Inlägg från: Anonym (b) |Visa alla inlägg
  • Anonym (b)

    3,5% räknas inte som alkohol

    Är du säker på att han skulle ha barnen halva tiden? Det låter som om han hellre skulle ha sitt fria liv utan ansvar, och umgås med kompisarna. Han kanske föredrar varannan helg, eller att ni träffas alla tillsammans oftare än så?

    Hans drickande går ut över ditt jobb och barnen. Det är inte ok, och en brytning krävs. Du kommer inte kunna få honom sluta dricka, så ett uppbrott (tills han tagit tag i sitt liv, eller definitivt slut) måste till.

    Skulle han kräva barnen ofta och du märker att han dricker då så måste du vara snabb med en orosanmälan till soc.

  • Anonym (b)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-04 12:04:52 följande:
    Hans pappa vet om att han dricker mycket och hans syskon. När någon av dem har tagit upp det med honom så har han blivit upprörd och menat på att : han gör väll som han vill, det finns ingen som kan bestämma över honom!
    Ja, han gör som han vill, men det gör ni också. Fortsätter han som han gör är det ert fria val att inte ha med honom att göra, eftersom han förstör för alla runtomkring.
  • Anonym (b)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-04 12:22:44 följande:
    Men om man nu lämnar och han inte "vaknar", utan fortsätter. Det känns ju inte tryggt att lämna sonen hos honom. Då behöver jag ju massa bevis på att han dricker. Det enda bevis jag haft är sådant jag skrivit ner, o det på min gamla telefon som dog. Så allt är borta, suck!

    I början av vårt förhållande var han så noga med att man inte drack förrän barnen hade somnat. Veckan då hans barn var hos oss så åkte vi på massa utflykter och det var inte alls såhär mycket alkohol.

    Det är så sorgligt att han förändrats totalt och att vi kommer sist i hans prioriteringslista
    Det är inte tryggare för barnen att växa upp tillsammans med honom och se hur du låter detta ske. Du kan inte hålla fast vid honom för barnens skull, för de mår inte bra av att han bor hos er. Du kan behöva kämpa för deras rättigheter efter en separation. Ta tidigt hjälp av soc, familjerätten osv. Du kan spela in samtal ni har där han förnekar problem, du kan dokumentera vad han dricker, skaffa bevis som kan vara till hjälp vid en tvist. Barnen har det oavsett bättre med att helt slippa honom varannan vecka.
Svar på tråden 3,5% räknas inte som alkohol