Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Dygnsrytm, sömnen

  Mån 3 maj 17:12 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Mån 3 maj 17:12

  Jag har länge haft problem med att hålla en normal dygnsrytm och ska nu försöka ta tag i den rejält. Jobbar som timmis inom äldreomsorgen och har jobbat en del nätter ( inte många ) men har nu slutat helt med det , det spelar ingen roll ifall jag jobbar eller är ledig jag somnar oftast mellan 4-5 som tidigast på morgonen och kan sova till 2 på eftermiddagen , som ni förstår medför detta stora problem i mitt liv med rejäla magproblem, viktproblem och problem att orka jobba t ex dagpass som att jag kan behöva jobba på 1-2 timmars sömn och det funkar inte! 


  Jag skulle vilja veta hur ni andra är? Hur pass vanligt är mitt problem t ex för er som framförallt jobbar inom vårdyrken med olika dag-kväll-nattpass?


  Jag ska nu försöka att gå upp samma tid varje morgon och lägga mig samma tid varje kväll och även om jag t ex inte fått någon sömn på natten ska jag gå upp på morgonen endå.. även om det kommer bli tufft.. tips för andra som lyckats vända tillbaka dygnsrytm? 

  vilka tider brukar ni lägga er? hur många timmar sover ni i sträck och när går ni upp, är det samma tider vardagar och helger t ex? Hur gamla är ni? 

  jag är 34 år, inga barn.

 • Tis 4 maj 16:47 #1

  Jag brukar gå och lägga mig vid 10 och går upp kl 6. Är uppe lite senare på helgerna men inte så mycket för jag vaknar tidigt ändå.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll