Inlägg från: annabellelee |Visa alla inlägg
  • annabellelee

    Någon mer som har barn med allvarlig allergi?

    Nicco123 skrev 2021-05-03 07:01:58 följande:

    Hej ta! Min bror hade samma allergi som din son. Det är en ganska enkel grej att vara mkt allergisk mot i Sverige då det är så otroligt vanligt. Ingen på ett kalas skulle gå för sig att servera jordnötter eftersom det är en så vanlig allergi men självklart måste man informera innan. Jag hade kanske varit mer orolig om det var ett kalas hos en familj med annan bakgrund än svensk där jordnötter är mer vanligt förekommande i kulturen. Men inte på ett enda barnrelaterat evenemang skulle folk få för sig att ta med eller servera jordnötter.

    Min bror fick aldrig i sig någon jordnöt förrän dagen då han va ca 15 och gick in på Ica och köpte en bar där det var jordnötter i vilket stod på paketet men han va bara dum som inte läste.


    Nu tar du nog i - "ingen skulle få för sig att servera jordnötter"? Jag har varit på många kalas både för barn och vuxna då en skål salta jordnötter står på bordet. Ts gör klokast i att påminna "tyvärr kan ni inte se era jordnötter" varje gång sonen blir bjuden på kalas.
Svar på tråden Någon mer som har barn med allvarlig allergi?