Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Någon mer som har barn med allvarlig allergi?

    Emala skrev 2021-05-01 21:46:59 följande:

    Tack för svar!

    Det är inte nötallergi han har, utan jordnöt (vilket är en baljväxt, hatar att det heter jordNÖT, när det inte är en nöt, då det kan bli väldigt farliga missuppfattningar)

    Vanliga nötter tål han.

    Han har ju adrenalinspruta vart han än går, men det är just det att man ev ska lägga sitt barns liv i andras händer. Tänk om föräldrarna får panik och inte vet hur man gör.


    Tål han övriga baljväxter? Jag upplever inte att just jordnötter gömmer sig på så många ställen, mycket värre med soja och typ ärtprotein för att inte tala om alla nya kreativa idéer att dryga ut korv och bröd och annat med bönor. Folk har dessutom en genuin respekt för just jordnötsallergi så är det bara det tror jag absolut det ska gå att få gehör.

    Men börja enkelt. Berätta för föräldrarna att det är nytt för dig och att du inte vet hur han reagerar i andras hem där man äter allt och så låter du honom komma nyäten, leka 2 timmar och vara tydlig med att han inte ska äta något under tiden.

    Sen bygga på, låta folk bjuda på något du godkänt o s v. Du kommer snabbt märka vilka som har koll och vilka som absolut inte har det. På kalas kan du utan problem hänga med upp i sexårs. Så länge är det alltid några som inte vågar vara utan föräldrar.

    Jag förstår skräcken men börja lugnt och prova dig fram. Förr eller senare måste du ju börja låta honom vara mer fritt så lika bra börja öva dig, honom och kompisarnas föräldrar under kontrollerade former.

    Sonen har inga livshotande allergier, hans reaktioner varierar från illamående och prickar (de flesta baljväxter) till obehag i halsen och vad han upplever som lite svårt att andas av ärtor och nötter (vi har dock aldrig behövt åka in). Skolbespisningen har gjort fel några gånger men han har aldrig fått fel hos kompisar. Hos en kompis tackar han dock alltid nej till allt han inte säkert vet han tål för han litar inte på att den mamman har koll (vilket nog är en helt korrekt analys :) )
Svar på tråden Någon mer som har barn med allvarlig allergi?