• Anonym (Enkel fråga)
    Mon 3 May 2021 13:48
    5909 visningar
    169 svar
    -2 +1
    169
    5909

    Skulle ni skaffa barn med någon ur medelklassen?

    Som rubriken lyder undrar jag ifall ni skulle kunna tänka er att skaffa barn med någon ur medelklassen. Såg en liknande frågeställning angående folk som "röstar på SD" så tänkte att denna också kan vara intressant.

    Själv skulle jag inte kunna tänka mig det på grund av deras värdelösa moral och dåliga människosyn (som de dessutom ska överföra på alla andra) och deras robotaktiga sätt att uppträda och förhålla sig till omvärlden. Allt de gör och säger gör de för att säkra sin försörjning, de spår av mänsklighet som finns kvar är sällsynta och svåra att upptäcka.

    Men det stannar inte där: den mördande tristessen i det genomsnittliga medelklasshemmet får den mest optimistiske att storkna samtidigt som deras barn ska skyddas från allt och därför inte kommer kunna hantera den betydligt tuffare värld som de är arvtagare till (till viss del på grund av fegheten hos deras medelklassföräldrar).

    (Observera att man absolut kan vara medelklass och rösta på SD, så frågeställningen står inte i motsats till den tråden).

  • Svar på tråden Skulle ni skaffa barn med någon ur medelklassen?
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 14:10
    #4
    Anonym (Storstadsbo) skrev 2021-05-03 13:59:46 följande:

    Vilka vill du själv skaffa barn med då?

    Vilka räknar du till medelklass?

    Menar du att alla som är medelklass är likadana?

    Vet inte vad du din tolkning av medelklass är.

    Menar du vissa yrken, hur mycket dom tjänar, vart dom bor osv.

    spelar det roll vart i Sverige dom bor dvs stad vs. landsbygd,

    vilka intressen folk har.

    medelklass är ju de flesta i Sverige, tycker inte att alla lever på samma sätt, har likadana värderingar, osv.

    Definitionen av medelklass är:

     Medelklass är en vagt och ibland skiftande definierad socioekonomisk socialgrupp, som utgör ett mellanskikt i samhället.


    De är oftare stadsbor eller har åtminstone sin arbetsplats i en urban miljö. Mindre ofta egna företagare utan har anställning. Är de egna företagare är de kanske advokater (undantaget de med Saul Goodman som sin förebild), mäklare eller försäljare. De allra flesta tjänstemän faller under kategorin och majoriteten av politiker (inklusive många SD-politiker). Undantag finns inom alla yrkeskategorier men på det stora hela går det ändå sammanfatta i generella termer.

    Ofta vet folk själva om de är medelklass eller inte. De har en viss värdegrund, tränar gärna cross-fit, är övertygade om att deras moral är den enda sanna och de ser som sin uppgift att sätta standarden för det "fulländade livet" osv.
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 14:11
    #5
    Anonym (X) skrev 2021-05-03 14:08:10 följande:

    Jag lovar att du själv är medelklass.


    Nej absolut inte.
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 14:14
    #6

    De har som minst en kandidatexamen och ofta, men inte alltid, har de föräldrar med en kandidatexamen.

    Nog med definitioner nu. Egentligen vet nog alla här vad som avses.

  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 14:24
    #9
    Anonym (Jag ger dig...) skrev 2021-05-03 14:03:46 följande:

    ... en stor gäsp. 

    Trodde du någon skulle ta illa upp?


    Nej inte direkt.

    Egentligen innehåller frågan en paradox då det är medelklassen som sätter standarden för barnafödande och uppfostran bland svenskar. Antingen är man en medelklassfamilj eller så är man "White trash" (för invandrare gäller andra regler). Medelklassen som standard för barnalstring. Inte minst då nativiteten bland svenskar sjunker för varje år.

    Jag är inte medelklass. Vet dock om flera inom både medel- och arbetarklass som undviker barn (medvetet eller omedvetet) till följd av den bisarra "medelklassens ordning" som uppstått, en ordning där män är kvinnor och kvinnor är män medan barnen ska behandlas som några slags kungligheter.
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 14:40
    #13
    Anonym (aaa) skrev 2021-05-03 14:19:16 följande:

    Du valde med flit en grupp som är ganska svårt att definiera. Visst, det finns en definition på papper men den stämmer inte alltid överens med personen som står rakt framför dig.


    Ja finns undantag på individnivå.

