Forum Misshandel/Våld - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Uppvuxen med våld

  Mån 3 maj 20:49 Läst 2 gånger Totalt 4 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Fel) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Fel)
  Återställ
  Mån 3 maj 20:49 #1

  Jag tror att personer som tar till våld mot barnen eller mot djur gör det för att de själva saknar verktyg för att eller förmåga att kommunicera verbalt. Det är som du skriver inte ett sätt att uppfostra barn utan ett sätt att istället skrämma till lydnad (till skillnad från att lära sina barn vad som är rätt och fel och förklara på ett pedagogiskt sätt).

  Min svärmor tycker barnaga är den absolut bästa metoden för barnuppfostran. Hon tänker dock inte alls på psykologiska konsekvenser eller att skrämma barn genom att slå dem faktiskt inte lär barnen rätt och fel utan lär barnen känna skräck (och en massa andra psykologiska effekter). För mig så definieras inte ens barnaga som en uppfostringsmetoder för resultatet av denna metod inte lär barnen vad som är rätt och fel utan lär dem skräck, rädsla, fasa och även ibland att själva behandla andra barn på samma sätt (syskon, kompisar, egna barn). För svärmor innebär enbart barnuppfostran en metod som får barnen att lyda (märk att svärmor använder inte lärande i sin definition). För henne är aga den bästa metod hon med sin erfarenhet och förmåga kunnat finna (saknas den verbala förmågan och konsekvenstänkande samt långsiktighet så kan jag förstå det på ett vis även om det ligger hästlängder från mitt egna sätt att tänka och resonera). Endel är kanske av slentrian (att man använder samma metod som ens egna föräldrar valt utan att tänka igenom valet).

  Jag har växt upp med psykisk misshandel så jag kan förstå att du inte orkar med denna situation längre. Enligt mig skulle du aldrig behövt uppleva denna misshandel från första början. Men det är alltid svårt att upptäcka för omgivningen när de inte är väldigt uppenbart (synliga blåmärken, brutna ben). Jag beklagar djup att du fått genomgå detta och att vuxenvärlden runt omkring dig missat/blundat/ignorerat din situation!

  Finns det möjlighet för dig att få bistånd från socialtjänsten till boende och försörjning? Finns det en kurator på skolan du skulle kunna kontakta som kan vägleda dig? De kan dock vara så att kuratorn har anmälningsplikt till socialtjänsten om du berättar om misshandeln. Väldigt viktigt att du tänker igenom vad du vill och vilka konsekvenser du önskar eller orkar med. Vill du bara flytta eller vill du ställa dina föräldrar till svars för sina handlingar? Inget av valen är fel! Jag förstår fullt ut om du orkar eller vill dra igång en anmälan. Om du orkar det och känner att det är vad som krävs för dig att gå vidare så är det all heder åt dig!

  Finns det möjlighet att flytta in hos en kompis eller kompis familj?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll