Inlägg från: nernu |Visa alla inlägg
  • nernu

    Hur ska man lyckas köpa ett hus?

    Marknaden är galen.... vi köpte för tre år sen och då sa alla att snart spricker det. Jag var rätt nervös och tänkte att vi skulle ha väntat. Enligt booli har huset gått upp 1,5 miljon och vi bor inte i någon av de tre storstäderna. Men hur länge ska man våga chansa? Hur mycket överpris ska man betala? Jättesvårt!

  • nernu
    Dethärärmittnamn skrev 2021-05-02 10:44:23 följande:

    Bara att sitta still i båten.

    Vi byggde vårt hus för tio år sedan för 4,3 miljoner. Nu är det värt 7,2.

    Men vi trivs och ska inte flytta. Inte förrän barnen flyttat hemifrån och vi ledsnat.

    Det gäller ju att veta vart man ska ta vägen sedan. Jag vill nog inte bo i ett nytt hus, men tänker mig liten sommarstuga+lägenhet eller boende utomlands som pensionär.

    Men vi hoppar inte på karusellen bara för att priserna gått upp. Det får fler tåg längre fram. Dock tycker jag synd om alla som inte ens kommer in på marknaden-alla som vill flytta hemifrån t ex.


    Ja nu är jag ju så glad att vi köpte. Vi kommer bo kvar här resten av livet om inget oförutsett händer. Men våra vänner har jättesvårt att hitta hus. de som hittar något köper något de egentligen inte gillar bara för att ha något. Inte kul...
  • nernu
    AmericanMommy skrev 2021-05-02 15:46:47 följande:

    Jag skulle vänta med att köpa hus tills marknaden lugnat ner sig. Det kommer normalisera sig så småningom. Det är helt sjukt hur det är just nu, det verkar vara samma i hela västvärlden. Bor i USA och husen blir sålda innan visning och går för sjukt höga priser. Folk kontaktar husägare med brev och sms och vill köpa deras hus. Det kommer inte hålla i längden. Fler hus kommer komma på marknaden i och med att covidkrisen är över. Just nu vågar folk inte flytta eftersom dom själva inte vet om dom kommer hitta bostad så det blir en ond cirkel.


    Hur länge ska man vänta? Det har gått uppåt i tjugo år? En familj som växer har inte lyxen att vänta så länge.
  • nernu
    AmericanMommy skrev 2021-05-02 17:55:10 följande:

    Tror att det kommer bli bättre om 1-2 år. Men kanske är annorlunda i Sverige? Här går priserna upp och ner hela tiden. 2009 halverades huspriserna, men har sakta gått uppåt sen dess och senaste året gått upp väldigt fort.


    Här går det i princip bara upp. Stannar av tillfälligt någon gång men sedan uppåt igen. Och har gjort under lång tid. Och under lång tid har folk sagt just att vi väntar något år men det har inte ändrats än.
Svar på tråden Hur ska man lyckas köpa ett hus?