Inlägg från: Anonym (ED-mamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ED-mamman)

    Låg AMH, Högt FSH och så många frågor...

    Ett sånt där besked innebär många känslor och funderingar. Först måste ni landa i det innan ni kan gå vidare. I vårt fall var det en läng väg till ÄD. Vi gjorde flera IVF.er med egna ägg och jag blev tom gravid. Det blev dock m.f och andra IVF:er blev inte ens insättning.
    När IVF var uteslutet och vårt enda embryo i frysen inte klarade upptining återstod ÄD. För barn skulle vi bara ha. Det tog tid att få barn på det sättet också eftersom jag fick ytterligare m.f, men det gick till slut. Och var värt allt.Solig  Vi gjorde dubbeldonation eftersom ett barn var viktigast och inte generna. Barnen är ju våra biologiskt och har aldrig känts annat än som våra.

    Ta ett steg i taget. Låt detta sjunka in. Prata med läkaren/kliniken hur det funkar med ÄD- för det antar jag ni skulle få här i Sverige. Och framförallt- släpp skuldkänslorna! Det är inte ditt fel- det är sånt som händer. Vissa behöver ÄD redan vid 25 och andra får barn spontant vid 47. Det är ytterst sällan nåt man kan påverka själv. 

  • Anonym (ED-mamman)

    Spermiedonation har funnits många fler år än ÄD. När de gjorde en studie för några år sen i Sverige hur många av barnen som sökte upp sina donatorer var det väldigt få. De brydde sig helt enkelt inte för donatorn var inte deras pappa tyckte dom. Jag tror det kommer bli samma med äggdonation. Kvinnan som donerade ägget är ju inte mamma. mamma är den som burit barnet, fött barnet, älskat barnet, tagit hand om barnet. Alternativet är ju att inte ha funnits alls och jag tror det är ytterst ovanligt att nån människa oavsett ursprung hellre hade sett att man inte fötts alls än haft de föräldrar man har.

    Man får förklara på den nivå barnet är och avdramatisera saken. I min F.B-grupp för ÄD- föräldrar är äldsta barnet drygt 10. Hon vet om sitt ursprung, de har besökt landet där hon blev till och tja, sen var det bra typ.

    Adoption och ÄD går inte jämföra annat än med att det genetiska ursprunget är ett annat. Vid enbart ÄD är ju pappan genetisk förälder och vid ED är det två donatorer. Vid adoption är barnet fött av en annan kvinna och lite äldre när det väl kommer hit, det är övergivet av mamma (och kanske pappan) till skillnad mot ÄD där barnet fötts av kvinnan som gjort ÄD. 

    Det finns oftast kurator vid gynkliniker/IVF-kliniker att prata med och det vore kanske en idé. 

Svar på tråden Låg AMH, Högt FSH och så många frågor...