    Men ta till exempel det här forumet, som ju är ett utmärkt exempel på "medelklassens hegemoni". Hur sjuk är inte den moral som sprids genom detta forum? Återigen finns det alltid avvikare, men jag avser "kontentan". Vad än den samlade rösten är på detta forum är så kan man i de allra flesta fall plocka upp det och inse att "nej, det är motsatsen som är det rätta och rimliga". Så sjuk och förvriden har alltså medelklassens världsbild blivit att det i de allra flesta fall är dess motsats som borde gälla.

    Och det ska sägas att i vissa frågor är det också motsatsen som gäller i den genomsnittliga medelklassmänniskans egna liv (eftersom de utgör definitionen av en egoist): förespråka HBTQ för andra men inte för sig själva, förespråka mångkultur för andra men undvik till varje pris (ofta väldigt högt pris) själva osv. Så instinktivt vet hon om att det är motsatsen som är rimligt men det gäller bara för henne själv. Vilken annan definition av ondska och elakhet behöver man?
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 17:16
    #19
    PH76 skrev 2021-05-03 17:02:55 följande:

    Givetvis lever vi på andras bekostnad, vem är så dom så de lever på sin egen, det verkar onödigt. Btw, du borde träffa min fru, hon är från Latinamerika.

    Skål och Ohoj på dig gamle gosse!


    Antar att du inte reflekterat över att kriget snart anländer till Svedala. Väldigt många tecken på det nu. Många kan nog till och med känna av det om man blickar inåt (det är därför ingen diskuterar någonting längre). Vilket krig? Samma krig som förts i Mellanöstern under 2010-talet, som gjorde att Ryssland tog Krim, som pågår mellan Kina och Taiwan, som resulterade i flyktingkrisen 2015. Det krig som beror på att hela den nuvarande världsordningen befinner sig i gungning och att mänskligheten fått drygt 5 miljarder nya medlemmar sedan år 1900.

    Ingen vet hur det kommer arta sig, men att medelklassen kommer drabbas av karma går förvissa sig om. Så ta du din kalla öl på pooldäcket medan tid fortfarande är.
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 18:11
    #22
    +1
    Anonym (Sällan) skrev 2021-05-03 17:39:07 följande:

    NEJ NEJ NEJ! Ts är underklass och lever på SOS.


    Antag att så är fallet. I så fall vore jag en avskyvärd varelse eller hur, förtjänt av all världens förakt. För det är så ni jobbar. Gärna slänga på folk någon diagnos osv. Problemet är bara att många av era yrkestitlar och meriter är rent trams. Dagisverksamhet för vuxna som många gånger även är direkt samhällsskadlig verksamhet. Måste säga att jag dock har en fäbless för Dan Eliasson som kraschar myndighet efter myndighet samtidigt som han ränner runt på bögklubbar. Den karln förtjänar all respekt!
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Mon 3 May 2021 18:23
    #23
    PH76 skrev 2021-05-03 18:08:56 följande:

    Vilka tecken är det du ser? Ja tåget från Malmö C tar inte mer än 20 minuter, är perongen full varje dag?

    Jag förstår inte vad de ska göra i Svedala, mest industriföretag där.


    Krig är ett fenomen av typen som många känner undermedvetet men ingen talar om. Det är inget enskilt tecken utan många olika. De allra viktigaste är det historiska läget i och med pandemin med tillhörande nedstängningangar och kontroversen som omgärdat det amerikanska valet. Inre oroligheter i USA gör att de vill vända blicken utåt. Planerna är redan färdigarbetade och allt som krävs är att en aktör tar första steget och sätter igång det hela. USA har varit en dalande stormakt under lång tid (sök inte minst på Kensington, Philadelphia på Youtube för en ny och radikalare typ av urban misär) och dagarna för dollarn som världsvaluta är räknade. Så en omfattande ekonomisk kris tillsammans med ett världskrig. Spännande!
  • Anonym (Enkel fråga) Trådstartaren
    Tue 4 May 2021 21:25
    #26
    Anonym (X) skrev 2021-05-04 08:27:37 följande:

    Ja.

    Därför jag är nyfiken på vad TS är, och hur hen tycker att hen hamnar där.


    Alla är inte medelklass. Du har arbetarklass, White trash (delvis överlappande med arbetarklassen) och överklass bland de "integrerade". Sen har du konstnärer och intellektuella, även om det ska medges att universiteten numera helt har koloniserats av byråkrater.
Svar på tråden Skulle ni skaffa barn med någon ur medelklassen?