst och räkna bort från en ansökan. Dessutom kan man inte söka retroaktivt så det hen söker mot är isf slutet av maj månads räkningar, då kommer så klart dessa pengar inte att räknas som inkomst däremot.

    Betala hyran från ditt konto om du vill, det kvittar. Säg åt släktingen att ansöka om soc-bidrag redan till veckan som kommer, en del handläggare vill träffa personen om det är första gången och det är inte säkert man får en tid för det på en gång, och då kanske man redan är mot slutet av månaden. Alltså, om hen ska hinna få pengar i tid till nästa hyra måste hen ansöka ganska tidigt.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (J) skrev 2021-04-30 19:08:02 följande:

    Fast personen ska väl visa sitt konto månaden efter också (Varje månad)  Så var det när jag hade. Och då behöver det finnas med att denne betalat sin hyra. Annars kommer de ifrågasätta var de pengarna kommer ifrån den månaden.

    Min mamma betalade min hyra från sitt konto den gången. Och månaden efter drog de av den summan från bidraget. 


    Helt sjukt då man ju måste betala hyran på något sätt. Man kan ju ej bara hoppa över en månad.


    Det spelar ingen roll. Det är bara att säga som det var, min dotter betalade hyran EN gång men det var en engångsgrej och hon kan inte försörja mig. Soc kan inte invända mot att man inte betalat sin hyra själv föregående månad. De har egentligen inte rätt att göra ett sånt avdrag som du pratar om, det skulle ha överklagats. Hyran måste som sagt betalas varje månad, och den månad man ansöker för är det som gäller. Att de vill se kontoutdrag osv har mer att göra med att de vill se så man inte haft jättestora summor sparade innan och spenderat upp allt, eller att man faktiskt har pengar sparade.
Svar på tråden Låna till hyra och få tillbaka av soc?