Inlägg från: Anonym (Nina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nina)

    Stå ut eller prata med arbetsgivaren om att kanske jobba med en annan brukare?

    Anonym (.) skrev 2021-05-04 13:16:02 följande:

    Jag har nyligen fått jobb som personlig assistent. Passen är egentligen korta. Men det sades att man kan börja jobba längre när man kommit längre in i arbetet, alltså efter att man varit anställd ett tag.

    Jag har börjat få jobba med en brukare. Han är egentligen trevlig, men han röker oerhört mycket. Hela lägenheten luktar, så mina kläder och håret luktar illa.

    Det känns inte heller särskilt nyttigt. Lite som om jag är passiv rökare.

    Arbetsgivaren kanske kommer ringa mig efter att jag jobbat ett tid och undrar hur jag känner inför brukaren och om allt är bra. Då kanske jag kan prata om att få kanske byta till en annan brukare eller kanske till och med avböja mig med att fortsätta jobba.

    Jag har inte problem med att jobba som personlig assistent. Det är bara rökningen som tar kål på mig.


    Ja absolut kan du be att få en ny, rökfri brukare. 
  • Anonym (Nina)
    Anonym (.) skrev 2021-05-04 17:25:50 följande:
    Tack för ditt svar!

    Det ser inte dåligt ut då? Jag har ju precis nyligen fått jobbet.
    Nej, inte alls. Finns nog med brukare att välja mellan. Det är ju som nån som har pälsallergi, den kan ju inte jobbs hos någon med katt. Rökning är ju farligt, det det ska man inte behöva stå ut med. 
  • Anonym (Nina)
    Anonym (Chef) skrev 2021-05-04 19:13:55 följande:

    Nu ser jag kanske det annorlunda än andra som svarat i tråden eftersom jag är chef I en liknande bransch. Arbetar du i en människan hem är det svårt att kräva en rökfri arbetsmiljö, det är dessutom lika hälsofarligt för dina kollegor?

    Kom med förslag istället. Fråga chefen om man kan be vårdtagarrn att röka när de inte är där, vid ett öppet fönster eller fråga om ni kan kräva att denna har en luftrenare. Är du ny på jobbet är det dumt att börja kräva saker, då blir man oftast inte långvarig.


    Löjligt. För det första så behövs det folk som vill jobba med detta så att avskeda nån med rökfritt krav är bara löjl och kommer att ge konsekvenser för företaget. Sen finns det nog med arbetare som röker själva som skulle kunna matcha upp med brukaren mycket bättre. 
Svar på tråden Stå ut eller prata med arbetsgivaren om att kanske jobba med en annan brukare?