Inlägg från: Anonym (F.d endo.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F.d endo.)

    Metoder/kosttillskott för att bli gravid

    Endometrios innebär livmoderslemhinna där den inte ska växa. Finns inget utöver operation och/eller hormoner som tar bort den.  Finns f.ö inga metoder eller hälsokost som öht gör det lättare bli gravid. Man blir gravid när förutsättningarna är de rätta- bra ägg, bra spermie, bra slemhinna. Att du tidigare kunnat bli gravid räknas som ett stort plus och visar att du mest troligt kan bli gravid igen. 

  • Anonym (F.d endo.)

    Jag hade oerhört svårt att bli gravid. Jag provade nästan allt som tipsades om. det hjälpte skvatt nada. För så är det om man är infertil. Såvida man inte är det pga rökning eller extrem övervikt kan man inte påverka nånting. I så fall hade gynekologer och IVF-kliniker tipsat om dessa metoder och tillskott och de hade även gjorts om till fertilitetsmediciner.

    Att påstå att man själv kan påverka fertiliteten är att skuldbelägga alla som faktiskt gjort allt i deras makt för att bli gravida och ändå inte lyckats. Det finns inte en enda seriös läkare som skulle säga att god sömn skulle ge bättre äggkvalitet. Det är nämligen humbug. Varför tror ni äggdonation finns om man nu skulle kunna förbättra sina egna ägg? 

    Spermier är nåt annat. De är färskvara och livsstilen spelar stor roll för antal och kvalitet.

Svar på tråden Metoder/kosttillskott för att bli gravid