• Anonym (Kära du)
    Sun 2 May 2021 22:22
    3742 visningar
    14 svar
    14
    3742

    Låg AMH, Högt FSH och så många frågor...

    Kära du, du berövar inte din sambo på barn. Man vet helt enkelt inte innan om man kan få barn, om en eller båda är bärare av något genfel som medför skada eller livsoduglighet. Att förutsätta att man kan få barn med den personen man faller för är i utgångspunkten fel inställning från början (om man nu haft den). Huruvida man är kompatibel för barnaalstrandet vet man först när man börjar försöka och eventuellt blir utredda. Många tar för givet men det är inte en självklarhet.

    Jag saknar erfarenhet av donation.

  • Anonym (Kära du)
    Sun 2 May 2021 22:55
    #4
    Elisabeth2015 skrev 2021-05-02 22:38:01 följande:

    Tack för ditt svar. Men det känns som att man berövar den andra personen detta. Vi vill så gärna, så mkt planer. Ingen av oss har barn sen tidigare. Vi träffade bara varandra sent i livet och har andra långa relationer bakom oss. 

    Jag är arg på min ålder, arg på att mamma inte pratade om tidigt klimaterie (inser att hon borde ha haft likande, det tog år och år att för henne att få mig när hon var 38 år), arg på att jag är problemet, arg på att jag inte prioriterat detta och så ofantligt ledsen. Så ledsen. 

    Min sambo vill så gärna ha barn. Men nu ställs allt på sin spets. Ska han nu inte få barn? Det är inge fel på honom. Tänk om vi hatar varandra om 5-10 år? Vi sitter där barnlösa och har missat detta kapitel i livet. Och allt pga av mig. Jag och min förbannade ålder. 


    Ni kan inte göra något åt att ni träffade varandra sent i livet. Du kan heller inte påverka vad din mamma utelämnade för dig.

    Det viktiga är nog att ni samtalar och bearbetar detta och tar gemensamma beslut om framtidsval tillsammans nu. Så det inte kommer upp agg och förtryckta känslor senare i livet.
  • Anonym (Kära du)
    Mon 3 May 2021 06:15
    #7

    Jag har en kollega som skaffade barn med spermiedonator från Danmark. Hon har sparat all den informationen om honom hon fick och kunde finna själv. Barnet vet om att hon kommer från en donator. I tanke med barnets tankar och frågor förklarar mamman. Nu har det barnet aldrig haft en pappa för mamman träffade ingen man. Då är det mer naturligt.

    Jag tror det är bra att vara öppen på den nivån barnet kan hantera det. Är man ärlig från barnet är litet blir äggdonationen en naturlig del av livet och inte en chock senare.

    Man kan förklara att barnets ögonfärg avviker för mamma och pappa önskade sig så mycket att de fick använda donation och då fick du andra gener som gör dina ögon gröna istället för blå.

Svar på tråden Låg AMH, Högt FSH och så många frågor...